İSMAİL KARTAL


Hatasıyla sevabıyla İsmail Hoca




İsmail Hoca için “Fenerbahçe'nin öz evladı” denildiği zaman bazı kesimlerden tepki geliyor. Peki, değil mi? Yıllarca Fenerbahçe formasını taşımış, teknik direktörlük yaparken Trabzon’da kurşun altında kalmış bu adam öz evlat değil de nedir?

Kimse ile gereksiz polemiğe girmeyen sadece iyi kötü görevini yapmaya çalışan bir futbol adamıdır. Bu sezon başından beri Fenerbahce’ye belki de tarihinde çok az gördüğü istatistikleri kazandıran kendi halinde bir teknik direktör. Kesinlikle bir A plus teknik direktör değil. Bu camia çok A plus teknik direktörler gördü hatta en son geçen yıl bir tane gördü. Onun Suudi’ye gittikten sonra Fenerbahçe için yaptığı söylemleri de biliyoruz.

İsmail Hoca siyasi erk ve malum yapı uzantıları tarafından kollanan  takım ile mücadele etmeye çalışırken aynı zamanda İzmir grubuna bağlı hakemlerin Fenerbahçe’yı doğramasına karşı da mücadele ediyor. Gaziantep’te sadece zeminin bozuk olduğundan şikayet eden İsmail Hoca malum takımın uzantısı çirkef bir sözde teknik direktör tarafından  hakaretlere , çirkin söylemlere maruz kaldı. Fakat İsmail Hoca asaletini bozmadan 15  sonra yine aynı yerde yine aynı densizin takımını bir kez daha eze eze yenerek cevabını verdi.




Alanyaspor maçında skor 2-2 ye geldikten sonra maçı geri çevirme şansı vardı ama o İsmail Yüksek’i oyundan alarak orta sahada bir adam eksiltti .İşte bu orta saha kontrolünün tamamen Alanya’ya geçmesine neden oldu. Fenerbahce kalan bölümde baskı kuramadı ve maçı çeviremedi. Devre arasında ise Kruniç transfer edilirken Crespo ve Bartuğ ile yolların ayrılması tamamen yanlış kadro mühendisliğidir. Nitekim bu yanlış Alanya maçında ortaya çıktı. İsmail’in oyundan alınmasıyla orta sahada yalnız kalan Kruniç çok yetersiz kaldı. Gözler Crespo’yu aradı durdu. Şu gerçek ki sezon başından beri Kruniç'in transferiyle ilgili yaratılan algılar tutmadı. Keşke İsmail yerine Krunic oyundan alınsaydı. Keşke Crespo ile yollar ayrılmasaydı.

Bu kararların alınması tamamen  İsmail Hoca’ya ait ise bu Hocaya yazar, ama yönetimin payı varsa ve mecbur kaldı ise o zaman başka.


İsmail Hoca zaman zaman hatalı oyuncu tercihlerinde bulunuyor. Kadro mühendisliği konusunda yönetimle beraber yanlış kararların altına imza attı.

Peki, ne yapalım?

Takım üç kulvarda da iddiasını sürdürüyor.Ligin bitmesine 13 hafta kaldı.Hoca'nin hataları ortada ama bugüne kadar takımın oynadığı oyun da başarıları da ortada. İsmail Hoca,'ya ıapılan yıkıcı eleştirilerden kaçınıp yapıcı elestiriler yaparsak ve desteklersek belki de 10 yıldır beklenen başarıya ulaşabiliriz.

Aksi takdirde sezon sonunda İsmail Hoca hatasıyla sevabıyla değerlendirilir,

·       




 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet