Kirli Düzen

 

Türkiye’de kirlenmeyen ne kaldı ki futbol kirlenmesin? Türk futbolunda oluşan bu kirliliğin başında ise malum takım ve uzantıları var. Siyasi erk ve malum yapıdan yıllardır aldığı açık destek ile Türk futbolundaki hegemonyasını sürdürüyor. TFF başındaki  Bylockcu Büyükekşi marifetiyle kah fikstür şikesi, kah MHK'daki hakem atamaları(Izmir grubu) kanalıyla  malum takımın önü açılıyor.

Söz konusu takımın bir de rakip takımlarda görev yapan eski teknik  direktör ve  oyuncu grupları var. Bunlar sayesinde de bazen hatıra gönüle dayalı, bazen de menfaate dayalı futbol etiğine uygun olmayan kirli ilişkiler kuruluyor.

Gün geçmiyor ki yeni bir skandal ortaya çıkmasın  ve yeni bir pislik ortalığa saçılmasın.

Daha 15-20 gün önceki  Samsunspor-Galatasaray maçında yaşanan pisliği konuşurken 2-3 Gün sonra oynanan Galatasaray-Bandırmaspor kupa maçındaki hakem faciaları gündeme geliyor.



Futbol kamuoyu Samsunspor Başkanı’nın kaleci Okan, Taylan Antalyalı ve Emre Kılınç için yaptığı

        “Beyinleri ile kalpleri arasında çelişki oluşması”

açıklamalarını sindirmeye çalışırken, Ankara’da Ankaragücü-Galatasaray maçında yine benzer bir çelişki yaşanıyor. Bu sefer bu pisliğin baş oyuncuları Emre Belözoğu ve Kazım Karataş.





Bu kirli ilişkiler yumağı sadece futbol sahasında sürmüyor. Ankaragücü taraftarına edep yerlerini gösterip hakaret ederken kameralara yakalanan İcardi’ye ceza vermemek için türlü entrikalar içinde olan TFF sonunda ödül sayılacak ceza ile olayı kapatmaya çalışıyor



.




Geçmişte benzer davranışlardan dolayı PFDK’ya sevk edilen futbolcular  en az 4 maçtan başlayan ve 7 maça kadar varan cezalar alırken İcardi’ye verilen 1 maçlık ceza TFF ve MHK içindeki iğrenç yapılanmayı bir kez daha ortaya koymuştur.





En son oynanan Galatasaray-Antalyaspor maçında ise ortaya çıkan kirli isimler ise orta hakem Abdullah Bittigen ve VAR hakemi Özgür Yankaya. Bu ikili çete Galatasaray’a verdikleri evlere şenlik komik penaltı kararıyla  ve ofsayt olan bir golü geçerli saymalarıyla Türk Futbolunu bir kez daha kirletmişlerdir.

Bir de bu kirli düzenin medya ayağı var. Tabiri caizse gazeteci görünümlü troller ordusu bunlar. İçlerinde saçlarının kılı ağarmış koca koca adamlar da var. Üç kuruş menfaatleri için futbol kamuoyunu yanıltmaya çalışıyorlar ve algı operasyonları yapıyorlar. İki gün önce oynanan Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında sanki Fenerbahçe’nin verilmeyen iki net penaltısı olmamış gibi yorumlar yapıyorlar ve Fenerbahçe hakem yardımıyla kazanmış gibi algılar yaratmaya çalışıyorlar.





                            Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış  misali.





İşte yıllardır Fenerbahçe bu kirli düzen ve paydaşlarına karşı mücadele ediyor. Tek hedefi var dürüstçe ve adilce başarılı olmak.  En son vizyona giren ‘ZAFERİN RENGİ’ filminde de gördük ki Fenerbahçe kuruluşundan beri ülkede her alanda  HAK, HUKUK ve ADALET mücadelesinde öncü olmuştur. En büyük desteğini de taraftarından almaktadır.

 

 


 

 

 

Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Trabzonspor Maçı Öncesinde Kirli Düzen Operasyonları

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

Türk Futboluda Kirli Oyun #kirlidüzen #MehmetBüyükekşiistifa

Başakşehir'den 3 Puan