Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

 


Normalde bu hava koşullarında ve bu  zeminde bu maçın oynanması futbol adına bir cinayettir. Fakat keşke sadece futbol adına bir cinayet olsa. Sporcu ve insan sağlığı açısından da çok sakıncalı bir durumdu. Bütün bu söylediklerim normal ülkeler için geçerlidir. En son Erzincan İliç gibi insan hayatının düşünülmediği ortamları yaşayan Türkiye'de ise sporcu sağlığını düşünmek biraz anlamsız oluyor.

Sonuçta böyle olumsuz hava ve saha koşullarında Fenerbahçe'nin puan kaybetme olasılığı yüksekti. Büyükekşi ve TFF için tam aranılan bir ortamdı. Kimin umurunda sporcu sağlığı ? Bu fırsatı kaçırmadılar ve maçı oynattılar.

Önceki hafta kaybedilen puandan İsmail Hoca kendine faydalı olacak dersler çıkarmamış ki yine benzer bir kadro ile başladı. Sadece bu ağır koşullarda Oosterwolde’nin fizik gücü ve dinamizminden faydalanmak için Ferdi’yi sağ bek pozisyonuna kaydırmış olması doğru bir tercih oldu. Fenerbahçe takımında bir sertlik problemi var. Sert oynayan rakipler karşısında gerekli tepkiyi gösteremiyor. Örneğin Kruniç orta sahada karınca ezmez bir oyun ortaya koyuyor. Rakibin sertliğine cevap veremiyor. Oysa Crespo öyle miydi?

İsmail Hoca takımın sertlik düzeyini yükseltmeli. Daha savaşçı futbolcuları tercih etmeli. Maçın başında Oosterwolde’yi, ikinci yarı Mert Hakan ve Serdar Dursun’u tercih ettiği gibi.

Takım ilk yarı her zaman oynadığı gibi ayağa pas yaparak oynamak istedi ve doğal olarak bu olumsuz koşullarda çuvalladı. Yenilen golde atağa kalkarken Ferdi’nin yerden Cengiz'e verdiği pasın çamurda takılması ve geri dönen topun gol olması gibi.

İsmail Hoca  hatasını gördü. Devre arasında böyle koşullarda nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynanmasını oyuncularına söyledi. İkinci devre takım topu yere indirmeden, uzun toplarla oynamaya çalıştı. Nitekim Serdar Dursun’un attığı gol bu oyun şeklinin sonucudur.



Serdar Dursun’un geri dönmesi konusunda büyük eleştiriler oldu. Ben de ne yazık ki bu olumsuz eleştirilere kendi çapımda katılmıştım. Serdar Dursun dün akşam maçın geri çevrilmesindeki başlangıç oldu. Belki de şampiyonluk ateşini yakan kişi oldu. Yetenekleri sınırlı biri olabilir, fakat içindeki istek, gözlerindeki parıltı hiç bitmeyen biri. Bu ışıltın her daim olsun Serdar.


M

Mert Hakan savaşan mücadeleden yılmayan iyi bir topçu, yeter ki sinirlerine hakim olsun ve abartılı davranışlardan kaçınsın. Dün akşam da oyuna girdikten sonra maçın geri dönmesinde büyük katkı yaptı. Rakibin provokasyonlarına  kanmadı ve soğukkanlı kaldı. Umarım bu şekilde devam eder. Çünkü Fenerbahçe’nin bu Mert Hakan’a ihtiyacı var.












Fenerbahçe yine oynanan sinsice bir oyunu bozdu. Çok zor şartlarda bileğinin hakkıyla bu zor deplasmandan kayıpsız döndü. Bu deplasmanda olası bir puan kaybının belki de ligin erken bitmesine neden olacaktı. Büyükekşi,TFFve malum takımın beklentilerini boşa çıkardı. Bu hafta Fenerbahçe sadece TFF

 

uzantılarını, hakemleri ve rakiplerini yenmekle  kalmadı aynı zamanda kötü zemin ve hava koşullarını da yenmek zorunda kaldı.

Umarım İsmail Hoca kazanan 11 bozulmaz gibi saçma bir nedenle önümüzdeki cumartesi günü oynanacak Kasımpaşa maçına ikinci devredeki kadro ile çıkmaz. Fenerbahçe takımı normal koşullarda topu yere indirerek ayağa pas yaparak oynayan, rakiplerini yenen bir ekip.

İsmail Hoca’yı zaman zaman  yanlış tercihlerinden dolayı nasıl eleştiriyorsak devre arasında cesaretle yaptığı üç oyuncu değişikliği sonucu maçı çevirmesinden dolayı da kutlamalıyız.

 


Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Kirli Düzen

Trabzonspor Maçı Öncesinde Kirli Düzen Operasyonları

Türk Futboluda Kirli Oyun #kirlidüzen #MehmetBüyükekşiistifa

Başakşehir'den 3 Puan