Türk Futboluda Kirli Oyun #kirlidüzen #MehmetBüyükekşiistifa

 










Bütün bir sezon boyunca her Galatasaray maçından sonra futbol kamuoyu Galatasaray Takımı lehine yapılan hataları tartıştı. Medyada ve sosyal medyada oluşturulan gazeteci görünümlü trol ordusu da bu kararların ne kadar isabetli, doğru kararlar olduğunu savunmaya çalıştı. Taraflı veya tarafsız hakem otoritelerinin neredeyse hepsinin bir kararın yanlışlığında fikir birliği yaptıkları durumda bile utanmadan aksini savundular. Kamuoyunda algı oluşturmaya çalıştılar.

Bir de sahada oynanan kirli bir tiyatro var. Genellikle bu malum takımın eski oyuncuları ve teknik direktörleri bu tiyatroda başrol oynuyorlar. Kimi kaleci rolünde olmayacak golleri yiyor, kimi futbolcu rolünde yüzde yüz golleri kaçırıyorlar. Mesela GS-Ankaragücü maçında o dönemki Ankaragücü Teknik Direktörü Tolunay Kafkas en iyi oyuncularını kadroya almadı ve o maçta Ankaragücü forması giyen Emre Kılınç ise boş GS kalesine topu atmadı. Sonuç GS 3 puan aldı. Maç sonunda Tolunay Kafkas’ın görevine son verildi. Neden?

Beyinleri ile kalpleri arasında çelişkiye düşenler


Sabıkalı Emre Kılınç ise bu sefer Samsunspor formasıyla bu iğrenç tiyatroda rol aldı. Taylan Antalyalı ve Kaleci Okan ile yeni bir rezalete imza attılar. Samsunspor Başkanı da oluşan bu etik dışı olayı ‘’Beyinleri ile kalpleri arasında çelişkiye düştüler’’ diyerek aklamaya çalıştı.

Yine bir etik dışı olay da yine bir Ankaragücü maçında yaşandı. Bu sefer bu rezil tiyatronun başrol oyuncusu Kazımcan Karataş idi


Kazım Karataş


.

En son ise dün akşam oynanan GS-Rizespor maçında yeni bir futbol cinayeti daha işlendi.  Erman Toroğlu dahi maçı şöyle yorumluyor.


Galatasaray'ın atığı 2 gol ofsayt , 1 golden önce net faul var ve Rizespor'un bir penaltısı verilmedi. Büyük Bir organizasyon'la Galatasaray’ı bu sene şampiyon yapacaklar. Bu hataların başka açıklması yok.

 Aspor




                                       

GS'ın 2.golü öncesi Rize'li oyuncuya faul


Mertens ceza sahası içinde elle oynuyor
                                                                



Sadece bir istatistikî bilgi verip konuyu şimdilik kapatalım.

Dün akşam oynanan GS-Rizespor maçını yöneten Bahattin Şimşek Mustafa Öğretmenoğlu ve Onur Özütoprak GS’ın evinde oynadığı son 6 maçta görev aldı ve GS bu maç dâhil 6 penaltı kazandı.  Arka arkaya oynanan 55 maçta rakiplerine penaltı verilmeme istatistiği ile belki de dünyada birinci olan GS Takımı için pek de şaşırtıcı değil.

 

Erman Toroğlu’nun da bahsetmekte çekinmediği bu organizasyon tek bir merkezden yönetiliyor. Tabii ki Mehmet Büyükekşi ön plana çıkıyor. Aşağıda yayınlanan fotoda yazanlar zaten TFF Başkanı’nın kimliğini çok net açıklıyor. Peki, bu TFF Başkanı futbolun başına nasıl geldi? Sözde bir seçimle geldiğini hepimiz biliyoruz.






TFF Başkanı yaşanan bunca skandala rağmen hala görevinde kalıyorsa kimin tarafından bu görevde tutulduğu açık değimli? Süper Kupa finali nedeniyle Arabistan’da yaşanan rezaletleri herkes biliyor.

Şu gerçek ki artık Galatasaray Spor Kulübü siyasi erk tarafından her alanda kollanıyor. Sadece sahada yapılan haksız uygulamalar değil. Neredeyse 2 yılda bir verilen vergi afları, Florya arazisinde yapılan işlemler ortada.

Fenerbahçe Spor Kulübü kendi kaynaklarıyla stadını ve kapalı salonunu yaparken TC Devletinin GS Takımına stad yapmasını bilmiyor muyuz?

Şimdi yeni çıkan söylenti ise Murat Kurum’un seçimi kazandığı takdirde yeni havaalanına yakın 550 dönümlük bir araziyi OS’a vereceği söylentisi. İster istemez 2002 yılından beri süren ve protokoldeki bütün şartları yerine getirmesine rağmen Fenerbahçe’ye verilmeyen KEL arazisi insanın aklına geliyor.

Bütün bu haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı  Fenerbahçe Spor Kulübü’nün sahalarda bileğinin hakkıyla mücadele etmekten başka yapacak bir şeyi yok.

Sporcusuyla, taraftarıyla ve  tüm paydaşlarıyla alnının teriyle mücadele etmek.

Ben tek siz hepiniz misali.



 



Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Kirli Düzen

Trabzonspor Maçı Öncesinde Kirli Düzen Operasyonları

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

Başakşehir'den 3 Puan