Aykut Kocaman Rıza Çalımbay'ın ekmeğini mi yiyor?


Aykut Kocaman Rıza Çalımbay'ın ekmeğini mi yiyor?


 












Bugün sosyal medyada ''Aykut Kocaman Rıza Çalımbay'ın kurduğu takımın ekmeğini yiyor'' diye bir tweet okudum.Çok şaşırdım.Bir insan bu konuyu bilip bilmeden nasıl yazabilir.Bu kadar kişide nasıl yanlış algı oluşturabilir dedim.Önce şunu belirteyim ki Rıza Çalımbay'ı Beşiktaş genç takımında oynadığı zamandan beri izlerim.Emekçi bir ailenin çocuğudur ve son derece düzgün iyi ahlaklı bir- sporcudur. Tabi ki de çok iyi futbolcudur.İyi futbolcu demek muhakkak yıldız futbolcu olacaksın demek değildir.Rıza Çalımbay takıma faydası maksimum düzeyde olan Türkiye'nin yetiştirdiği ender çalışkan orta saha oyuncularından biridir.



  Aykut Kocaman 2014-15 sezonunda Konyaspor'da göreve başladı. Konyaspor'da görev yaptığı 3 sezonda 2015-16 sezonunda ligi 66 puanla 3.bitirerek,Konyaspor'u tarihinde ilk defa Avrupa Kupalarına taşıdı.O sezon Türkiye Kupasında Fenerbahçe'ye iki maçta da yenilerek yari finalde elendi.2016-17 sezonunda ise Konyaspor'a tarihinde ilk kez Türkiye Kupasını kazandırdı ve gene ön eleme oynamadan Avrupa Kupalarına katılma hakkını kazandırdı.Daha sonra da Konyaspor'dan ayrılarak Fenerbahçe'de göreve başladı.
   Aykut Kocaman Konyaspor'dan ayrıldıktan sonra sırasıyla Mehmet Reşit Akçay,Mehmet Özdilek ve Sergen Yalçın teknik direktör olarak Konyaspor'da görev yaptılar.Alınan bir dizi başarısız sonuçların sonunda,Sergen Yalçın ile biraz toparlanan Konyaspor ligin bitmesine 1 hafta kala ligde kalmayı garantiledi.2018-19 sezonuna Konyaspor Rıza Çalımbay ile anlaşarak başladı.Fakat 12. hafta sonunda yollar ayrıldı.Ben en son bu hafta oynanan  Konyaspor-Antalyaspor maçının kadrolarına baktım ve  Konyaspor'un ilk 11'inde 2014-15 Aykut Hoca'nın kadrosunda bulunan 7 tane futbolcu gördüm.
   Serkan,Ali Turan,Skubiç,Volkan Fındıklı,Miloseviç,Traore ve Fofano.18 kişilik kadroda  ise 2 tane daha vardı;Selim Ay ve Ferhat Öztorun.Kısaca  Rıza Çalımbay'ın kurduğu kadronun ilk 11'inde 7 tane Aykut Kocaman'ın kadrosunda bulunan futbolcu oynuyordu.Yani işin aslı 2-3 sene önce Aykut Kocaman döneminde başarılı olan kadro gene çekirdeğini koruyor ve devam ediyordu.
 
     Rıza Çalımbay ise Göztepe'de başlayan teknik direktörlüğünde
Ankaragücü,Eskişehirspor,Rizespor,Denizlispor,Sivasspor,Konyaspor,Antalyaspor,Kasımpaşa ve Beşiktaş kulüplerinde muhtelif tarihlerde görev almıştır. Ne yazık ki futbolculunda başarılarını kupalarla taçlandırmasına rağmen teknik direktör olarak kalıcı bir kupa veya başarı kazanamamıştır. Fakat dar bütçeli kadrolarda çalışmak zorunda kaldığını ama buna rağmen disiplinli ve iyi futbol oynatan  bir teknik direktör olduğunu da unutmamak lazım.

  Şimdi bir tarafta 1 Lig Şampiyonluğu,2 adet Lig ikinciliği 1 adet lig üçüncülüğü (Konyaspor),3 adet Türkiye Kupası ( 2 Fenerbahçe,1 Konyaspor) ve 1 tane Avrupa  Ligi Yarı Final( Fenerbahçe) olan Aykut Kocaman,öbür tarafta Rıza Çalımbay.Kaldı ki Rıza Çalımnay'ın kurdu dediğiniz kadronun ilk 11'inde 7 tane 2 yıl önceki Aykut Kocaman kadrosundan futbolcu var.Buradaki sorun Aykut Kocaman,Rıza Çalımbay veya Ersun Yanal değildir.Hepsi kendi çaplarında değerlidir.Buradaki sorun çamur atmak,yanlış algı yaratmak ve biraz kaba olacak ama hırsızlıktır.Herkes kendi ekmeğini yer.Ama şu gerçek ki şu an Kon yaspor'u lig dördüncülüğünde görmemizde Aykut Kocaman'ın muhakkak olumlu katkısı vardır.
                                                       
                                                       








Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet