BURSASPOR-FENERBAHÇE Maçının ardından...


   2018-19 sezonunun 2.devre ilk maçında Fenerbahçe Bursaspor deplasmanında idi.Fenerbahçe oyuna hiçte kötü başlamadı. Bursaspor'un  maçın başındaki saldırılarını püskürttükten sonra Mehmet Ekici önderliğinde özellikle sağdan Dirar'ın katkıları ile pozisyonlar üretmeye çalıştı.Soldado'nun atılan topları başarılı bir şekilde yere indirmesi ve Mehmet Ekici ile aralarındaki pas diyaloğu oyunun kontrolünün Fenerbahçe'ye geçmesine neden oldu.Soldado Fenerbahçe'nin rakipsiz tek forvetidir. İlk yarı boyunca yakaladığı 3 adet net pozisyonda teknik beceri,akıl ve fırsatçılık vardı.Nitekim bu üç pozisyonun bir tanesi kale içinden çıkarıldı,ikincisi direği az farkla yalayıp dışarı çıktı ve üçüncüsü son yılların en güzel gollerinden biri oldu.Bu golde Isla'nın güzel ortasının da hakkını vermek lazım.
  
Soldado gol sonrası
   
   İlk yarı genelinde Fenerbahçe başarılı idi.Topa sahip olma oranı Bursaspor'a göre yüksekti.Topa sahip oldu,oyunu kontrol etti ve Bursaspor'u büyük oranda sahasından çıkamamaya mahkum etti.
Skirtel,Sadık,Hasan Ali,Isla,Mehmet Ekici,Dirar ve Soldado öne çıkan isimlerdi. Tabi ki Soldado ve Skirtel'in üstün gayretli oyunları ön planda idi.İlk yarı açısından bakınca Ersun Yanal'ın başarılı olduğunu ve takımı iyi motive ettiğini düşündük.Ama ikinci yarı senaryo tamamen değişti.
.
   İkinci yarıda topu kontrol edemedik.Mehmet Ekici yoruldu,oyundan düştü,top kayıpları arttı.Ona yardım edebilecek Jailson ise çok kötü oynadı.Sanki Brezilya Liginde Gremio'da oynuyormuş gibi amaçsız,isteksiz bir oyun oynadı.Nerede ise ayağına gelen her topu kaybetti ve kontrol etmesi gereken alanı kontrol edemedi,çok yer kaybetti.Topal'da ikinci yarının hemen başında fizik olarak  bitti ve oyundan çok çabuk düştü.Kazandığımız her top hemen Bursaspor'a geçti ve Bursaspor defalarca atak tazeledi.Bu arada Samet Aybaba ,Yusuf Erdoğan ve Lima değişiklikleriyle çok başarılı bir müdahalede  bulundu. 


 
    Ersun Yanal ise sınıfta kaldı.Öncelikle fizik olarak biten Topal yerine Roman'ı alabilirdi veya Şener'i sağ beke kaydırıp Isla'yı Topal'ın yerine çekebilirdi.Çok yorulan Mehmet Ekici'nin yerine Valbuena'yı alması doğru idi.Çünkü başka çaresi yoktu.Başka alternatifi yoktu.Kenarda oturan Benzia'nın  zaten kendisine faydası yok takıma mı faydası olacaktı? Birde Ayew diye bir oyuncumuz daha  vardı ama onu hiç göremedik.Top tekniği ve becerisi ve tecrübesi ile Ekici'nin yorulduğunda topu oyunda tutması kontrol etmesi gereken adam o olması gerekli idi ama o aynen Jailson gibi yan gelip yattı. Ayew'in attığı 3-4 gol dışında bu takıma geldiğinden beri katkısı yok ve olmayacak da.Varsın o 3-4 golü de atmasın atacak başka biri çıkar(Slimani hariç).Ersun Yanal bu kadar sorumsuz  Ayew yerine Ferdi,Valbuena veya Frey ile başlayabilirdi. Frey yetersiz tekniği ve becerisine rağmen sadece mücadele azmi ile Ayew ve Jailson'dan çok daha fazla katkı sağlardı.
   Top sende olduğu sürece rakibin sana atak yapma şansı yok. Bursa maçında 2 yarıda top ayağımızda hiç kalmadı. Bursa topu her kazandığında yeni bir atak yaptı ve pozisyon buldu. Ersun Yanal'ın da bir sistemi olmalı.Ya topu ayağında tutacaksın, ya da gittin mi golü atıp döneceksin. Ersun Yanal eğer farklı birteknik direktör ise bir sistem bir tarz ortaya koymalı .Elinde ki malzeme ne ise ona göre uygun bir sistem üretmeli.Transferlere bel bağlamamalı,çünkü olup olmayacağı bile belli değil.

Son olarak maç sonunda Ali Koç'un bu resmi çok şeyler anlatıyor.Bu resim mesela diyor ki'Ey Comoli şu transfer ettiğin 11 futbolcudan 1 tanesi bile bu akşam katkı yapamadı.Golü atan Soldado'yu sen kadro dışı bıraktın.Oyunu yorulana kadar tutan Mehmet Ekici eski yönetimin transferi,Kadro dışı bıraktığın Dirar orta sahanın en çalışkanı.'
Ahmet Ercanlar Ali Koç'u af ilan etmeye çağıracağına Ali Koç'u incittiği tüm Fenerbahçe'lilerden özür dilemeye çağırsın bence.


Çünkü bir bilen ne demiş?''Ali Koç'u destekleyin çünkü başka FENERBAHÇE yok''

   


Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet