Başakşehir-Fenerbahçe maçının ardından...




  Ne olursa olsun Başaksehir gibi bir takıma deplasmanda son dakika golü ile galip gelmek son derece sevindiricidir Kaldı ki bu galibiyetin sakatların, eksiklerin olduğu sıkıntılı bir kadro ile alınması işin başka bir boyutudur.
   Geçen hafta Gazisehir maçının bir ölçü olamayacağı belli idi, Başakşehir  ise bence ligin oturaklı güçlü ekiplerinden biri.Oyun olarak iyi bir izlenim vermesek de geriye düştüğümüz  bir maçı çevirebilmek ve sahadan galip ayrılmak büyük bir başarıdır. Teknik ekip ve futbolcuları  tebrik etmek gerekir.


  Maçtan önce Ersun Yanal'ın Isla ve Moses'in olmadığı bir ortamda sağ bekte kim ile başlayacağı merak konusu idi.Açıkçası ben gençlere güvenmesi gerektiğini ve Murat Sağlam ile başlamasını istiyordum.Fakat Ozan Tufan ile başladı.
   Ozan Tufan'ı hangi pozisyonda oynatır  isen  oynat fark etmiyor o çok iyi bir performans gösteriyor.Hani kalecisiz kalsan Ozan'ı kaleye koysan
,göstereceği performans ile A Milli Takım kalesine seçilir ise  şaşırmamak lazım.:))
    Ozan bu sezon Fenerbahçe 'nin e  iyi transferidir. Umarım bu hırsı ve oyun anlayışı sezon sonuna kadar devam eder.Bu gidişle sezon sonunda Avrupa piyasasında 15-20 milyon € lar Ozan için konuşulur
   Tabi ki sağ bekte kalan Ozan'ın yerine orta sahada Emre'nin yanında başlayan Tolga Ciğerci olumlu sinyaller verse de geçen hafta Ozan'ın verdiği dinamizmi sağlayamadı.Karşılarındaki rakibin de Başakşehir olduğunu unutmamak lazım.
   Ersun Yanal' bu kadroyu uygun görmüş saygı duymak lazım ama takımın dinamizmini kaybetmemek açısından acaba Ozan'ı  orta sahada tutup  Murat Sağlam ile sağ bekte başlasa idi nasıl olurdu diye soruda aklımıza geliyor.
   Yediğimiz gol tam bir yerleşim hatası ve bu hata bence Ersun Yanal'ındır. Napoli ve Chealse'yi çalıştıran  Sarri 'nin prensibi '' hücuma gidildiğinde iki kanat bekin den bir tanesi muhakkak savunmada kalır ve defansı üçe tamamlar'' Deniz'in vuruşu gol olsa hiç konuşulmaz veya kaleci Mert 70 metreye o güzel pası atmasa da hiç konuşulmaz çünkü bu yerleşim hatası fark edilmez bile. Crivelli defansı 2 kişi yakaladı ve orta sahadan devşirme stoper Jailson'u kolayca geçti, Zanka topa giremedi,Altay doğru bir çıkış yaptı ise de Crivelli belki bilerek,belki bilmeyerek ve biraz da şansının yardımı ile güzel bir gol attı. Keşke Ersun Yanal iki senedir yapılan 'kaos futbolu' eleştirilerini daha çok dikkate alsa gereğini  takıma  uygulatsa

.Son haftalarda görünen form durumu gösteriyor ki Ferdi'nin görev süresinin Rodriguez'e göre çok daha fazla olması gerek. Ferdi'nin top ayağına gelir iken kafasını kaldırıp arka direğe koşu yapan Dirar'ı  görmesi ve onun kafasına topu nişanlaması tam bir klas göstergesi

.
 Bütün maç boyunca görevini yerine getiren,karşısında oynayan Visca nedeni ile fazla öne çıkamayan Dirar'ın  son saniyede 50 metre deparla gelip Ferdi'nin o güzel  ortasına kafayı vurması dün akşam aklımızda kalan başka güzellik idi.



   Vedat için ise yazacak çok şey yok sadece çok çok iyi ve böyle gider ise bu ligin rakipsiz gol kralı olur.





   Ben aslında göreve başladığında Ersun Yanal'ın çok başarılı olacağına inanmıyordum.Ne yazık ki geçen sene düşüncelerimde haklı çıktım ve çok kötü bir sezonu tamamladık,Sezon başında yönetim Ersun Yanal ile devam etme kararı aldı ve bizim için yapacak tek şey var hep destek olmak  tam destek olmak.Çünkü Ersun Yanal'ın başarısı demek Fenerbahçe'mizin başarısı demek.Bu platformda bazı medya mensupları ve taraftar gruplarının yaptığı gibi körü körüne destek olmak yerine hatalarını da sevaplarını da belirterek destek olmayı tercih ederim.


Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet