Fenerbahce-Trabzonspor maçı öncesi 








Bu hafta sonu Trabzonspor ile zorlu bir maçımız var.Şu gerçek ki Ünal Karaman cesur kararları ile gençlere güvenerek güçlü bir Trabzonspor yarattı. Geçmiş dönemde yapılan onlarca çöp transferlerden sonra kendi öz kaynaklarına yönelen Karaman Uğurcan ,Abdülkadir Parmak ve Ömür ve Yusuf Yazıcı gibi gençler ile etkili bir kadro oluşturdu.Her ne kadar Yusuf Yazici'yi kaybetseler de çok hızlı atağa çıkabilen dinamik orta saha yapısı ile pazar günü bizi zorlayabilir.






Bu bağlamda Ersun Yanal'ın nasıl bir kadro oluşturacağı nasıl bir oyun kurgusu içinde olacağı merak konusu.Geçen hafta Ozan Tufan'i sağ beke çekerek Tolga Cigerci' yi Emre'nin yanına monte etmişti.Fakat bu operasyon orta sahamızın Gazisehir maçındaki dinamizmini kaybetmesine neden olmuştu. Eğer orta sahamızda gene Emre'nin yanında Tolga ile başlar ise bu yapının Trabzonspor'un dinamik orta sahasına gerekli tepkiyi veremeyeceğini düşünüyorum.Eğer Ersun Yanal  Ozan'ı orta sahaya alır ise Basaksehir maçında güvenmediği Murat Saglam'a bu maçta güvenebilecek mi?Belki de sağ bekte daha önce deneyimi olan Tolga ile başlayabilir. Bence stoperde Zanka'nin yanında Jailson ile başlamasında fayda var.Dün idmanlara başlayan Adil Rami pazar gününe hazır olabilir mi? Adil Rami ile başlar ise Jailson Emre'nin yanına orijinal pozisyonuna döner ve Ozan'da geçen hafta çok başarılı olduğu sağ beke geçebilir.Ersun Yanal'in iki haftada iki gol atan Dirar'in pozisyonunu değiştireceğini sanmıyorum.

Trabzonspor ile oynayacağımız bu kritik maçın sonucunu orta saha bölgesinde yapılacak bu oyuncu seçiminin etkileyeceğini düşünüyorum.
Ersun Yanal'in Vedat,Kruse tercihlerinden vazgeçemeyeceği aşikar.Rodriguez,Ferdi ve Deniz arasında da görev sürelerini paylaştıracağını tahmin ediyorum.

Umarım Ersun Yanal bütün bir hafta takımını çok iyi takip eder ve orta saha seçiminde en doğru kararı verir.Ayrıca Adil Rami konusunda da en isabetli kararı verir.Bu kararlar bize Trabzonspor maçını kazandırır.

Başarılar Fenerbahcem


Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet