ERSUN YANAL VE TRANSFER KARMAŞASI

ERSUN YANAL VE TRANSFER KARMAŞASI.








  Ersun Yanal göreve geldiğinden beri  öncelikle geçen sezon Sadık,Tolgay,Serdar Aziz,Zyac ve Moses transferlerini yaptı.Buna karşılık Barış Alıcı'yı kiralık,Yiğithan'ı ise bonservisi ile Malatya'ya verdi.
  Sadık transfer edilirken Puyol çığlıkları atıldı,Fenerbahçenin defanstaki sorunlarına çözüm olacağı söylendi.Ama ne yazık ki öyle olmadı.Başarılı olduğu bir iki maç dışında sürekli pozisyon hatası yapan,topu oyuna sokamayan fakat iyi niyetli olan bir stoper görünümü sergiledi.Bu sezonda hazırlık maçlarında da farklı bir görünümü olmadı,yani kısaca beklediğimiz adam Puyol değilmiş.bence bu sezon yedek soyunur tabi ki daha iyi stoperimiz olursa.O zaman Ersun Yanal'sormak gerekmez mi?'' Neden bu adamı transfer ettirdin? Neden transfer arefesinde sosyal medyada ve medyada başta Sercan ve Ahmet'e bu  reklamı yaptırdın?''
    

   Bir de Serdar Aziz hikayesi var.Serdar Aziz 'in Sadık'ın yanına montesi ile defansımızın tamamen sorunsuz olacağı algısı yaratıldı ama gene öyle olmadı.Güya Serdar Aziz defansı toplayacaktı ve topu oyuna iyi sokacaktı falan filan ama S.Aziz hiç kendi oyuna giremedi ki topu oyuna iyi soksun.Geçen sezon ikinci devre S.Aziz'in akılda kalan kaç tane maçı var sormak lazım Ersun Yanal'a. Sonuçta en büyük rakibimizin de ekmeğine yağ sürerek Fenerbahçe'nin paralarını gene çöpe attık.
   Buna karşılık sezon sonunda Skirtel ve Roman'ı gönderdik(Yiğithan'ı da devre arasında göndermiştik) Geçen sezon devre arasında yapılan iki fiyasko transferlerimiz Sadık ve S.Aziz ile baş başa kaldık.
   Şu an Ersun Yanal haklı olarak stoper yok diye bas bas bağırıyor ama sadece stoper olmadığı konusunda haklı bu transferleri isteyerek elimizdekileri göndererek en büyük hata kendisinde idi
.34 yaşında Kolarov'u istiyor belki de ben bu yazıyı yazarken transfer sonuçlanmış olur ama Kolarov 34 yaşında ve 3 yıllık sözleşme imzalamak istiyor. Kolarov hem sol bek ,hem de stoper de oynayabilen çok yönlü kaliteli bir oyuncu ama yaşının çok olması soru işareti. İster istemez nerede ise iki yıldır Başkan Ali Koç'dan dinlediğimiz VİZYON sözcüğü aklımıza geliyor.
  Bir de Tolgay meselesi var ki tam evlere şenlik. Fenerbahçe geçen sezon başında De Souza'yı satarak 2 yıldır bazı genç adlı taraftarların tepkisini alan Topal-Souza ikilisini bozdu.Bu ikilinin bozulması sanki iyi imiş gözükse dahi bir önceki sezon daha başarılı olan Roman-Skirtel ikilisinin uyumunu da bozdu ve geçen sezon bu ikili çok gol yedi. Souza'nın yerine alınan 23 yaşındaki Jailson iyi bir transferdir.Gün geçtikçe takıma uyum sağladı ve daha da sağlayacaktır.Fakat devre arasında küçük rakibimizin yok saydığı adam Tolgay her nedense gene Ersun Yanal'ın isteği ile kurtarıcı edaları ile transfer edildi.Güya Tolgay orta sahamızda eksik olan pas trafiğimizi düzene sokacak oyunu yönlendirecekti. O da olmadı,Tolgay yetersiz fizik gücü ile ayakta duramadı ki topu ayağına alsın da pas trafiğimizi düzenleyebilsin Sezon başında belki de Tolgay hazırlık kampında iyi çalışmıştır güçlenmiştir diye umuyorduk ama o da olmadı,bir fark  göremedik ve bu arada S.Aziz gibi o da sakatlandı.Bu arada geçen sezonun son maçında gene Ersun Yanal'ın karşılıklı olarak çok seviştiği genç Fenerbahçe'lilerin komplosu sonucu emektar Mehmet Topal'da ayrılmak zorunda kaldı.Genç yetenek Oğuz Kağan'ın Rizespor'a kiralanması da başka bir soru işareti.Hemen akabinde Jailson'un da satılık edilmesi orta sahanın ortasında ki oynayabilecek futbolcu sayısını bir anda beşe indirdi.Emektar Emre,TOLGAY,Ozan,Ferdi ve Alper.Fakat boş umut Tolgay sakatlandı.Şimdi orta sahamız için 33 lük Petsie adı geçiyor transfer marketinde.(Gustavo'nun olamayacağını kulübü açıkladı)

  Ersun Yanal Fenerbahçe'ye geldiğinden beri nasıl oyun sistemi bir kaos ise yapılan transferlerde tam bir kaos sistemi.Gencecik yetenekler gönderiliyor yerine en az 30 yaşında olan adamlar transfer edilmek isteniyor.Geçen sezonun son maçına kadar tam bir çöp olan ve sezon sonunda gidecek olan Ayew'e forma şansı veriyor ama Barış Alıcı'yı kiralık Malatya'ya gönderiyor.Bütün bir sezon ufacık bir katkısı olmayan Ayew yerine Ferdi'yi oynatsa idi ve bu sezon Ferdi daha güvenli olmaz mı idi? Ama hala Ferdi'yi sağ bek oynatmak gibi saçmalıklar yapıyor. Ferdi'nin çok iyi oynadığı Real madrid maçı sonrası ise onu kiralık göndermek gibi laflar ediyor.
   Ümraniye'den 1 milyon euroya transfer edilen sol bek genç Yasin'in 1 milyon 100 bin euroya satılması,formda genç yetenek Murat Sağlam'ın yerine kampa geleli 2 gün olan Isla ile Bayern maçında  ilk on bir de başlaması,gene sakatlanan Hasan Ali'nin yerine genç Abdülcebrail'e forma vermeyip Dirar 'a forma vermesi hep Ali Koç'un bize anlattığı VİZYON olgusu ile tamamen zıt şeyler.Bence Ersun Yanal kendine güvenmiyor ki söz konusu gençlere güvenebilsin.
   Ozan Tufan hazırlık maçlarına çok iyi başladı.Bu anlayışında bir değişiklik olmaz ise bu sezonun en iyi transferlerinden biri olur. Jailson ile beraber orta sahanın göbeğine damga vururlar.Murat Sağlam'ı söylemeye gerek yok o da Fenerbahçe'nin geleceği olur.
Vedat iyi bir transfer zaman geçtikçe kendini geliştiriyor çok katkısı olacak. 


  Kruse hücumda iken çok iyi bir kalite ama defans yönü hiç yok.Alex De Souza bile daha fazla defans yapıyordu,zaten Kruse'de bir Alex değil. Rodrigues umarım faydalı olur fakat Moses'ın pek katkı sağlayacağına inanmıyorum. Moses sanki bal yapmayan arı gibi,geçen sezon ilk geldiğinde attığı güzel bir golden başka hatırımda kalan pek fazla bir şeyi yok.
  Görünen şu ki bu transfer kaosunda bu sistemsizlik kaosunda Ersun Yanal'ın pek şansı yok dolayısıyla Fenerbahçe'nin de pek şansı yok ama umarım bu öngörülerim yanlış çıkar ve Fenerbahçe başarılı olur..

                  HER ŞEY FENERBAHÇE İÇİN.




Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet