Fenerbahçe-Gazişehir SK maçının ardından umutlanalım mı?




   Son yıllarda hiç bir Fenerbahçe maçını bu kadar rahat izlememiştim.En kolay geçmesini beklediğimiz malçlarda bile sonlara yaklaşıldığında muhakkak  takımımız bir şey yapar maçı tırnaklarımızı yiyerek bitirirdik.
   Başta stadı dolduran taraftar olmak üzere,teknik yönetim ve futbolcular kafa yapısı olarak maça çok iyi hazırlanmışlardı. Maçın başlaması ile beraber hep saldırdık,ön sahada rakibe  korkunç bir pres yaptık.Kaptırdığımızı topu çok kısa sürede geri kazandık. Ersun Yanal'ın maça çıkardığı on bir olabilecek en iyisi idi,bundan daha iyisi olamazdı.



     Jailson ile stoperde başlamak en doğru karar idi ve bence topu iyi kullanan bir stoper alınmadıkça bu pozisyonda Jailson ile devam etmek doğru olur.Serdar Aziz ve Sadık bu pozisyonlar için yedek olarak düşünülmelidir. Sol bek mevkinde Dirar seçiminin de ne kadar doğru bir seçim olduğunu Dirar oynadığı etkili oyun ve attığı gol ile göstermiş oldu.Tabi ki Abdülcebrail her zaman bu pozisyon için bir alternatiftir ve fırsat bulundukça şans verilmelidir.Hasan Ali'nin sakatlık sonrası takıma katılacağı zaman sol bek pozisyonuna yeni bir transferin ne kadar gereksiz olduğunu anlamış olmamız lazım.Isla,Murat Sağlam,gerekir ise Dirar ve hatta Moses'ın olduğu bir kadro yapısında zaten sağ bek diye bir sorun olmaz.



    Orta sahamızın ortasında Emre Belözoğlu var.O dün gece bir şiir gibi bir oyun oynadı,takımı bir maestro gibi yönetti. Ersun Yanal'ın en büyük zaafı olan oyunu okuma eksikliği Emre'nin oyun bilgisi ile kapatıldı.General Emre'nin yanındaki emir subayı  Ozan Tufan ile orta sahamız sahayı rakibe zindan etti.Ozan bir dinamo gibi çalıştı,geri dönen topları topladı ve rakibin hızlı çıkış yapmak istediği zamanlarda atakları hep kesen Ozan idi.Böyle bir orta sahaya yeni bir 6 numara arayışı biraz savurganlıktır,kulübün parasını boşa harcamaktır. Ersun Yanal 6 numara transfer isteğini hemen sonlandırmalıdır.Kaldı ki eğer iyi bir stoper transferi yapılırsa oradan orta sahaya kayabilecek bir Jailson varlığı ve Emre'nin yerine oyuna giren Tolga Ciğerci'de görünen olumlu sinyaller orta saha transferine gerek olmadığının bir diğer göstergesidir. Ersun Yanal'ın büyük umutlar ile transfer ettirdiği Tolgay'ın bu aşamada forma bulabileceğini hiç düşünmüyorum.
    Rodrigues ve Moses kanatlardaki futbolcularımız ve bence dün gece beklentilerin altında kalanlardır.Zaman içinde özellikle Rodrigues'in  takıma uyum sağlayacağını  daha çok katkı yapacağını  düşünüyorum.Fakat Moses'in bu kadar süre içinde takıma fazla katkı  sağlayamaması biraz düşündürücü.
    Hazırlık döneminde Ersun Yanal'ın Ferdi'yi sağ bekte oynatması ve hazırlık maçlarında yer vermemesi Fenerbahçe kamuoyunda tartışma konusu olmuş iken,Sercan Hamzaoğlu'nun Ferdi'nin disiplinli çalışmadığı  onun için Ersun Yanal'ın tepkisini aldığı açıklamasını üzülerek hatırlıyorum.Hatta Ersun Yanal'ın Ferdi'nin bir süre başka bir takımda kendisini geliştirmesi gerektiği gibi bir konuşmasını hatırlıyorum.Ve diyorum ki bu genç Ferdi'nin üstünde ısrar edilmeli ve hatta şu an takıma katkı veremeyen Moses yerine Ferdi düşünülmelidir.



    Vedat şimdiye kadar gördüğüm  kaleye sırtı dönük en iyi oynayan santrforlardan  biridir.Takımın çıkmasını mı istiyorsun ver topu Vedat'a,Vedat beklesin sende  ön sahada yerleş .Emre'nin güzel pasına yaptığı vuruş ile kazandırdığı gole ise ancak şapka çıkartılır.
     Kruse oyun bilgisi ile ve yetenekleri ile bu takımı sırtında taşıyacak bir futbolcu. Saha boşaltarak takım arkadaşlarına yarattığı boş alanlar,boşa çıkan arkadaşlarının önüne attığı toplar onun bu maçta ön plana çıkan meziyetleri.Emre ile Kruse  oyunu okuma yetenekleri sayesinde öncesinde takımımızda oluşan oyunu okuma eksikliğini giderecekler. Ersun Yanal'ın bu konuda en büyük yardımcıları olacaklar.
    Dün gece Gazişehir takımını net bir skor ile 5-0 yendik.Oyunu tek taraflı izledik.Gazişehir takımının kalemize gelen tek bir atağı olmadı desek yeridir.Galiba kalecimiz Altay yere dahi yatmadı ve onun için yorum dahi yazamadık.
    Peki umutlanalım mı?
    Biz mi çok iyi oynadık Gazişehir'i oynatmadık yoksa Gazişehir gerçekten çok mu kötü bir takım idi?Bu hafta izlediğim  maçlar içinde gördüğüm en zayıf takım Gazişehir idi.Onun için temkinli olmamızda fayda var.Evet ön alanda baskı yapıyoruz,çok hızlı atağa çıkabiliyoruz,oyunun temposunu düşürüp hızlandıra biliyoruz.Fakat bu oyun anlayışını ligin diğer güçlü ekipleri karşısında yapabilecek miyiz? Diğer daha güçlü ekipler karşısında bu oyun sistemine devam edebildiğimiz sürece umudumuz daha da artacak. 



















*
   




Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet