Gençlerbirliği-Fenerbahçe Maçından Aklımızda Kalanlar

 

Konyaspor maçında kaybedilen üç puandan sonra Gençlerbirliği deplasmanı daha da önemli bir maç haline gelmişti. Üstelik sakat Gökhan Gönül ve Nazım Sangare, yorgun Ozan Tufan ve Caner Erkin’in de sakatlanma riskinden dolayı Erol Hoca’nın tercihi ile ilk onbirde olmaması kadro kurgusunda sıkıntı yaratmıştı.

Erol Hoca sağ bek pozisyonunda Gökhan ve Sangare olmayınca Lemos ile başladı. Lemos’un orijinal pozisyonu olmadığı için zaman zaman Fenerbahçe’nin sağ kanadında aksamalar oldu. Nitekim Gençlerbirliği takımı kendine göre sol kanattan çok atak yapma fırsatı yakaladı Bu arada Lemos’un önünde oynayan Pelkas’ın da Lemos’a yardım için çok fazla çaba harcadığını söyleyemeyiz.

Sol bek pozisyonunda ise Caner’in yerine görev alan Novak ise vasat olarak görevini yaptı. Akılda kalan güzel bir hareketi olmadı. Ne bir atağa çıkabildi ne de rakip takımın ataklarında çok iyi bir kesicilik görevi üstlendi.

Orta sahada ise Gustavo ve Sosa da vasatın üstüne çıkamadılar. Gerçi Sosa çok güzel bir gol attı ve belki de Gençlerbirliği’nin direncini attığı gol ile tamamen kırdı.

Perrotti ise büyük bir yetenek. Kazandırdığı penaltı için söylenecek tek söz ‘’yoktan var etti’’ olur. Kesinlikle de penaltı kararı doğrudur. Halil Umur Meler’i bu kararında ve maç içindeki kararlarından dolayı kutlamak gerekir. Perrotti’nin attığı ikinci golde şapka çıkartılacak cinstendir.

Bence bu akşam Fenerbahçe taraftarını en çok sevindirecek olaylardan biri de transfer edildiğinden beri kendini ifade edemeyen Mert Hakan’nın iyi bir oyun ve güzel bir gol ile Fenerbahçe taraftarına kendisini ifade etmesidir. Haftalardır tek hücum opsiyonu Caner ve Gökhan’ın kenarlardan yaptığı ortalarmış gibi gözüken Fenerbahçe Mert Hakan’ın aramaya çalıştığı ver kaçlar ve kısa paslaşmalar opsiyonlarını gündeme getirdi. Bu sezon için de ceza sahası dışından ilk golünü de Mert Hakan ile kazandı.

Geçen haftalarda rakip ceza sahasına 40-45 orta yapan Fenerbahçe takımı Gençlerbirliği maçında sadece 16 orta yaptı. Bu rakamda tabi ki Gökhan ve Caner’in olmamasının da rolü vardır ama acaba biraz daha ayağa pas yaparak rakip defansı çözmek isteği de olabilir mi? Maç içinde zaman zaman Sosa’nın öncülüğünde Mert Hakan,Pelkas,Cisse.Perrotti'nin ayağa paslarla rakip defansı çözme çabası içinde olduklarını gördük. Sosa’nın attığı güzel golde bu paslaşmaların neticesinde Sosa’nın ceza sahasına girişi sonucu oluştu.

Gençlerbirliği maçında Fenerbahçe rakip kaleye 10 tane şut çekmiş ve bu 10 şutun 5 tanesi kaleyi tutmuş. Kaleyi tutan bu 5 şutun hepsi gol olmuş. Bu istatistik çok nadir rastlanan bir rakamdır. Yani nerede ise her vurulan gol olmuş. Diğer bir deyişle top bu maçta Fenerbahçe’yi çok sevmiş.3 tane topun direkten döndüğü kaybedilen Konyaspor maçını da düşünürsek belki de ‘’Takdir-i İlahi’’ derler ya öyle bir şey olsa gerek diyelim.

Fenerbahçe sonuçla orantılı olmayan vasata yakın bir oyun ortaya koydu ve maçı 5-1 gibi farklı bir sonuçla kazandı.  Beşiktaş maçı öncesi moral depoladı. Uzun bir lig maratonunda böyle galibiyetlere ihtiyaç vardır.

Ozan Tufan Milli Takımdan yorgun olarak gelmesine rağmen son 15 dakikada girdiği oyunda gene deli fişek gibi oynadı ve oyununu bir de gol atarak süsledi. Sezon başında Ozan’ı türlü takas varyasyonlarında yazan sözde gazeteciler ve sosyal medya hesaplarına cevabını bir kez daha verdi.




 

Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet