Sivas Belediyespor Maçından Aklımızda Kalanlar ve Uğur Kaan

 Sivas Belediyespor ile oynanan Türkiye Kupası maçı rakibin zayıf olması nedeniyle birçok kişi açısından bir hazırlık maçından öteye geçmezken beni forma şansı bulan Ferdi, Ömer Faruk, Uğur Kaan ve Eyüp gibi gençler oldukça heyecanlandırdı.


Ömer Faruk Beyaz’dan beklenti çok fazla fakat görünen şu ki Ömer Faruk fizik gücü olarak pek hazır değil. Henüz daha 17 yaşında olması da tabii ki bir başka faktör. Ömer Faruk ceza sahası içinde buluştuğu topla bir kez kaleyi denedi onu da kaleci kurtardı. Onun dışında ya topa gitmediği için ya da takım arkadaşları ona fazla top atmadıkları için oyun içinde fazla gözükmedi. Bu tür maçlarda daha çok şans verilir ise çok daha iyi durumlara geleceğine inanıyorum. Bu genç menajer oyunlarından uzak tutulup bir sözleşme ile Fenerbahçe’ye bağlanmalıdır ve tamamen futbola odaklanması sağlanmalıdır. 

Ömer Faruk

 Ferdi ise bildiğimiz Ferdi. Driplingleri ile asistleri ile gene göz kamaştırdı.  Thiam’a ve Pelkas’a yaptığı iki tane asist ile maça damga vurdu. Mert Hakan ile yaptığı ver kaç ile rakip defansın dengesini bozarak sıfıra inmesi ve Pelkas’a yaptığı asist derslik bir oyundur. Özellikle Konyaspor maçından sonra Fenerbahçe’nin gol yollarında Caner ve Gökhan’ın ortaları(ceza sahasına doldurmaları) dışında başka gol yolları araması gereklidir eleştirisi yapmıştım. Bu gol eleştirimin bir göstergesidir. Umarım Fenerbahçe özellikle Sosa, Pelkas ve Mert Hakan ile bu tür gol arayışlarını diğer maçlarda da daha çok dener.

Ferdi

Bence bu maçın kahramanı Uğur Kaan’dır. Henüz 18 yaşında olan bu genç kardeşimiz U17 den gelerek ilk defa çıktığı bir resmi maçta rakip ne kadar zayıf olsa da nerede ise hatasız bir oyun oynaması takdir edilmelidir. Evet, ilk yarıda birkaç tane ufak tefek hatalar yapmış ise de ikinci yarı çok güzel bir oyun ortaya koymuştur. Önünde oynayan kendisi gibi genç olsa da daha tecrübeli olan Ferdi ile uyum içinde olmuş zaman zaman bindirmeler yaparak Fenerbahçe ataklarına katkı sağlamıştır. Erol Hoca’nın maçların zorluk derecesine göre fırsat buldukça Uğur Kaan’a forma şansını daha fazla vermesini ümit ediyorum.

Skor bulunduktan sonra ikinci yarının son bölümünde oyuna giren genç Eyüp’ün de zaman zaman başarılı hamleler yaptığının gördük.

Şu gerçek ki bu gençler Fenerbahçe’nin geleceğidir. Her biri gelecekte kendi pozisyonlarında yıldız adaylarıdır. Fenerbahçe bu gençleri kazanmak zorundadır.

Novak

Bu maçta dikkatimi çeken bir başka konu ise Novak’tır. Novak kazanılan Gençlerbirliği ve Sivas Belediyespor maçları ile ilk defa taraftarın önüne çıktı. Üzülerek söylemek istiyorum ki bu iki maçta da akıllarda kalan tek bir hareketi olmadı. Ne bir atağa katkı veya ne de bir önemli bir rakip atağını kesme gibi eylemini gördüm. Hâlbuki Trabzonspor’dan transfer edilirken beklenti çok daha yüksekt. Gerçi Trabzonspor’da da sıfır asist ve 7 gol ile sezonu tamamlamıştı. Umarım forma bulacağı maçlarda daha olumlu bir görüntü sergiler.

 


 

 

Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet