Altay Mucizesi Ve Gustavo Farkı #beinsportsiptal

 

Fenerbahçe iki haftadır kötü oynadı ama maçlarını kazandı. Bakmayın sezonun en iyi futbolunu oynadı söylemlerine aslında Kayserispor maçında da rakip zayıf bir ekip olduğundan iyi oynadı gözükmüştü. Rizespor Fenerbahçeli oyunculara yakın oynayınca ve alan daraltınca. Fenerbahçe oyun kurmakta çok zorlandı ama maçı kazanmasını bildi.

Hatayspor ise ligin en flaş takımlarından biridir. Fenerbahçe için bu deplasmanın zorlu geçeceği belliydi. Fakat kim ne derse desin Erol Hoca Hatayspor maçını iyi kurgulamış ve rakibi iyi tahlil etmiş. Hatayspor’un defanstan topu oyuna sokarken zaaflarından yararlanmak istemiş ve birinci bölgede şok baskılar ile topu kazanmak istemiş. Defans hattında ise başta Boupenza olmak üzere Hatayspor’un forvetlerine boş alan bırakmak istememiş. Eğer ilk yarının son dakikasında Valencia da yakaladığı pozisyonu değerlendirmiş olsaydı, bu oyun kurgusu ile Fenerbahçe soyunma odasına 1-0 yerine 2-0 önde gidecekti.

Fakat ilk yarının sonlarında sakatlanan Gustavo’nun oyundan çıkması ile Fenerbahçe’nin ikinci yarıdaki bütün oyun kurgusu bozuldu. Çünkü Gustavo’nun pozisyonunda oynamaya başlayan Mert Hakan açıkçası böyle bir pozisyonda oynamasını bilmiyor. Skor olarak önde olan bir takım üstüne gelen rakibe karşı kontra atak pozisyonları değerlendirip ikinci golü bulmak ister. Ama zaman zaman topa basıp oyunu yavaşlatmak topun takımda kalmasını sağlaması gerekir. Bunu da Mert Hakan ve Ozan Tufan pozisyonunda oynayan oyuncular ayarlamak zorundadır. Oysa Mert Hakan kazanılan her topla kafası önde dripling yaparak kontrolsüz bir şekilde atağa kalkmağa çalıştı. Bu demelerin hepsinde de top kaybı yaparak topun kısa sürede rakibe geçmesini sağladı. Böylece oyunun kontrolü tamamen Hatayspor’un eline geçti ve Fenerbahçe nerede ise ikinci yarının tamamında baskı yedi. Mert Hakan’ın bu top kayıplarına Nazım da katıldı. Nazım sezon başından beri benim beğendiğim ve Gökhan yerine ilk tercih edilmesi gerektiğini savunduğum topçu. Fakat son iki maçtır Fenerbahçe futbolcusuna yakışmayan top kayıpları yapıyor. Umarım kendisini çok çabuk toparlar daha motive şekilde oynamaya çalışır..

İkinci yarı boyunca oluşan bu Hatayspor baskısı sonucu başta Boupenza ile olmak üzere Hatayspor forvetlerinin yakaladığı pozisyonlara Altay mucizevi şekilde karşı koydu ve maçın kazanılmasında başrol oynadı.

Erol Hoca ikinci yarıda topun Fenerbahçe’de kalmasını sağlayacak bir oyun kurgulamalıydı. Oysa Erol Hoca yaptığı oyuncu değişiklikleri ile de bunu başaramadı. Sonuçta Altay mucizesi ve şansın yardımıyla derbi öncesi çok önemli üç puan ile İstanbul’a geri dönüldü.

Umarım Gustavo’nun sakatlığı malum rakip ile oynayacağımız maça kadar iyileşir ve Erol Hoca’da rakibi iyi analiz eder. İyi bir oyunla kazanır ve yolumuza devam ederiz.




Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet