Erol Bulut'un İstifası Sorunu Çözecek Mi?

Malum takıma mağlup olduktan sonra camiada düşen moral motivasyonu yükseltmek için çok önemli bir maçtı Başakşehir ile oynanacak kupa maçı. Üstelik kupanın tek maç üstünden oynanması maçı telafisi olmayan bir maç durumuna soktu.


Erol Hoca ise Karacabey maçında güvenmediği Harun'a nedense bu önemli maçta güvendi ve rotasyona gitti. Harun ise bütün bu güveni boşa çıkardı. Yediği iki tane hatalı golle takımın ipini çekti. Tabi ki bütün suçu Harun'un üstüne yıkmak haksızlık olur. Sezon başında sportif direktörümüz Emre Belözoğlu tarafından Türkiye'nin en iyi sağ ve sol beki diye transfer edilen Gökhan ve Caner ne yaptılar? 

 

Otuz altılık Gökhan fizik olarak bitmiş vaziyette. Ne yazık ki Erol Hoca da böyle bir Gökhan'a böyle önemli maçta şans verdi.

Caner ise yaptığı orta ile rakibin gol olan atağını başlattı ve Harun'un da hatası ile 1-0 geri düşüldü ve 10 kişi kalındı.

 

Yine otuz altılık Sosa maçın içinde yaptığı kritik pas hataları ile zaten 10 kişi kalarak oyundan düşen takımı daha da zor duruma soktu. Unutmayalım ki Sosa'nın transferinde de Trabzonspor'a nasıl çalım atıldığı sportif direktörümüzün de bulunduğu mizansenlerle sosyal medyada anlatıldı. 

 

Maçın bitiminde malum hesaplar her zamanki gibi Erol Bulut'un istifasını isteyen paylaşımlara başladılar. Yerine de bir sürü isim geçti. Bir tanesi Daum ve sıkı durun öbürü de Arsene Wenger oldu.😊😊


Bu kulüp üç yıldır Ali Koç tarafından yönetiliyor. Bu dönem zarfında toplam beş tane değişik teknik direktör ile çalışıldı. Ben saymadım ama okuduğum kadarıyla 60 civarında yeni transfer yapıldı. Sportif direktör olarak da Emre ikinci sportif direktör oluyor. Gelinen bu noktada Erol Bulut'un istifası ile mi çözülecek bu sorunlar? Bu hedef saptırmaktan başka bir şey değildir.

 

Sezon başında yeni yapılanmaya gidildi ve Erol Bulut'un yanına yardımcı olarak ne yaptığı henüz tam olarak anlaşılmamış eski futbolcular getirildi. Volkan,Selçuk,Aurellio ve Yozgatlı gibi isimler bunlar. Başlarında ise sorumlu olarak sportif direktör Emre var. Emre esas olarak transferi yönlendiriyor. Sosyal medyada her gün transferde Emre'nin başarıları anlatılıyor. Peki, bu doğru mu?

 

Sezon başında Fenerbahçe'yi uçuracak diye transfer edilen sağ ve sol beklerden Gökhan sezon başından beri kaç maç oynayabildi? 

Otuz altı yaşındaki bir futbolcunun bu kadar sık ve uzun süreli sakatlanması zaten normal. Eğer transferin son gününde Nazım alınmasaydı geçen sezonu sol beksiz tamamlayan Fenerbahçe bu sezonu da sağ beksiz tamamlayacaktı.

 

Ya Trabzon'un elinden alınan ve büyük gürültü koparılan Novak için ne diyeceğiz? O transferi de Emre yapmadı mı? Stopere transfer edilen Lemos nasıl çıktı sizce?

 

Orta sahada transfer edilen Pelkas bence yapılan en isabetli transferdir. Burada Sezar'ın hakkını Sezar'a vermek gerekir.

 

Bence Kasımpaşa'dan alınan Thiam da iyi bir transfer oldu. Valencia da bence bu yoklukta idare eder diye düşünüyorum. Fakat en az 30 gol atacak diye alınan Samatta ve müzmin sakat Perotti bir hayal kırıklığı yarattılar. Bu transferlerin altında Emre'nin adı yok mu?

 

Ademi ve Sinan Gümüş transferleri de ayrı bir konudur.

 

Bu arada Erol Bulut'un da yine bir otuz altılık Cisse'yi getirmesi başka bir sıkıntılı durumdur.

Devre arasında alınan Osayi Samuel ve Atilla  da oynadıkları maçlarda çok olumlu bir izlenim verdiler.

 

Peki, Emre zemzem suyu ile mi yıkanmış biri? Başarı olunca Emre'nin adı yüceltilirken başarısızlıkta tek suçlu Erol Bulut mu?

 

Şu an eğer bir başarısızlık varsa herkes payına düşeni almalıdır, Başta üç sene sonunda gelinen noktada Ali Koç ve yeni yapılanma sonucu transferleri yapan Emre ve Samandra'ya doldurduğu yardımcıları ve tabi ki de Erol Bulut.

 

Bu arada üç yıldır malum genç taraftar grubunun Samandra temsilcisi sözde idari menajer ballı Volkan'ın da hakkını yemeyelim. Ortada bir sorun varsa taraftarı bölerek onunda bu soruna fazlasıyla katkısı olmuştur.

 

Fakat şu dakikada yapılacak fazla bir şey yok. Ne Erol Bulut'un istifası ne de başka bir istifa sorunları çözemeyecektir. Söz konusu isimlerin gelen eleştirileri göz önüne alarak önümüzdeki maçlara odaklanmalıdır. Çünkü Türkiye Liginde rakiplerle aynı puanda ve zirvede olan bir takım var. Bunca hataya ve kaybedilen puanlara rağmen iddiasını koruyan bu takım hedefe ulaştırabilir.

 Sezon başında malum genç taraftar gurubu tarafından itibarsızlaştırmaya çalışılan fakat Gustavo ile beraber takımın orta sahasını bu güne kadar yüklenen Ozan Tufan'ı yeniden itibarsızlaştırma çabasına girmeyelim.

 

Ferdi nasıl bir yetenek olduğunu kanıtladı ve oynayarak daha da kendini geliştirecek. Erol Hoca eğer onu yanında oturtursa çocuk futbolu unutacak nitekim Başakşehir maçında bunu açıkça gördük.



 


 


Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet