Fenerbahçe Galatasaray Maçı Ve Cüneyt Çakır #beinsportsiptal

 

Fenerbahçe dün akşam maçı orta sahası yetersiz olduğu için kaybetti. Gustavo’nun bu takım için ne kadar önemli biri olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Zaten Hatayspor maçında sakatlanana kadar oynanan oyun ile sakatlandıktan sonra oynanan oyun bunun en güzel göstergesiydi.

Maçtan sonra orta saha mücadelesiyle ilgili bir soru üzerine Teknik Direktör Erol Bulut,

Zaten orta sahada Ozan, Sosa ve Mert’le başladık. Yedek kulübemizde o anlamda orta saha futbolcumuz yoktu. İkinci yarı değişiklikler yapıp hücuma destek vermeye çalıştık; Mesut, Papiss Cisse ve Sinan’la. İkinci yarı daha iyi oldu ama orta sahada defans anlamında mücadele gücümüzün eksikliği biraz hissedildi.” dedi.

Yani Gustavo sakatlanırsa benim alternatifim yok diye itirafta bulundu.

Bu takım sezon başından beri Emre Belözoğlu yönetiminde onlarca futbolcu transfer etti. Elindeki bazı futbolcuları gönderdi ve yeni bir kadro oluşturdu. Ama gel gör ki Gustavo’nun alternatifi olarak otuz altı yaşındaki Sosa alındı. Sosa Rizespor maçında gol bile atar ama böyle zorlu bir maçta genç Taylan karşısında yok olur gider.

EMRE BELÖZOĞLU

Bence yere göğe sığdıramadığımız Emre Belözoğlu Samatta ,Cisse, Ademi,Sinan Gümüş,Perotti gibi forvetlerden bir tane eksik transfer yapsaydı da Gustavo’nun pozisyonunda oynayabilecek bir transfer daha yapsaydı olmaz mıydı?

Üstüne üstlük sezon başında aynı pozisyonda oynayabilecek Jailson ve Oğuz Kağan Güçtekin de gönderildiler. On güm önce de Tolga Ciğerci İrfan Can Kahveci transferinde takasta kullanıldı,

Sizce bu yapılan kadro mühendisliği midir?

Şimdi genç arkadaşlar İrfan Can ile Tolga Ciğerci karşılaştırılır mı diye bana kızacaklar. Haklı olabilirler ama ne yazık ki dün akşam tribünde oturan İrfan Can Kahveci yerine sahada mücadele eden bir Tolga Ciğerci bile belki de bu maçı en azından berabere bitirip haftaya lider girmemizi sağlayabilirdi.

Burada Jailson, Oğuz Kağan ve Tolga‘nın takımda kalması veya kalmaması tartışmasında değilim.Eğer bunları kadrodan çıkartıyor isen yaptığın onlarca transfer içinde o pozisyona da adam alınması gerektiğini söylüyorum.

Erol Bulut ise Hatayspor maçında Gustavo’suz oynamanın yarattığı zaafı gördüğü halde bir çözüm üretemedi ve bu yüzden hatalıdır.

Uçan kuşu bile transfer etmeye çalışan başta yönetim ve Emre Belözoğlu da doğru düzgün bir kadro mühendisliği yapamamışlar ve kadroyu yaşlı ve sakatlarla doldurmuşlardır.

Gökhan Gönül, Perotti ve Samatta bunlara birer örnektir.

Elinde Pelkas varken ve Mesut Özil gibi bir dünya yıldızını transfer etmişken İrfan Can Kahveci’ye bu kadar çok para verileceğine Gustavo’nun pozisyonunda oynayabilecek biri transfer edilseydi daha iyi olmaz mıydı?

Çok transfer yaparak transfer şampiyonu olursun ama şampiyon olman için yeterli olmuyor.


EYYAMCI CÜNEYT ÇAKIR



Cüneyt Çakır bu akşam yine her zamanki gibi yapması gerekeni yaptı. Maç içinde gösterdiği ve göstermediği kartlarla G.Saray lehine bir yönetim gösterdi. Mesela daha maçın başında Mert Hakan’a hemen sarı kart göstererek onun ikili mücadele gücünü kırdı. Oysa daha sonra Arda’nın yaptığı benzer harekete bırakın kart göstermeyi faul dahi çalmadı. Bu Cüneyt Çakır’ın Fenerbahçe’ye karşı her maç yaptığı sinsice eyyamdan bir örnektir. Ama asıl açıkça ofsayt olmadığı belli olan bir nizami golü malum kadın marifeti ve Ali Palabıyık ile beraber vermeyişi onun Türkiye’nin baş eyyamcı hakemi olduğunu ve bu akşam Kadıköy’e yine talimatlı geldiğini gösterdi.Bu arada unutmayalım Eyyamcı Cüneyt Çakır Gaziantep'te de Pelkas'ın attığı nizami gölü yine malum kadının marifetiyle iptal etmişti.

 

 


 

 


Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet