Başarısızlık Ali Koç'un Eseridir #alikoc

 

Evet, geçmişte ve bu sezonda çok puanlarımız TFF, MHK kanalıyla çalındı ve çalınmaya devam edecek.

Evet, malum yapı ve maşaları medyatörler ve yayıncı kuruluş marifetiyle yıllarca takımın önünü kesti ve  kesmeye devam edecek..

Fakat bütün bunlar son üç yıldır 114 yıllık çınarı bu hale getirenleri af ettirmez.

Ali Koç seçim çalışmalarında taraftara resmen hayal sattı. VİZYON sloganı ile taraftarın gözünü boyadı. Ama hayallerle gerçekler ne yazık ki örtüşmüyor.

Aykut Kocaman ile başlayan teknik direktör arayışı Cocu, Erwin Koeman, Ersun Yanal, Tahir Karapınar ve Erol Bulut ile devam etti.

 Sportif direktör de ise Commoli ile başlandı ve Emre Belözoğlu ile sürüyor..

Transfer politikası ise tam bir rezalet.60-70 transfer sonucunda bir kaç tane iyi futbolcu dışında elde olan pek bir şey yok.


Bu dakikadan itibaren Erol Bulut günah keçisi ilan edilecek ve istifası istenecek. Sanki Erol Bulut'un istifası ile her şey düzelecekmiş gibi. Oysa beş tane teknik direktör istifası ile değişen bir şey olmadığı bilinmiyor mu?

Emre Belözoğlu Antalyaspor maçından sonra  yaptığı 'Biz teknik direktörümüzün arkasındayız sonuna kadar destekliyoruz'' gibi benzer bir açıklama yaparak başta kendisini ve eski takım arkadaşlarını (Samandra'daki teknik ekip) aklamaya çalışır.

Acaba Erol Bulut bu transferleri ben istemedim derse ne olur? Emre Belözoğlu biz derken kimi kast ediyordu? Acaba Emre kendi öz eleştirisini verebilecek mi ki Erol Bulut'u destekliyor? Eski takım arkadaşları otuz altılık Gökhan ile Caner'i Fenerbahçe'yi uçuracak diye transfer yaptığından zerre kadar pişmanlık duymuyor mu?

Erol Bulut başarılı olamadı. Elindeki mevcut kadro ile daha iyisini yapabilirdi ama oyuncu tercihlerini doğru yapamadı. Oyuna müdahale edemedi, oyunu doğru okuyamadı. Bütün bunların yanında Samandra'da ne kadar söz sahibiydi bilemiyoruz. Antalyaspor maçından sonra Caner'in davranışları bu konu hakkında iyi kötü fikir veriyor.

Devre arasında MESUTOL kampanyası ile büyük transfer yapıldı ve Ali Koç bizzat bu transferi kendi yönetti. Mesut ile biz şampiyon olacaktık ama öyle olmadı. Üstüne üstlük malum rakip ile inatlaşma uğruna İrfan Can transferi de yapıldı. Fenerbahçe'nin bunca parası harcandı ve bu transferlerden şimdiye kadar zerre katkı alınmadı.

Ali Koç'un ilk iki yılını acemilik olarak adlandıralım ve o dönemdeki yapılan boş transferleri saymayalım ama bu son yıl içinde büyük şamata ile transfer edilen başta Gökhan ve Caner olmak üzere Lemos, Perrotti,Tisserand, Novak, Sosa,Samatta,Cisse,Ademi gibi futbolcular doğru transferler mi? Bu başarısızlık sadece Erol Bulut'a mı yazar? Sportif direktör sütten çıkmış ak kaşık mı? Peki, bu insanları göreve getiren ve bu transferlere izin veren Başkan Ali Koç kendisini başarılı mı buluyor?

Ali Koç üç yıl sonunda yaşanan bu başarısızlığın hesabını kongrede vermelidir. Üç yıl içinde yaşadığı her başarısızlık sonunda yaptığı eski yönetimi  borç ve parasızlık gibi bahanelerle suçlayarak bu sefer bu virajı dönemez.


Ali Koç seçimleri kazansın diye taviz verdiği grupların ve kişilerin gölgesinde kalmış belki de vizyon veya kurumsallaşma gibi projelerini bu nedenle gerçekleştirememiştir. Sonuçta başarısız olmuştur. Kendisinden çok şey bekleyen Fenerbahçe taraftarını hayal kırıklığına uğratmıştır. .




Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet