UMUTLAR TÜKENİYOR

Antalyaspor haftalardır maç kazanamadığı gibi yenilmeyen de bir beraberlik takımı. Kadıköy'de de otobüsü kalenin önüne çekeceği, alan daraltacağı belliydi. İlerde de Gökdeniz ve Amilton ile bir kontra atak yakalayabilirse gol atmayı hedefleyecekti.

Eğer şampiyon olmak istiyorsan bu tür kapalı takımları elindeki silahlar ile açabilecek bir formülün olması lazım. Yani dar alanda adam eksiltebilen oyuncuları tercih etmen gerek.

Erol Hoca ise şu an takımın belki de bu konuda en etkili adamı Valencia'yı kulübede tuttu. Ayrıca yine rahatlıkla adam geçebilen Ferdi de Valencia'nın yanındaydı. Dripling yapan Pelkas sol önde ve Osayi Samuel de sağ önde oyuna başladılar. Fakat Osayi geniş alanlarda gösterdiği performansı dar alanlarda gösteremedi.

Valencia ise oyuna girdikten sonra üç kişi geçerek Antalyaspor defansını çözdü ve golü buldu ama iş işten geçmişti.

Ferdi de yaptığı ortalar, driplinglerle ve bir de on sekizden kaleyi bulan şutu ile ne kadar etkili olabileceğini gösterdi.

İlerde ise Thiam'ın yerine Samatta'yı tercih etmesi de bir başka ilginç karardı. Emre Belözoğlu Samatta transferinde en az 30 gol atar demişti.😊 Hatta malum rakibin transfer listesinde birinci sırada olduğu fakat iş bilir Emre'nin gayretleriyle Fenerbahçe'ye kazandırıldığı sosyal medyada yazıldı, çizildi.

Ali Koç'un scout kadrosunda 100 kişilik liste vardı ama Fenerbahçe malum rakibin transfer listesinden transfer yapmayı tercih etmiş.😊

Orta sahada Mesut ise fizik olarak bitmiş vaziyette. Fenerbahçe Mesut ile sahada 10 kişi durumunda oynuyor. Erol Hoca ise Mesut yerine başka birini tercih etti mi başka tepki görüyor etmedi mi başka.



Erol Bulut'un cesur kararlar vermesi gerekiyor ama bunu Caner Erkin kararı dışında şimdiye kadar yapamadı. Umarım bu maçtaki kayıptan sonra bu kararından dönmez. Aksi takdirde zaten takım olamayan Fenerbahçe daha da büyük bir kaosa sürüklenir. Görülen şu ki Erol Bulut'un maçlara ilk on birde Mesut ile başlamaması gerekiyor. Pelkas gibi formda olan bir oyuncuyu kanatlarda kullanmak yerine 10 numara pozisyonuna çekerek daha büyük verim alması gerektiğini düşünüyorum. Ama önce cesur olması gerekiyor ve gelecek tepkileri göğüslemesi lazım.

Bu maçta Erol Bulut Serdar Aziz'in cezalı olması nedeniyle savunmanın ortasına Atilla'nın yanında oynayacak Lemos veya Tisserand'tan birini tercih etmek zorundaydı. Tisserand'ı tercih etti. İşte o Tisserand yaptığı hata ile maçtaki bütün dengeleri altüst etti. Bu Tisserand'ın yaptığı kaçıncı hata? Tisserand Ali Koç'un üç sezonluk görev süresince transfer edilen kaçıncı stoper? Sahi Tisserand'ı da sportif direktör Emre transfer etmişti, değil mi? 

Tisserand yerine Lemos ile başlasaydı ne olurdu? Onu da bilemeyiz.

DENGELER ALT ÜST OLDU

Tisserand dengeleri alt üst etti çünkü haftalardır yenilmeyen bir takımın savunma oyununu çözüp yemeden bir gol atarak maçı kazanmak zorundasın. Fakat sen rakibine sana bir tane de avans verdim gibi bir gol hediye ediyorsun. Bu sefer maçı kazanmak için yemeden iki gol atman lazım fakat teknik direktöründe maçı çevirebilecek tercihleri yapamamış. Nitekim Tisserand'ın hatasıyla maç zaten bitmişti.


ANKARA'da ADALET İSTEYEN TİYATRO

Aslında ikinci yarıda yapılan değişiklikler ile maç tekrar geri geldi ama bu sefer de unutulan diğer rakip ortaya çıktı. Ankara'daki tiyatroda bas bas bağırılan adalet sözünden kulağına kar suyu kaçan selfici Ümit verdiği penaltıyı VAR daki Volkan marifetiyle iptal etti. 

Maç içinde Mesut'un sakatlanıp çıkmasına neden olan Fredy'e gösterilmeyen ikinci sarı kart falan Ankara'daki tiyatronun sonucudur.

Hakemi yenemezsin diye bir söz vardır sonuna kadar katılıyorum. Fakat rakibini yenmek için sen ne yaptın onu da sorgulamak lazım diye düşünüyorum.

Erol Hoca hatalı tercihler yaptı ve oyunu yanlış kurgulamış olabilir. Ama yönetim olarak 60-70 tane transferi kim yaptı? En son devre arasında bu takımın defansif bir orta sahaya ve kaleye sırtı dönük oynayabilen bir golcüye ihtiyacı apaçık ortadayken Mesut ve İrfan Can transferlerini yapanların sorumluluğu yok mu?

Devre arasında yapılan Osayi ve Atilla transferlerinin son derece isabetli olduğunu da belirtmek isterim ama bu takımın ne İrfan Can'a ne de Mesut'a acilen ihtiyacı vardı. Golcü, golcü, golcü.



UMUTLAR TÜKENİYOR

Umutlar tükeniyor. Biz şampiyon olacağız demekle şampiyon olunmuyor. Çok ve pahalı transferler yapmakla da şampiyon olunmuyor. Teknik direktörün ile futbolcun ile teknik ekibinle, sağlık ekibinle, sportif ve idari direktörlerin ile takım olman lazım ki şampiyon olmayı başara bilesin.

İhtiyaç olan pozisyonlara transfer yapmayan yönetim ve sportif direktör ile bir hafta önce rakibi iyi analiz ettiği halde bir hafta sonraki rakibini doğru analiz edemeyen teknik direktör ile şampiyon olamazsın. Böyle kritik bir maçta çok basit bir hata ile maçtaki pamuk ipliğine bağlı dengeleri alt üst eden futbolcu ile şampiyon olamazsın. Bir gün önce maç kadronu basına sızdıran ballı idari menajerlerle şampiyon olamazsın.

Umutlar tükeniyor.




 


Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet