Fenerbahçe'de Futbol Aklı Kim?


 


Üçüncü yıl içinde beşinci teknik direktörün de görevi sonlandırıldı. Sanki diğer teknik direktörlerin görevleri bitirildiğinde başarı gelmiş gibi.

Hâlbuki Ali Koç seçim çalışmalarında önceki yönetimin her yıl teknik direktör değiştirmesini haklı olarak eleştiriyordu ve istikrarlı bir çalışma yapacağını belirtiyordu. Böylece delegenin takdirini almıştı. Ama ne yazık ki seçim çalışmalarında Ali Koç'un sattığı hayaller gerçekler ile örtüşmedi.

Ali Koç VİZYON sloganı ile delegeden oy aldı ve büyük farkla seçildi. Avrupa'dan son dönemlerini yaşayan  yaşlı futbolcuların transfer edilmesine karşı çıkıyordu. Genç, gelecek vaat eden futbolcular transfer edilip bunları yetiştirerek yurt dışına pazarlayacaklarını ve böylece kulübe gelir sağlayacaklarını söylüyordu. Ama sadece bu sezon üç tane 36 yaşında futbolcu transfer etti.😊


Sportif direktör bir takımın futbol aklıdır. Bir takımın oynayacağı oyun sisteminden, çalışacağı teknik direktöre, teknik ekibe ve transfer edeceği gerekli futbolculara kadar takıma yön vermesi gereken kişidir. Bu işi yaparken en büyük desteği de yönetimden alır.

Sportif direktör olarak yaklaşık ilk iki yıl Comoli ile heba edilirken son yılı da Emre Belözoğlu ile geçirildi. Bu süre zarfında yapılan 60-70 tane transfer sonucunda elde kalan ve vazgeçilmez denilen futbolcular Altay Bayındır, Atilla Szalai, Gustavo.Pelkas,Osayi,Ferdi ve Mert Hakan Yandaş ‘tır. Ozan Tufan'ı unutmadım. O önceki yönetimin transferi olduğu için yazmadım. O da şu an için Fenerbahçe'nin vazgeçilmezidir. Bu arada satılan Vedat ve Elyif'i unutmamak lazım. Elyif'in de eski yönetimin transferi olduğunu da belirtelim.

Kimse bana henüz bir katkısı görülemeyen Mesut Özil demesin. İrfan Can Kahveci'yi de anlatmasın. İrfan Can'ı transfer eden futbol aklı keşke Szalai'nin yanına en az Szalai kadar iyi olan bir stoper daha transfer etseydi de  Antalyaspor ve Gençlerbirliği maçlarındaki goller yenilmeseydi. Veya büyük şamata ile transfer edilen Samatta yerine iyi bir golcü alınsaydı da haftalardır gol atmakta zorlanan Fenerbahçe bu sorununa çözüm bulsaydı. O zaman belki de şu an hala şampiyonluk iddiası daha kuvvetli sürmüş olurdu.

Elbette her transfer edilen futbolcu iyi çıkacak başarılı olacak diye bir kural yoktur. Ama söz konusu 60-70 tane transferi yapan ve sonuçta 7 veya 8 tanesi iyi çıkan bir transfer politikası başarısızdır. Futbol aklı yetersizdir.

Geçmiş iki yılı göz ardı edelim. Sezon başından beri futbol aklı sportif direktör Emre transfer şampiyonu ilan edilmiştir. Her transfer öncesi sosyal medyadaki uçak emojileri ve çeşitli video görüntüleri ile taraftara gaz verilmiştir. ''Alo Emre Abi'' söylemi espri kaynağı olmuştur.

Emre malum rakibin transfer listesinde golcü olarak birinci sırada olan Samatta'yı rakibin elinden almış ve ne yazık ki malum rakip Mustafa Muhammed ile yetinmek zorunda kalmıştır.

Valencia ,Perroti,Cisse ve Ademi gibi transfer edilen futbolcular sonucunda Fenerbahçe'nin geldiği nokta gol kısırlığıdır.

Ya Trabzonspor'un elinden aldığı 36 lık Sosa ve sol bek Novak için ne demeli?

 Eğer bir başarısızlık var ise Erol Bulut’u günah keçisi ilan ederek kimse kendini aklayamaz. Bu transferlere imza atan bu sezonun futbol aklı olan sportif direktör Emre’nin de bu başarısızlığın altında adı yazmalıdır. Sosyal medyadaki genç Fenerbahçelilerin algısı ile başarılı olunmuyor. Algının bittiği gün her şey apaçık ortaya çıkıyor.

Yaratılan algı ile transfer şampiyonu ilan edilen Emre  şimdi de teknik sorumlu oldu. Yani çok iyi kadro diye lanse edilen kadro ile başarılı olmaya çalışacak. Umarım başarılı olur da ben burada özür dilerim. Çünkü onun başarılı olması demek Fenerbahçe'nin başarılı olması demektir.



 


Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet