Ankaragücü'nden 3 Golle 3 Puan

 

Ankaragücü’nden 3 golle alınan 3 puan çok iyi bir sonuç. Taraftarın yüzü gülüyor ve zafer şarkıları söylüyor. Fenerbahçe 9 maçta 28 gol atmış ve +18 averaj yapmış. Puan cetvelinde ligin gizli lideri olmuş. Taraftarın yüzü gülmesin de daha ne olsun?

 


Fakat dün akşam maçın devre arasında skor 0-2 olmasına rağmen hangimiz rahattık? Şahsen ben değildim.

 Erken gelen golle öne geçtik, hemen sonra da kaleci hatasıyla skoru 0-2 ye getirdik. Peki, daha sonra?

 

Devre sonuna kadar bir pozisyonumuz yok. Ankaragücü'nün ağır baskısı altında arka arkaya 3 pas dahi yapamadan ilk yarıyı tamamladık. Bu arada Ankaragücü muhtelif pozisyonlara girdi.

 

İkinci yarıda  65.dakikaya kadar benzer şekilde devam etti. Sonra sırayla Rossi, Pedro ve İsmail oyuna alındı. Maç başından beri orta sahada yalnız kalan Crespo'nun en büyük yardımcısı İsmail ile beraber Fenerbahçe orta saha kontrolünü ele geçirdi. Oyun üstünlüğünü ele aldı.

 

Fenerbahçe'nin ön alanda baskı yapıp, defans hattını öne çıkartarak alan daraltması göze hoş geliyor, hele sonuç alınca da tadına doyulmuyor. Fakat bu baskıyı rakip takım pas yaparak kırabilir. Nitekim Karagümrük pas yaparak bu baskıyı kırdı ve Fenerbahçe'ye büyük sıkıntı yarattı. Ankaragücü ise Fenerbahçe'nin pas yapmasına müsaade etmedi ve defansın arkasına toplar atarak öne çıkan defans hattını geçmeye çalıştı.6 kez ofsaytta yakalandı. Ofsayt pozisyonlarından biri ise çok küçük bir farkla oluştu ki VAR bu pozisyonda golü verseydi her zamanki gibi Fenerbahçe'nin hakkı yendi deyip, bağırıp, çağıracaktık. Ama sonuç değişmeyecekti.

 

Rakipler Fenerbahçe'nin  bu oyun sistemine karşı başka oyun planları da geliştireceklerdir. Jesus bu riskli sistem de devam edecektir ama çok dikkatli olunması gerekir diye düşünüyorum. Çünkü oynanacak diğer maçlarda top Fenerbahçe’yi Karagümrük ve Ankaragücü maçlarında sevdiği kadar sevmeyebilir.

 

 


 

 


Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet