Fenerbahçe'den Yine Bir Tarihi Geri Dönüş

 


Rennes çok iyi bir takım. Fenerbahçe'yi çok iyi analiz etmiş. Fenerbahçe'nin savunmasının ortasındaki zaaf sezon başından beri aşikârdır. Defansın arkasına atılan toplarla pozisyonlar üretilebiliyor. Bir önceki maçta sakatlanan İsmail'in yerine başlayan Aroa da yeterli verim sağlamayınca Fenerbahçe'nin orta alan ve defans göbeğinde sıkıntı oluştu. Rennes de bundan faydalandı ve çok erken gollerle maçın başında skoru 0-3 e getirdi.

Jesus'un tercihleri konusunda onlarca mantıklı alternatif üretilebilir. Bu tartışmaya girmenin pek faydası olacağını düşünmüyorum. Fakat haftalardır forma şansı bulamayan Zayc'ın formayı sırtına geçirir geçirmez yine çok güzel bir gol atarak takımı ateşlemesine şapka çıkarmamız lazım. Jesus'a da ''yaşlı adam beni unutma ben buradayım ve her zaman hazırım'' mesajını da iletmiş bulundu.


İlk yarıda takım olarak bir konsantrasyon bozukluğu sonucu bu fark oluşmuştur. Fakat ikinci yarı takım olarak daha iyi bir konsantrasyon ve oyuncu değişiklikleri sonucu Fenerbahçe önce umutlandı sonra da


Zayc'ın golüyle tarihi geri dönüşü başlattı.

Altay iyi bir kalecidir. Önceki sezonlarda yaptığı kritik kurtarışlarla Fenerbahçe'ye kaç tane maç kazandırdığını unutmayalım. Fakat sezona formsuz başladı. Rennes maçında yediği gollerde Altay'ın hatasından daha çok defans ve orta saha hattının hataları olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe teknik yönetiminin en büyük hatasının Altay ile rekabete girebilecek alternatif bir kaleci transferi yapmaması olduğunu düşünüyorum. Geçen sezon Kayserispor'da forma giyen Doğan Alemdar'ın Rennes'e transfer olması teknik yönetimin kulağına küpe olmalıdır.



Henüz maçın başında farklı bir şekilde geriye düşen Fenerbahçe'nin oyundan kopmayıp eskisi gibi tarihi bir geri dönüşe imza atması büyük bir başarıdır. Böylece hala grup birinciliği şansını korumaktadır. 

Fenerbahçe'nin  İstanbulspor ile oynayacağı lig maçı bence en az Rennes maçı kadar önemlidir. 10 maçta 8 puan ile ligin diplerinde dolaşan İstanbulspor bence kolay yutulur lokma değildir. Rennes maçının ilk yarısındaki gibi  yaşanabilecek bir konsantrasyon bozukluğu puan kaybına neden olabilir. Buna izin vermemek lazım. 



 


Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet