İstanbulspor Maçı Ve Jesus'un Açıklamaları

 


Dün akşam Fenerbahçe çok önemli bir maçı puan kaybı yapmadan geçirdi. Daha önceki yazımda olabilecek bir anlık konsantrasyon kaybı dahi puan kaybına sebep olabilir diye belirtmiştim. Nitekim maç süresince bu sıkıntıyı zaman zaman yaşadık. Özellikle benim gibi çok heyecanlı kimselerin 67.dakikadan 86. dakikaya kadar geçen süreyi pek unutmayacağını düşünüyorum.

Sonuçta Fenerbahçe kazanmaya devam ediyor. Türkiye ve Avrupa Liginde lider durumda. Türkiye liginde en çok galibiyet alan, en çok gol atan ve en iyi averajı olan takım. Türkiye Liginde maç eksiğine rağmen puan farkıyla lider pozisyonda olan bir takım. Daha ne olsun?

Maçtan sonra Jesus 

''Riskli ofansif bir oyun oynuyoruz. Arkada az adamla kalıyoruz, boşluk bırakıyoruz. Ben oyuncularımdan böyle bir oyun istiyorum. Önemli olan yediğimizden çok atmamız gerekiyor.''

                                                                                        diyor.

Jesus'un bu söyleminden sonra defans arkasında boşluk bırakıldığını veya defansif zaaflardan dolayı  eleştiri getirmenin bir anlamı olmadığını düşünüyorum.

Fakat bu riskli oyun oynanırken dahi senin riskleri en aza indirebilecek bazı önlemler alma şansın vardır. Ama Jesus'un konuşmalarından anlıyoruz ki defansın orta bölgesinde hiç bir şansı yok. Sezon başından beri oynanan 22 maçta hiç rotasyona uğramayan 2 futbolcumuz var: Altay ve Szalai. Her ikisi de canlı bomba. Nitekim Szalai dün akşam patladı. Szalai'ye kızmamak gerekiyor. Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi.



Peki, teknik yönetime ne diyeceğiz? Şampiyonlar Liginde Ön Elemesinde Dinamo Kiev ile oynanacak maçtan 3 gün önce Kim'i satan teknik yönetime ne dememiz gerekiyor?

Yetmedi, Abdülkerim ve Tayyip Tallha transferinde topu taça atan yönetime ne diyelim? Bu transferleri şu veya bu nedenden yapamadın peki başka transfer?

Jesus dün akşam Perez ve Gustavo'nun sakatlıklarının ne zaman biteceğinin belli olmadığını belirtiyor ve elinde Gustavo ve Szalai'den başka stoper  olmadığını ekliyor. Herhangi bir sakatlık durumunda ne yapacağını bilmediğini söylüyor.

Oysa sezon başında alt yapıdan yetişen Emir Ortakaya'yı Göztepe'ye verdik. Emir sezon başından beri Göztepe'de başarılı maçlar çıkarıyor. Bir sakatlık durumunda çaresiz kalacağını itiraf eden Jesus için Emir Ortakaya bir alternatif olabilir miydi?



Benzer durum kaleci Altay için de geçerli. Altay da sezon başından beri 21 maçtır forma giyiyor. Altay'ın yedeği ise küme düşen Göztepe'nin sorunlu kalecisi İrfancan Eğriboz. O da transferin son gününde apar topar transfer edilen biri. Önüne gelen forvet ve orta sahayı transfer eden teknik yönetim Altay ile rekabet edebilecek iyi bir kaleci transfer edemez miydi? İki sezon önce Kayserispor'da forma giyen 20 yaşındaki Doğan Alemdar'ı Fransa'dan gelen Rennes takımının transfer etmesi gerçekten teknik yönetim için bir ayıptır.

Jesus'un oyun tarzı budur. Riskli oyun istiyor. Fakat bu oyunu oynarken en riskli bölgesinde risk faktörlerini azaltmak gerekirken adam çaresiz kalıyor. Bunun en büyük sorumlusu yönetimdir.

Umarım Jesus bu riskleri en aza indirecek bir çözüm üretir.




Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet