Büyükekşi'nin Kayseri Komplosu da Tutmadı #Fenerbahce

 



  

Türk Futbolu büyük bir hızla adeta denizin dibine sürüklenir gibi batıyor. Her gün yeni bir kaos oluşuyor.

Bu kaos ortamında ise Bylockçu TFF Başkanı ve iteklediği malum takım  ''kurt dumanlı havayı sever'' misali bu karışıklıklardan faydalanıyorlar.

 

 Sezon başından beri hakem çetelerinin ne ilişkiler içinde olduğunu kamuoyu biliyor. Başkan Ali Koç İzmir Grubunun hikâyesini medya önünde anlattı. İstifa eden yan hakemin açıklamaları, görevi bırakan hakemin anlattıkları Büyükekşi'yi işaret ediyordu.

 


Futbol kulüplerinin büyük çoğunluğu Büyükekşi'nin görevden ayrılmasını istiyor. Galatasaray ve bir iki takım ise istemiyor. Fakat kimin umurunda? Büyükekşi yok futbolun marka değeri diyor, yok Avrupa Futbol Şampiyonasından dem vuruyor. Bu lakırdıları yaparken kendisini destekleyen takımın menfaatleri için de bir sürü kirli kararlara imza atıyor.

 

Halil Umut Meler'in yumruklanması olayında ligleri süresiz erteledi. Böylece Danimarka deplasmanından yorgun ve moralsiz Sivasspor deplasmanına gelecek olan Galatasaray'ın dinlenmesine fırsat tanıdı. Daha sonra bu maçı 10. Ocak'a erteleyerek cezalı Muslera'nın daha kolay bir maçta cezasını tamamlamasına izin verdi.

Bu karar ile hem Sivasspor'un hem de Karagümrük'ün hakları yendi. Ama Büyükekşi'nin umurunda mı?

 

Bu arada Fenerbahçe'nin de hakları yendi. Hafta içinde kendi sahasında Konyasspor ile oynamak yerine zorlu Kayseri deplasmanına gitti. Büyükekşi'nin amacı hafta sonu oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesi Fenerbahçe'nin bu zorlu deplasmanda puan veya puanlar kaybetmesiydi. Puan olmazsa, Fenebahçe'yi derbiye sakat veya cezalı oyuncularla çıkartmaktı.

 

Bunun içinde son haftalarda Fenerbahçe'nin en formada oyuncusu olan İCK'nin belalısı Zorbay Küçük'ü maçın hakemi olarak atadı. Zorbay Küçük ile İCK'nin diyaloglarını futbol kamuoyu çok iyi biliyor. İCK kart cezalısı olma sınırında idi ve Kayseri maçında göreceği bir sarı kart ile derbide cezalı olacaktı. İşte Büyükekşi'nin  sinsi planı buydu.

 


Düşünün ki bir teknik direktör bu hakem benim oyuncumu atacak diye en iyi oyuncularından birini sahaya sürmesin. İşte İsmail Kartal aynısını yapmak zorunda kaldı. Bu da futbolun ne kadar kirli bir hale geldiğinin ve hakem camiasına  nasıl bir güvensizliğin oluştuğunun kanıtıdır.

Fakat Büyükekşi tayfasının B planı da varmış. Fenerbahçe'nin bu sezon oynadığı oyunda kilit isim olan Fred maç sonunda uzatmalarda gördüğü ucuz bir kırmızı kartla oyun dışı kaldı, derbide forma giyemeyecek. Zorbay'a İCK olmaz ise Fred'i atarsın talimatı verildiği çok açık. Zorbay küfür etti diyor ama Fred'in de küfür etmedim diye bir beyanı  var.

 

İki saat sonra oynanan GS_Karagümrük maçında ise Torreire'nın  hakemin yüzüne ettiği küfürler canlı yayında seyredildi. Tabi ki kart cezası falan olmadı. Bu futboldaki kirli düzenin bir başka göstergesidir.

 

Şimdiye kadar henüz futbol konuşamadık. Bazı işgüzar Galatasaray taraftarı futbolun içinde kalalım sahanın dışına çıkmayalım diye zırvalıyorlar. Peki, yukarda bahsedilen kirlilikler olmadan sahaya çıkabiliyor musun? Hayır.

 

Fenerbahçe bu kaos ortamında kendisine tezgâhlanan kumpası yine bozmasını bildi. Büyükekşi tayfası sezon başından beri kurguladığı komplolardan birini yine kaybetti.

 

Öncellikle bir önceki yazımda belirdiğim Cengiz Ünder çok iyi oynadı ve 1 asist, 1 gol ile maça damgasını vurdu.

 


Maçı 3 gole tamamlayan Batsuhayi için maçın kötü adamlarından biriydi diye yazmak çok zor ama doğrusu bu. Batsuhayi  bir pivot santrofor gibi oynayamadı. Kendisine atılan topları tutup takımın öne çıkmasını sağlayamadı ve Fenerbahçe'nin baskı altında kalmasına neden oldu. Gözler hep Dzeko'yu ve onun ince futbol zekâsını aradı.

 

Tadiç de Batsuhayi gibi çok top kaybı yaptı. Takımın topu ön alanda tutmasına yardımcı olamadı.

 


Baskı altında kalan takımda defansif hatalar ön plana çıktı. Takım kalesinde 3 gol gördü. Haftalardır stoper sorunlarıyla boğuşan takımda Serdar Aziz'in böyle ucuz hatalar yapması işin tuzu biberi oldu.

 

Sonuçta Fenerbahçe Takımı ligin güçlü ekiplerinden Kayserispor deplasmanından puan kaybetmeden dönerken Büyükekşi ve Zorbay marifetiyle en önemli oyuncusu Fred'i  kaybetti. 

 

 



 


 

 

 

 

 

Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet