Orası Beşiktaş Olsa Ne Yazar?

 

Fenerbahçe  zorlu gecmesi beklenen maçlardan birini kolay  kazandı.Bir gün önceki maçını kazanan rakibi büyük bir hevesle Fenerbahçe’nin olası puan kaybını bekliyordu. Maç bu gerginlik ile başladı.



Evet, bu sezon için Fenerbahçe ile Beşiktaş futbol takımları  arasında büyük bir kalite farkı var. Ama ne olursa olsun üç büyükler arasında oynanan maçlarda bence favori yoktur. Nitekim Fenerbahçe ilk golünü kazandıktan sonra ikinci golü ne zaman atar diye beklenirken Djiku ve Samet'in ortak  hatalar zinciri sonunda Beşiktaş penaltı kazandı ve skoru eşitledi. Zaten Beşiktaş'ın maç sonuna kadar başka ne pozisyonu oldu ne de taraftarının birazcık da olsa heyecanlandıran bir atağı. Ben penaltı dışında Livakoviç'in yere yattığını hatırlamıyorum.

 

Aslında Fenerbahçe takımı bütün maç boyunca kendisi ile mücadele etti. Çünkü karşısında kendisi ile mücadele edebilecek aynı sıklette bir takım yoktu. Fenerbahçe takımı maç boyunca pozisyonlar yakaladı ve arka arkaya goller kaçırdı. Fenerbahçe takımı oyuncularının böyle pozisyonları bu kadar kolay heba etmek hakkı yoktur. Hele rakibin Türkiye'de en ön emli ikinci rakibin olursa hiç yoktur.  Skor çok daha unutulmayacak yüksek rakamlara ulaşabilirdi. Yine de ne olursa olsun önemli rakiplerinden biri olan Beşiktaş'ı  sahadan süpürdüğü için Fenerbahçe’yi kutlamak lazım.

 


Bu arada kazanılan goller öncesinde, penaltılar öncesinde ve maç boyunca büyük katkı veren Ferdi'yi bir ayrı tebrik etmek gerekir. Bence maçın adamıdır.






 KİRLİ  FUTBOL İKLİMİ DEVAM EDİYOR

Bir gün önce malum rakibin maçında futbol adına yaşanan kirlilik bu sezonki kirli düzenin gereğidir.

 Eski takımı Galatasaray olan futbolcunun altı pasın içinde GS kalesine vurması gerekirken geri pas çıkardığını gördü futbol kamuoyu. Topu kGS kalesine vurmayan Belhanda'nın maçın sonunda GS taraftarına üçlü çektirmesi bir utanç tablosudur. Her konuda söyleyecek bir şeyi bulunan Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ın bakalım bu iğrenç tablo için söyleyebilecek bir sözü var mı?

 

Türkiye'de yaşanan kirli futbol ikliminde Cenk'e yapılan harekete Fenerbahçe aleyhine penaltı çalınmaması mümkün değildir. Belki Cenk kurnazlık yapıp penaltıyı almıştır. Ama sonuçta penaltıya kimse itiraz edemezdi ve edilmedi. Atilla Karaoğlan da hiç düşünmeden penaltıyı çaldı ve VAR kontrolünde de penaltı onaylandı.

 


Fenerbahçe'nin kazandığı iki penaltı pozisyonu tam Atilla Karaoğlan'nın gözlerinin önünde oldu. Pozisyonlara  en fazla 3-5 metre uzaklıktaydı. Oyna devam dedi. Gözlerinin önündeki pozisyonlara çalamadı veya aldığı talimat gereği çalmadı. Ancak VAR çağırınca penaltıyı vermek zorunda kaldı. Çünkü her iki pozisyon da bariz penaltı idi. Bu Türkiye'de Fenerbahçe üzerindeki TFF ve MHK marifetiyle oluşturulmak istenen baskının sonucudur.

 


Düşünün ki Galatasaray’ın oynadığı 52 maç sonunda rakiplerine dün ilk kez penaltı verilmiş. Bu ne tesadüftür ne de birilerinin çok centilmence oynama masalıdır. Bu resmen Fenerbahçe üzerinde oynanan kirli oyunların bir göstergesidir.

 

Atilla Karaoğlan 'nın maçın hemen başında Necip’in arka arkaya rakibine attığı tekmelere çıkmayan sarı kartı uzatmalarda çıkmıştır.

 

Bütün bunlar ve benzer nice pozisyonlar sezon başından beri MHK’nin İzmir gurubu hakemleriyle inceden Fenerbahçe’yi doğrama operasyonudur.

 

Türk Futbolunda  Fenerbahçe Futbol Takımı üzerine oynanan oyunlar siyasi erk ve malum yapı marifetiyle TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından yönetilmektedir.

 

Kirli camia da bundan nemalanmaktadır.

 

 


 

Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet