Fenerbahçe Fabrika Ayarlarına Geri Dönüyor.

 

Bir zincir en zayıf halkasından kırılır. Fenerbahçe futbol takımı Trabzonspor maçını kaybetti. Çünkü zincirin en zayıf halkası olan Samet kırıldı. Yenilen gollerde büyük hatası vardı. 

Sezon başından beri üst düzey top oynayan Fenerbahçe futbol takımında en çok direnç göstermesi gereken pozisyonlar vardı. Oynanan oyun sisteminde ön alanda baskı yapan takımın arkasında saha daraltan ve geri kazandıkları  topları hızlı bir şekilde tekrar oyuna sokan  ikili  Djiku ve Becao sakatlandı. Bu ikilinin geri kazandığı topları çok hızlı bir şekilde forvet hattıyla buluşturan Fred de sakatlandı.



Sonuçta saat gibi işleyen sistem aksamaya başladı. Puan kayıpları oluştu. Son olarak da  30 yıl önce 1992 yılında yaşanan Sigma Olemouc hezimetine benzer bir hezimet yaşandı. Sigma Olemouc 'dan alınan 7-1 lik mağlubiyetten 4 gün sonra Ali Sami Yen'de Aykut Kocaman'ın golüyle malum takım galibiyeti alınmıştı ve krizden çıkılmıştı.

Bugün de Danimarka'da alınan  hezimetten hemen  4 gün sonra Sivasspor karşısında alınan 4-1 galibiyetle takım krizden çıkma yoluna girdiğini gösterdi.

Skorun 4-1 olması tabi ki çok güzel ama asıl taraftarı umutlandıran zaman zaman eskisi gibi oynanan sistem oyunudur. Savunmadan Fred'e çıkan hızlı topun ivedilikle forvet hattına aktarılması sonucu klasik Szymanski golü Fenerbahçe'nin fabrika ayarlarına dönme yolunda olduğunun göstergesidir.



Yine her zamanki gibi zincirin en zayıf halkalarından biri olan Samet adeta bir canlı bomba. Nitekim yenilen golde de Samet'in ve Oosterwolde'nin hatalarını unutmamak lazım.

Fenerbahçe'de bozulan morallerin aralıklı da olsa  oynanan iyi oyun ile ve  bu galibiyetle nispeten de olsa düzeldiğini düşünüyorum.  Djiku ve Becao'nun takıma katılmaları ile yine fabrika ayarlarına geri dönüleceğini ve üst düzey futbolun yine oynanacağını ümit ediyorum.

Bu futbol seviyesinin korunması için stoper pozisyonuna devre arasında Becao ve Djiku'yu gerçekten yedekleyebilecek transferler yapılması gerekir. Ayrıca geçen sezon Göztepe'de çok başarılı olan Emir Ortakaya'nın sezon başında Kocaelispor'a kiralanması bir hatadır. Devre arasında geri alınması gerekir.



Fenerbahçe'de kadro mühendisliği yoktur. Emre Mor, Ryan Kent, İrfan Can Kahveci, Tadiç  gibi futbolcuların olduğu bir kadroya 15 milyon € verilip Cengiz Ünder'in transfer edildiği yerde kadro mühendisliği yoktur. Daha düşük bir bedelle Chiku ve Becao'yu yedekleyebilecek iyi bir stoper alınabilirdi.

Düşünün ki 15 milyon € yu sokağa atarken Emir Ortakaya gibi bir genci sadece 3-5 yüz bin € için kiraya vermek kadar saçma bir şey olamaz.

Keşke Emir kadroda olsaydı da Danimarka 'da İsmail Yüksek yerine stoper pozisyonunda Emir oynasaydı.


 

 


 

Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet