YETER Büyükekşi

 

Fenerbahçe'de işler iyi gidiyor. İki hafta önceki yazımda Fenerbahçe fabrika ayarlarına yavaş yavaş geri dönüyor diye yazmıştım. Dün akşam Fenerbahçe  neredeyse kusursuz bir futbol oynadı. Spartak Tırnava otobüsü  kalenin önüne çekti ve sert bir futbol sergiledi. Ama Fenerbahçe Takımı etkili, futboluyla maçı kazanmasını bildi.

Fenerbahçe sayısız gol pozisyonuna girdi.  Bir kısmını kaçırdı bir kısmını da Tırnava kalecisi kurtardı. İlk yarının sonlarında BJK maçında da olduğu gibi sahanın yıldızı olan Ferdi'nin golüyle öne geçti.



İkinci yarıda ise geriye düşen Tırnava kalenin önünden otobüsü kaldırmak zorunda kalınca skor bir anda 4-0 oldu.

Fenerbhaçe'de görevini yapmayan kötü oynayan tek bir futbolcu yoktu. Maçın yıldızı Ferdi'nin yanında Dzeko, Tadiç, İrfan Can, Szymanski, Fred, İsmail, Osayi ve diğerleri üst düzey oyun oynadılar. Zaten kaleci İrfancan'a top dahi  gelmedi.



Fenerbahçe'nin kanayan yarası Cengiz Ünder'dir. Büyük bedeller ödenerek transfer edilen Cengiz  sezon başından beri bir katkı yapamadı. Oyuna girdiği zamanlar ne bir driplinp ne bir asist ne bir gol gördük. Evet, uzun bir sakatlık dönemi geçirmesine rağmen Cengiz'in artık kendisini göstermesi gerekir.

Djıku ve Oostewolde ikilisi defansın ortasında iyi bir performans gösterdiler. Ön alanda baskı yapan forvet ve orta saha hattının arkasındaki alanı daraltarak takım boyunu kısalttılar. Böylece Tırnava forvetlerinin Fenerbahçe defansının arkasına sızmasına fırsat vermediler. 

Fenerbahçe takımında Djıku ve Becao'nun aynı anda sakatlanması sonucu bu saha daraltma işlemini Samet ve yanında oynayan partneri ile birlikte yapılamadı. Böylece Fenerbahçe'nin defansif hataları bir kaç hafta görüldü. Devre arasına Fenerbahçe'nın Samet ile yollarını ayırması gerekir.

Türkiye' Futbol gündeminde ne yazık ki futbol dışında her şey var. Taraf tutma, takım kayırmacılığı, hakem eyyamcılığı ve şiddet. Ülke zaten iyi yönetilmiyor dolayısıyla Türk Futbolunun da iyi yönetilmesini beklemek hayal olur.

Futbol siyasi erk ve malum yapının uzantıları tarafından yönetiliyor. Bu unsurlar  da takım kayırmacılığında malum takımı işaret ediyor.


11.Aralık'da oynanan Ankaragücü-Rizespor maçının bitiminde  Ankaragücü Başkanı hakem Halil Umut Meler'e yumruk attı, yere düşen hakem civardaki kişiler tarafından yerde tekmelendi. 



Yumruğu atan Ankaragücü Başkanı'nın  aynı zamanda Galatasaray Genel Kurul üyesi olduğunu buraya not edelim ve bu maç sonrasındaki gelişmelere bakalım.

Öncellikle Halil Umut Meler'e yapılan saldırı kesinlikle kabul edilemez. Fakat bu olay sezon başından beri şaibeli olduğu konuşulan hakem camiasını aklamak için kullanılamaz. Hele hakemler adına açıklama yapmak için kameraların önüne geçen sicili şaibeli iki hakemin sütten çıkmış ak kaşık edasıyla konuşmaları biraz komik oldu.



Başkan Ali Koç haftalardır hakem camiasında İzmir gurubu diye bir oluşumdan bahsediyor. Bir yan hakem Fenerbahçe lehine bayrak kaldırdığı için MHK tarafından cezalandırdığını açıkladı ve istifa etti. Hakemliği yeni bırakan  bir hakem mevcut TFF Başkanı'nın hakem camiasına müdahil olduğunu açıkladı. Buna benzer açıklamalara bir açıklama gelmeden ve sahalardaki eyyamcılık sonlanmadan iki tane sicili kirlinin  kameralar önünde açıklaması ile  hakem camiası aklanamaz.

Hakeme bir yumruk atıldı. Peki, bu olay kimlere yaradı?

1-Halil Umut meler Türkiye'nin en iyi hakemi ilan edildi.😃

2-Futbolun tetikçileri hakemler mağdurum algısı yaratma fırsatı buldular.

3-Malum takımın fikstür sorunu ve cezalı sorunları ''YETER' diye bağıran TFF Başkanının marifetiyle çözüldü.😡

Bir TFF Başkanı düşünün ki hakkında hakem kararlarına müdahil olduğu iddiası var. Bu sözde başkan 2 yıl önce Gaziantep Başkanı iken her hafta hakem kararlarına itiraz ettiği kayıtlarda orta çıktı. Bu adam bir aktör edasıyla 'YETER'' diye bağırarak hakemlere baskı yapmayın diyor. Trajikomik.

Yumruklama olayından sonra TFF Başkanı liglerin süresiz ertelendiğini açıkladı. Fenerbahçe Futbol Takımını taşıyan 40 kişilik otobüs 2015 yılında  Trabzon'dan dönerken kurşunlandı Failler yakalandı mı? Henüz yakalanmadı. Ligler ertelendi mi? Hayır. Üstelik 'Fenerbahçe maçlara çıkmaz ise sonuçlarına katlanır' gibi bir söylemle o dönemki Kulüpler Birliği Başkanı tarafından tehdit edildi.



Eğer ligler ertelenmeseydi yorgun G:Saray takımı Salı günü Danimarka'da oynadığı Şampiyonlar Ligi maçı sonrası cumartesi günü Sivasspor deplasmanına gidecekti. Üstelik kalecisi Meslera cezalı olacak, oynayamayacaktı.

Yetmedi 10.Ocak. 2024  tarihine ertelenen Sivasspor-G.Saray maçında  Sivasspor Afrikalı iki oyuncusu o tarihte Afrika Kupasında olacakları için , bu önemli oyuncularından faydalanamayacak.

Bir de Karagümrük cephesi var. Eğer maçlar ertelenmeseydi Karagümrük bu maçlarda cezasını tamamlayan 3 önemli futbolcusunu hafta arasında G.Saray ile oynayacağı maçta oynatabilecekti.

Sonuçta aynı zamanda G.Saray Genel Kurul üyesi olan TFF Başkanı aldığı bir kararla kayırdığı takımın bütün sorunlarına çözüm buldu.  Bir taşla 2 kuş değil 3 kuş vurdu.

Bu adaletsizlik sadece Sivasspor ve Karagümrük'e değil aynı zamanda iteklenen takımın diğer rakiplerine de yapıldı.

Hâlbuki bu başkan demek zorunda kaldığımız kişi ertelediği ligleri tekrar başlatırken ertelendiği tarihteki sırasıyla başlatsaydı bir adaletsizlik olmayacaktı. Ama misyonu o değil ki.

Siyasi erkin atamasıyla göreve gelen bylockçu başkanın misyonu G:Saray'ın önünü açmak ve Fenerbahçe spor Kulübünün yoluna taş koymaktır.

Fenerbahçe'nin ise bu haksızlıklara karşı yapabileceği tek mücadele yolu sahada güçlü olmaktır. Taraftarının   desteğiyle ve bu kusursuz futboluyla kazanmasını bilmektir.

 

 .


 

Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet