FENERBAHÇE-ZENİT Maçı'nın ardından




   Fenerbahç'miz 12.02.2019 günü Kadıköy'de Saraçoğlu'nda Rusya'nın Zenit futbol takımı ile Avrupa Ligi son 32 tur 1.ayak karşılaşmasında karşı karşıya geldi.Hedef iki ayaklı bu mücadelede kendi sahamızda gol yemeden galip gelerek ikinci ayakta St.Petersburg'a avantajlı bir skor ile gitmekti.
   Maç için ısınırken Tolgay'ın yaşadığı sakatlık  nedeniyle Tolgay'ın yerine Eljif ile başlamak zorunda kaldık.Zorunda kaldık dememe bakmayın aslında  tam da isabet oldu ve Eljif maçın en önemli bir kaç isminden biri oldu.
  Ersun Yanal ilk on birde Ayew ile başlamayarak çok isabetli bir karar verdi.Forvette ise Slimani ile başlaması sürpriz oldu.Takım ilk yarı çok güzel bir oyun oynadı.Top

u rakibi Zenit'e neredeyse hiç göstermedi.Topla oynama yüzdeleri 70 e 30 dolaylarında dolaştı.Dolayısıyla Zenit hiç pozisyon bulamadı. Slimani karambolde güzel bir gol attı.Herkes artık şansızlığı kırdı bundan sonra goller gelir diye düşünmeye başladı,ama bekleyip görmekte fayda var diye düşünüyorum..İlk yarı skorunu  iki veya üçe getirebilirdik.Devre sonunda ise Harun  o penaltıyı kurtarmasa idi, devre arasında soyunma odasına berabere de girebilirdik.Harun penaltı atışlarındaki  başarısını bir kez daha gösterdi.
Harun'un kurtardığı penaltı.

  


 İkinci yarı ise oyun anlayışımız  tamamen değişti.Topu Zenit'e bıraktık. Tabi ki ilk yarı oynanan yüksek tempo bütün bir maç boyunca devam ettirilemez,ama Ersun Yanal da topun arkasına bu kadar geçilmesine ve Zenith'in bu kadar üstümüze gelmesine müdahale etmeli idi.Ta ki 71.dakikaya kadar müdahale edemedi.71. dakikada ise orta sahanın en aktif en çok koşan en diri oyuncusunu oyundan alıp kadronun fizik olarak en güçsüz,en bitik oyuncusu Ayew'i oyuna sürdü.Halbuki çok yorulan ve sürekli top kaybetmeye başlayan Valbuena'yı oyundan alıp yerine Alper'i oyuna sürebilirdi.83. dakikada ise Moses,Alper değişikliğini yaptı.










  

   Slimani sahanın her yerine gidiyor,adam kovalıyor,pres yapıyor,inanılmaz bir enerji harcıyor dolayısıyla çabuk yorgun düşüyor.Ama bal yapmayan arı.Bu kadar çabaya yorgun düşüyor ve diri  olması gereken yerde yorgunluktan  gol vuruşunu iyi yapamıyor.Basit top kayıpları yapıyor.Nitekim ilk yarı gol atmasına rağmen özellikle ikinci yarı  neredeyse bir tane olumlu hareket yapamadı,koşturdu durdu ayağına top gelince de top kaybı yaptı.Soldado'nun cezaları umarım çabuk biter gerçi o da UEFA Avrupa Ligi listesinde yok....



   İşte Ersun Yanal'ın burada oyuna müdahale etmesi gerekirdi.İyi santrforlar eğer takımı baskı altında ise takımının baskıdan çıkmasına en büyük yardımcısı olurlar.Mesela Soldado gibi mesela Fernandao gibi.Eğer elinde Slimani var ise ve baskıyı kıramıyor isen   o zaman Moses yerine Slimani'yi oyundan çıkarırsın 
   Ersun Yanal oyunu ikinci yarı doğru okuyamadı,doğru değişiklikler yapamadı ve doğru oyun anlayışını takıma oturtamadı.Bu turu geçmemiz için skoru daha iyi yerlere taşıyamadık.Ama sonuçta galip gelmesini bildik.Gol yemeden alınan tek farklı galibiyette  çok avantajlı bir skordur.Umarım bu avantajı deplasmanda koruruz.
   Ersun Yanal deplasmanda kesinlikle gol atmayı hedeflemelidir.
 Topu ise aynen İstanbul'daki oynanan ilk yarıdaki gibi rakibe vermeden  topun sahibi olacak bir oyun kurgulamalıdır.Aksi takdirde topu rakibe bırakırsak Zenit'in 1.96 lık dev santrforu
Artem Dzyuba ceza sahasına gönderilen her topta canımızı çok üzer.Sadık'ın ilk maçta gösterdiği inanılmaz performans da yetmeyebilir.
  

   


   Sonuçta ilk yarı çok iyi oynadığımız bir maçı kazanmasını bildik.Umarım Ersun Yanal ikinci yarı yaptığı yanlış değişikliklerden ders çıkarır ve deplasmanda da güzel bir oyun ile turu geçeriz.
  
     Başarılar Fenerbahçem..... 




                                     
                                 

Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Kirli Düzen

Trabzonspor Maçı Öncesinde Kirli Düzen Operasyonları

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

Türk Futboluda Kirli Oyun #kirlidüzen #MehmetBüyükekşiistifa

Başakşehir'den 3 Puan