KAYSERİSPOR-FENERBAHÇE Maçının ardından...

                                                                                                                                                                                                                                       
                                               FUTBOLUN KATİLİ ALPER ULUSOY















  08.02.2019 Cuma günü Fenerbahçe'miz Kayserispor deplasmanında idi.Ne yazık ki Alper Ulusoy adındaki sözde bir hakem diğer bir deyişle futbol katili maça damgasını vurdu.Başlama düdüğünden itibaren her verdiği kararda oraya bir talimat ile geldiğini belli etti.Burada daha önceki senelerdeki gibi  Fenerbahçe'ye sistemli bir oyun oynanıyor.Örneğin  Soldado,son haftaların gol atan formda oyuncusu,komik bir nedenle kırmızı kartla oyun dışı kalıyor.En az iki maç oynayamayacak ama eğer üç maç ceza verilirse hiç şaşırmam.Isla şu an form düzeyinin en üstünde haksız bir karara tepki gösterdi diye çat sarı kart görüyor ve cezalı duruma düşüyor.Haftaya forma giyemeyecek. Geçen hafta Mehmet Topal aynı durumda idi ve bu hafta forma giyemedi.Onun oynadığı bölgede 8 tane faul yapıp iki tane atağı  elle kesen fakat sarı kart görmeyen rakip takım futbolcusu Mensah dün akşam cirit attı.Gene geçen hafta takımına iki güzel gol kazandıran Ekici'nin ayağına basılması kırmızı kart idi ama futbol katili Alper Ulusoy faul dahi vermedi.Ekici bu pozisyon sonrası sakatlandı ve oyuna devam edemedi.Moses'ın yüzüne vurulan dirsek omuz karışık darbe net kırmızı kart ama faul dahi verilmedi.Kayserispor'un ilk attığı golü iptal eden VAR neden atılan goldeki faulü görmedi çünkü hakem VAR a dahi gitmedi.
   Bütün bunlar tesadüf olamaz,aynen geçen sene şampiyonluğumuz çalınırken yapılan sistemli bir saldırının altındayız.Geçen sene Aykut Hoca biz şampiyon olamayız dediğinde şampiyon olamayacak onun için bahane arıyor diyenler aklıma geliyor birden.Bir önemli not daha Aykut Hoca bu açıklamayı yaptığı maçın hakemi de bu futbol katili Alper Ulusoy idi. ne tesadüf değil mi?

  Bütün bunlara karşılık maç sonrası sözde yöneticimiz çıkıp açıklama yapıyor ve biz eski yönetim gibi şunu yaparız,bunu yaparız,düdüğü astırırız gibi açıklamalar yapmayacağız diyor. Fenerbahçe küme düşme potasında sistematik bir saldırı altında ve bey efendi hala eski yönetime laf sokmaya çalışıyor.Çok yazık

.
   Yukarıda saydığım nedenler ne olursa olsun dün akşam oynanan berbat futbolu aklamaz.En başta takımın teknik patronu Ersun Yanal tek sorumludur.Yanlış kadro seçimleri,oyuna müdahale edememesi,yanlış oyuncu değişiklikleri ile o da bu yenilginin en önemli aktörlerinden biridir.50 yıldır futbol izliyorum , haftalardır sahada olan Ayew'in bir tane olumlu hareket yaptığını görmedim. Bu adamın kimden torpili var da sürekli ilk on bir de başlıyor.Muhtemelen Ayew'in bonservisi sezon sonunda alınacak ve taraftara şirin gözüksün diye sürekli sahaya sürülüyor.Ayew Ümraniyespor'un oyuncusu olsa ilk on bire giremez Zaten onun içinde iki maçta da  Ümraniyespor'a yenildik ve elendik Geçen yıl dikine futbol diye bağırıp çağıran futbol ulemaları dün akşam dikine futbol gördüler mi? Nasıl bir oyun sistemimiz vardı? Ersun Yanal haftalardır takımın başında ne fark yarattı?Evet Soldado atılınca on kişi kaldık ama ne olursa olsun on kişi olsak dahi bu kadar ezik top oynama hakkını verir mi Fenerbahçe'ye? Tek etkili atağımız Moses'in harika pası ile kaleci ile karşı karşıya kalan Jailson'un pozisyonudur.Dün akşamki Ersun yanal ne yapacağını bilmiyordu.İkinci yarı topu ayağımızda tutamadık.Top sürekli Kayserispor'da idi ve sürekli atak tazeledi.Her zaman söylenen şudur;top senin ayağında olduğu sürece rakipin sana gol atma şansı yoktur.On kişi kalmışsın o zaman topu ayağında tutmaya çalışacaksın ve oyunu öyle kurgulayacaksın.Tabi ki bu kurguda Frey olmaz.Tolgay ilk yarıda güzel hareketler yaptı bir kaç tane çok güzel diyagonal uzun paslar attı,oyunun yönünü değiştirdi.Fakat ikinci yarı yorulunca birinci bölgede çok kritik top kayıpları yaptı.Daha önce oyundan alınmalı idi.Maça Ayew'in yerine Moses veya Elyif ile başlamalı idi.Bütün bunlar çoğaltılabilir,fakat şu gerçek ki benim için olmasa bile çok kişi için Ersun Yanal bir hayal kırıklığı yarattı.Umarım bundan sonra başarılı olur aksi takdirde zararı Fenerbahçemiz görür.

   Asıl sorun ise Fenerbahçemize yıllardır yapılan bu sistematik saldırıya karşı dik durabilmektir.Ama dün akşam açıklama yapan sözde yöneticinin mantığı ile bu iş olmaz.Konyaspor maçında Aykut Kocaman'ı protesto etmek isteyen sözde taraftar grubu ile hiç olmaz.Alex'i Konyaspor maçına getirerek bir hesaplaşma ortamı yaratmaya çalışanlar ile de olmaz. Fenerbahçe'nin hesaplaşması gereken zihniyet;yıllardır şampiyonluklarımızı çalan,yıllardır sahada haklarımız gasp eden zihniyettir.HalaYargıtay'dan kararı çıkartmayan zihniyettir.Konyaspor maçında umarım taraftar bu zihniyetle mücadele edecek mantık ile takımı destekler ve sahadan üç puanla ayrılan takım Fenerbahçe olur. Tabi Ersun Yanal'ın da kendisini geliştirmesi şart.Aksi takdirde Nisan'da şampiyon yapan Nisan'ı görmeden gidecek.


Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Kirli Düzen

Trabzonspor Maçı Öncesinde Kirli Düzen Operasyonları

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

Türk Futboluda Kirli Oyun #kirlidüzen #MehmetBüyükekşiistifa

Başakşehir'den 3 Puan