Fenerbahçe Beşiktaş Maçı Sonrası


Fenerbahçe iki yıl sonra önemli rakibi Beşiktaş'ı 3-1 gibi net bir skor ile yenerek taraftarını oldukça sevindirdi.

 Bir İleri İki Geri

Fenerbahçe bir adım ileri gider iken iki adım geri geliyor. Geçen hafta ligin en iyi top oynayan ekiplerinden Sivasspor'dan 3 tane gol yiyen Fenerbahçe bu hafta ezeli rakibi Beşiktaş'a 3 tane gol atabiliyor. Bu şekilde Fenerbahçe 16 maçta toplam 28 puan topladı ve 20 puan kaybetti. Geçen senelerdeki puan ortalamasına göre bu puanla şampiyon olmak mümkün değil ama bu sene faklı bir durum oluştu ve takımların puan ortalamaları birbirine çok yakın olduğu için Fenerbahçe'nin şampiyonluk için hala şansı var.

Deplasmanda Kazanmak Gerek

Fenerbahçe önce deplasmanlarda nasıl kazanılır onu çözmesi lazım.
Alanya, Kayseri ve Sivas deplasmanlarında kaybedilen 3er puanın yanına kendi sahasında kaybettiği Antalya maçı ile de 3 puan eklenince toplam 12 puanı kayıp olmuş.

Ersun Yanal'ın bu sorunu çözmesi lazım. Beşiktaş maçında nispeten çözüm bulduğunu düşünüyorum. 7 Aralık tarihli yazımda aynen demişim ki
Kaptan Emre 39 yaşında ve hala gençlere taş çıkartırcasına mücadele ediyor fakat yaşı gereği bir müddet sonra doğal olarak yoruluyor ve oyundan düşüyor. Ersun Yanal ön liberoda Emre yerine Gustavo-Ozan ikilisi ile başlayabilir. Moses’in de sakat olduğu bir dönemde sağ kanatta ise Deniz ve Ferdi ikilisinden dönüşümlü olarak faydalanabilir. Oyunun gidişatına göre daha sonra kaptan Emre'den yararlanabilir
Bu yazıyı Sivasspor maçı öncesi yazmıştım ve Sivasspor'un dinamik orta sahasını Emre'nin karşılayamayacağını  belirtmiştim.

Beşiktaş maçında Ersun Yanal Emre hatasından vazgeçerek Ozan-Gustavo ikilisi ile başladı ve orta sahada Beşiktaş'a karşı daha etkili bir orta saha mücadelesi sergilendi.

Maçtan sonra okuduğum bazı yorumlarda ''Fenerbahçe'nin Beşiktaş' sahadan sildiği '' gibi yorumlar gördüm. Bu tür düşünce tarzı başta Ersun Yanal'a ve dolayısıyla takıma büyük zarar verir diye düşünüyorum. Evet, Fenerbahçe Beşiktaş'tan daha iyi savaştı, daha çok istedi ve kazandı. Ama eğer maç 2-1 iken Jailson’ı ayağı kayarak düşmesi sonucu Burak'ın Altay ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda Altay o kurtarışı yapmasa idi sonuç 2-2 olsa idi ne olurdu acaba?

Altay
Fenerbahçe zaman zaman Beşiktaş’tan baskı yedi ve rakibine pozisyon verdi. Buna karşılık oyunun sonlarına doğru defans güvenliğini ikinci plana alan  rakibini kontra ataklarda defalarca 3 e 4 veya 4 e 3 gibi yakaladı ama son pasları iyi kullanamayınca farkı açamadı.

Ozan Ve Gustavo Maçın Kahramanlarıdır

Beşiktaş maçının kahramanları Ozan ve Gustavo dur. Ozan'ın sezon başından beri gelen üstün form grafiğini biliyoruz. Sivasspor maçının beğenilmeyen adamı Gustavo'nun bu maçtaki performansı bence yanında oynayan Ozan'ın dinamizmine bağlamak gerekir. Çünkü Ozan sayesinde Gustavo daha diri kalıp çok daha iyi mücadele gösterdi diye düşünüyorum

Ozan'ın golü

Bu arada Tolga da çok iyi bir profesyonel olduğunu her aşamada gösteriyor. Hangi bölgede görev verilirse çok iyi bir mücadele örneği gösteriyor. Genç Deniz Türüç ve gene golünü atan Vedat gecenin başarılı isimleridir. Her ne kadar çok hata yapsa da Isla'nın 3.goldeki asisti de unutulmamalı.

Maç sonunda Ersun Yanal

Galip gelemediğimiz birçok maçtan farklı oynamadık. Bugün Fenerbahçe yine o maçlardan birisi gibi oynadı. Birçok mevkisi olmayan, hatta teknik direktörü olmayan Fenerbahçe bugün galip geldi. Biz görevimizi yaptık. Büyük Fenerbahçe taraftarına armağan olsun. Teşekkür ederim. Soru almayayım. Basın açıklamasını önümüzdeki hafta içinde yapacağım
Şeklinde sitemle dolu bir açıklama yaptı.

Ersun Yanal bu talihsiz açıklaması ile kazanılan bu önemli galibiyetin önüne geçti. Eğer kaybedilen maçlarda aynı futbol oynandı ise o maçlar neden kaybedildi? Onun için mi Sivas'ta ve Alanya'da 3 er gol yenildi? Kazanılan Gençlerbirliği maçında bile 5 tane gol atar iken 2 tane gol yenildi ve rakibin değerlendiremediği en az 3 veya 4 tane gol pozisyonu verildi.

Fenerbahçe'nin kanayan yarası atak yaparken defans güvenliği terk etmesi ve rakibine gol pozisyonu bulacak fırsatlar vermesidir. Beşiktaş maçında bu konuda bence daha iyi oynadı. Beşiktaş kendi defans güvenliğini bırakıp üstüne geldiğinde ise Fenerbahçe fırsatlar yakaladı ama değerlendiremedi.

Bir yılda 18 tane transfer yapan Fenerbahçe Teknik Direktörünün  ''birçok mevkisi olmayan'' iddiası oldukça saçmadır. Beşiktaş maçında mevkiinde oynamayan tek futbolcu Dirar'dır. Ama sezon başındaki kadro mühendisliğinde Yaser’i Kayserispor’a, Abdülcebrail’i Erzurumspor'a verenErsun Yanal'ın kendisi değil midir? Hasan Ali'nin sakatlanması büyük bir şansızlık olsa dahi alınan bütün bu sonuçları sadece Kolarov'un transfer edilmeyişine mi bağlayacağız?

Şunu da ilave etmeden geçemeyeceğim. Dirar devşirme olaral sol bek mevkiinde oynadığı halde bence çok da başarısız olmadı. Unutmayalım ki Brezilyalı Francisco Marinho, Alman Paul Breitner gibi sağ ayaklı efsane sol bekler de geldi bu dünya futboluna.

Paul Breitner ve Franz Beckenbauer
Francisco Marinho


Şampiyonluk kupalarını kaldıran Fenerbahçe'nin kaptanı Ümit Özat da zaruretler sonucunda oynamaya başladığı sol bek mevkiinde kaptan olmuş ve şampiyonluklar yaşamıştır.

Ümit Özat





Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet