Ferdi Kadıoğlu





Türkiye Kupasında İstanbulspor oynadığımız maçta ilk on birde görev alan Ferdi Kadıoğlu maçı 1 asist ve 1 gol ile tamamladı. Maç boyunca yaptığı asist ve attığı golün yansıra her hareketi ile izleyenleri büyüledi.

Ferdi Kadıoğlu büyük bir yetenek. Eskilerin tabiri ile kumaşı çok iyi, top ayağına yakışıyor. Bunun yanında Hollanda doğumlu olan ve futbol eğitimine Hollanda'da başlayan Ferdi bu nedenle nerede duracağını, nasıl pas atacağı  gibi futbol prensiplerini çok iyi öğrenmiş.

Ferdi henüz 20 yaşında ve iddia ediyorum ki şu an 25-30 yaş civarında takımda görev alan bazı futbolculardan daha çok futbol bilgisi vardır.

Fakat ne yazık ki Ersun Yanal öyle düşünmüyor. Istanbulspor maçından sonra kameralara aşağıdaki şekilde konuşuyor.


 Şundan emin olun ki Fenerbahçe'nin geleceği için bir takım planlar yapıyoruz. Bazen taraftarlarımız bize serzenişlerde bulunuyor ama oyuncuları kaybetmeden kazanmak bizim arzumuz içinde var.  Ferdi daha genç bir oyuncu. Erken hasat problem yaratır. Yavaş yavaş, doğru zamanda kullanmak önemli. Eksikleri var, geliştirdikçe daha iyi olacak. Doğru zamanda, doğru yerde kullanacağız. Takım, camia, oyuncu hazır olmalı.''


Sezon başında gene  Ersun Yanal Ferdi'nin oynamak için fizik olarak yetersiz olduğunu başka bir takıma kiralanması gerektiğini  söylüyordu.

İstanbulspor maçında 90 dakika sahada kalan Ferdi'nin maçı sorunsuz tamamladığını gördük. Her ne kadar rakip İstanbulspor gibi zayıf bir rakip olsa dahi bu Ferdi'nin fizik ve kondisyon gücü hakkında olumlu bir fikir verebilir.

Barcelona'da Messi'nin gelişimini hatırlamak lazım. Messi 17 yaşında Barcelona'nın on birinde görev almaya başlamıştı. Bazen ilk on birde görev yapıyor bazen de sonradan oyuna dahil oluyordu. Yıllar içinde Messi bir dünya yıldızı oldu.

Ferdi'nin yeteneklerini göz önüne alırsak onun da gelecekte Messi gibi bir dünya yıldızı olmaması için hiç bir neden yok. Tek çözüm ona daha çok forma ve daha çok sorumluluk verilmesi. Brugges Teknik Direktörü ‘nün Galatasaray-Brugges Şampiyonlar Ligi maçında 18 yaşında gencecik yeteneğe görev ve sorumluluk verir iken gösterdiği cesareti Ersun Yanal'ın da Fenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu'na görev vererek göstermesidir.




Bir yıldır takıma katkı yapamayan Chelsea'nin eski sağ kanadı Moses'ın yerine zaman zaman görev verilen Ferdi Kadıoğlu'nun çok daha faydalı olacağına inanıyorum.



Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet