Gençlerbirliği Maçı Sonrası Sivasspor Maçı








Gençlerbirliği maçının başında geri düşmesine rağmen Fenerbahçe'nin maçı çevirmesi farklı bir şekilde sahadan galip ayrılması taraftara moral verdi. Özellikle haftalardır Ferdi konusunda gelen eleştirilere Ersun Yanal'ın kulak vererek genç Ferdi'yi oyuna sürmesi ve Ferdi'nin ise çok güzel bir gol atarak taraftarına mesaj göndermesi coşkuyu daha da artırdı.



Malatya ve Göztepe deplasmanları sonrasında büyük bir tedirginlik ile çıkılan maçta Fenerbahçe'nin son iki maçında bulduğu gol pozisyonundan daha fazlası olan 8 tane net gol pozisyonu üretmesi ve bunların 5 tanesini gole çevirmesi Fenerbahçe taraftarını sevindirdi ve şampiyonluk için umutlandırdı.

Fakat şunu da belirtmek gerekir ki Fenerbahçe bu gol pozisyonlarını üretirken ve 5 tane gol kazanır iken rakibi Gençlerbirliği'nden 2 tane gol yedi ve en az 4 tane net gol pozisyonu verdi.

Genç taraftarlar arasında genellikle ''yediğinden fazlasını atacaksın, defans yapmayacaksın, defans yaptıracaksın'' gibi söylemler var ve bu defans zaafından pek rahatsız olmuyorlar.

Fakat kazın ayağı bazen öyle olmuyor. Nitekim Kayserispor deplasmanında kaçırdığı onca  net gol pozisyonları sonucu verdiği defans zaafları ile Fenerbahçe golü yedi ve maçı kaybetti.

Bırakın 3 puanı kaybedilen 1 puan bile şampiyonluk kovalanan bu ligde çok önemli oluyor.

Bu açıdan Ersun Yanal'ın Gençlerbirliği maçından önemli dersler çıkarması lazım. Hücum edeceğim derken defans güvenliğini göz ardı etmemesi gerek, çünkü bu hafta belki de şu ana kadar ligin en önemli maçlarından birine Sivasspor deplasmanına çıkılıyor. Kaldı ki Fenerbahçe'nin bu maçı kaybetmesi halinde 14 maçta 7 galibiyet,4 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile lig karnesi pekiyi olmayan Ersun Yanal'ın varlığı  sorgulanacaktır.

Mert Hakan, Erdoğan Yeşiltepe ve Emre Kılınç gibi genç yeteneklerini tecrübeli Hakan Arslan yönetiminde sahaya süren Sivasspor çok etkili ve hızlı atağa kalkarak rakiplerini sürüklese ediyor. Tempolu ve baskılı futbolları ile rakibi baskı altına alıyor.

Bu aşamada Ersun Yanal'ın son dönemlerde top kayıpları da artan ağır Zanka ile başlamaması gerek diye düşünüyorum.

İstanbulspor ve son Gençlerbirliği maçında göz dolduran Sadık her ne kadar kronikleşen pozisyon hatalarını devam ettirse dahi hızlı olması ve mücadeleci yapısı ile Sivasspor maçında çok daha etkili olacağına inanıyorum.




Ersun Yanal'ın orta sahada işi çok zor. Kaptan Emre, Gustavo ve sezona çok formda giren Ozan'dan vazgeçemiyor. Yanına tercih yapabileceği 3 pozisyon kalıyor. Tabi ki forvette Vedat ve arkasında Kruse ve geri dönüşleri, defansif yönü zayıf olan, fakat takımı öne doğru çok hızlandıran Rodrigues.



Kaptan Emre 39 yaşında ve hala gençlere taş çıkartırcasına mücadele ediyor fakat yaşı gereği bir müddet sonra doğal olarak yoruluyor ve oyundan düşüyor. Ersun Yanal ön liberoda Emre yerine Gustavo-Ozan ikilisi ile başlayabilir. Moses’in de sakat olduğu bir dönemde sağ kanatta ise Deniz ve Ferdi ikilisinden dönüşümlü olarak faydalanabilir. Oyunun gidişatına göre daha sonra kaptan Emre'den yararlanabilir.

Böylece Ozan Sivasspor'un genç savaşçı orta sahası ile daha iyi savaşırken Deniz veya Ferdi kolaylıkla adam eksiltebilme özelliklerinden dolayı takım daha çabuk atağa kaldırabilirler. 

Ersun Yanal'ın 2014 yılından beri futbolunu   pek yenilemedi,çok adamla hücuma kalkmak,top kaybettiğinde rakibin hızını faul yaparak kesip geride pozisyon almak prensibine dayalı bir futbol oynatıyor. Faul yapıp kesemez isen ve eksik yakalanır isen rakibe pozisyon vermek zorunda kalınıyor.

Umarım Sivasspor deplasmanında Ersun Yanal Sivasspor'un da oyun yapısını düşünerek daha temkinli ve daha dikkatli bir oyun sistemi ile takımı oynatır. Temkinli ve dikkatli oynamanın orta sahada 4 tane ön libero ile oynamak olmadığını anlamış olması lazım. Rodrigues,Ferdi veya Deniz'in oyunun iki yönünü daha iyi oynayacağı bir sistem ile bunu başarabileceğine inanıyorum.











Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet