Rizespor-Fenerbahçe Maçı Sonrası


Fenerbaahçe için Beşiktaş derbisini kazandıktan sonra Rize deplasmanında kazanmak çok önemli idi.
Hem iddiasını sürdürebilecekti, hem de Teknik Direktör Ersun Yanal'ın geleceği şekillenecekti. Çünkü Ersun Yanal'ın Beşiktaş maçından sonra yaptığı sitem dolu açıklamalar ve söz verdiği halde hafta arasında yapmadığı basın toplantısı kafaları iyice bulandırmıştı. 

Fakat Fenerbahçe üçüncü deplasman galibiyetini aldı ve şu an kafalardaki bazı soru işaretlerini önümüzdeki haftalara bıraktı. Aynı zamanda Ersun Yanal'da Beşiktaş galibiyetinden sonra alınan bu galibiyetle de biraz gerginliğinden kurtulmuş oldu.

Ersun Yanal sakatlıklar ve cezalardan dolayı bence olabilecek hemen hemen en iyi on bir ile başladı. Sol kanatta Tolga yerine Rodigez ile başlasa idi daha mı iyi olurdu bilemiyorum. Aynı zamanda fizik olarak bitmiş Kruse yerine Vedat'ın arkasına Deniz Türüç'ü kaydırıp sağ kanatta Ferdi'ye forma verse idi belki de çok daha etkili olurdu diye düşünüyorum.

Fenerbahçe baskılı bir oyun sergilemesine rağmen gol pozisyonu üretemedi. Öncellikle İsmail Kartal'ın da Rizespor'u çok iyi hazırladığını ve alan daraltarak Fenerbahçe'ye imkân vermediğini de belirtmek gerekir. Fakat gol pozisyonu üretilememesinin en önemli sebebi bence Kruse ‘deki aşırı form düşüklüğüdür. Bunun yanında sol kanattan gelecek ataklarla Vedat'a pozisyon hazırlaması planlanan sol kanatın bir ön libero kökenli Tolga olması diğer bir ikinci nedendir. Üstelik Tolga'ya destek olacak Dirar'ın da sağ ayaklı bir devşirme sol bek olması da işin tuzu biberidir

Daha önceki yazımda Dünya'da sağ ayaklı efsane sol bekler olduğunu belirtmiştim, ama Dirar sol bek değil. Fakat bu takımda sağ bek, sağ ön ve ön libero dahi oynayan Dirar şimdi sesini çıkarmadan mecburiyetten sol bek oynayarak elinden geleni yapıyor, takdir edilmelidir. Böyle durumda Ersun Yanal o kanadı hareketlendirebilmek için Tolga yerine Rodrigez veya Ferdi veya Deniz Türüç'ü tercih etse takımın hücum gücü daha da artabilir diye düşünüyorum.



Sol kanadı arızalı ve Vedat'ın arkasında hücumu organize etmesi planlanan Kruse'nin fizik olarak bitmiş olduğu bir Fenerbahçe tabi ki pozisyon üretemedi ve Deniz'in serbest atıştan kazandığı gol ile anca öne geçebildi. Fakat beş dakika içinde defansın canlı bombası Zanka'nın pozisyon hatası ile tekrar skor eşitlendi.

Ersun Yanal'ın yaptığı en olumlu hareket Zanka'yı oyundan almasıdır fakat yerine Emre'yi almak yerine stopere giden Gustavo'nun bölgesine Tolga'yı kaydırarak Zanka'nın yerine Rodrigez'i alabilir mi idi? Böylece son haftalarda fizik olarak iyice zayıf olan Emre yerine Tolga orijinal mevkiinde daha faydalı olabilir mi idi acaba? Böylece Rodrigez'de sol kanatta hücum gücünü daha da artırırdı.

Ersun Yanal Kruse'yi oyundan almak için 79 dakika beklemek yerine ikinci yarıda Ferdi'yi de oyuna alarak Fenerbahçe'nin hücum gücünü biraz daha artırabilirdi. Olmadı.

Sonuçta ikinci yarıda da Fenerbahçe açısından pozisyon fakiri bir devre izlendi ve galibiyet bir mucizeye kaldı. Mucize oldu ve Jailson'un 32 metrede füzesi ile Fenerbahçe maçı kazandı.



Ersun Yanal bu devre üçüncü deplasman galibiyetini almasına rağmen bu maçtaki oyun sistemi ve oyuna müdahalesi, oyuncu değişiklikleri ile gene pek başarılı olduğu söylenemez . Fakat futbolda kazanan haklıdır diye bir deyim var ve şimdilik bu deyimle takımının başında göreve devam ediyor. Unutmamalı ki eğer oyunu çözecek müdahale yetersizliği devam eder ise her zaman kazanan olamaz ve haklılığı hiç konuşulamaz. Sözün kısası Ersun Yanal kendini geliştiremez ise bu ligi bu şekilde bitiremez.

Bu sonuç güzel bir sonuç ama bu sonuç Fenerbahçelileri aldatmasın.









Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet