Göztepe-Fenerbahçe Maçından Aklımızda Kalanlar



 Çok zorlu bir Göztepe deplasmanından Fenerbahçe üç puan ile dönüyor.  Skora aldanmamak  lazım.  Fenerbahçe oynadığı oyunla çok daha farklı bir skorla Kadıköy’e geri dönebilirdi. Fakat forvet oyuncuları gol pozisyonlarında çok hoyratça davrandılar. Özellikle maçın ikinci yarısında son bölüme kadar ön alanda kurduğu baskılı oyun ile Göztepe’yi sahasından çıkartmadı. Skor 3-1 olduktan sonra çok gol pozisyonu yakaladı ve Göztepe’nin genç kalecisi İrfancan’ın da başarılı oyunu nedeniyle bu pozisyonlardan faydalanamadı.


Sonuçta Fenerbahçe yeniden kurulmaya çalışılan bir takım ve Erol Bulut yönetiminde geçen iki sezonda oynanan kaos futbolundan kurtulup sistemli bir futbol oynamaya çalışıyor. Her geçen gün de üstüne koyarak ilerliyor. Takımın defans ve orta saha anlayışı zamanla oturuyor. Forvet hattında sıkıntıları vardı ve yeni transferler ile bu hattında iyiye yönelim içinde olduğu belli oldu.

Erol Hoca’nın elinde geniş bir kadro yelpazesi var ve oynatmak istediği oyuna göre ve hafta içi idmanlarda yaptığı analize göre sahaya en iyi on biri sürmeye çalışıyor. Kaldı ki bence artık ideal on bir diye düşünmek yerine maça göre ideal on altı diye düşünmek gerekiyor. Maçın gidişatına göre bazı pozisyonlarda 90 dakikalık süreye iki farklı oyuncuya paylaştırılabilir diye düşünüyorum.



Bu gün sosyal medyada okuduğum bir Fenerbahçeli gazeteci arkadaş  ‘’Erol Bulut’un oyuncu değişikliklerini nasıl buluyorsunuz?’’ diye takipçilerine soruyor. İlk bakışta çok masumca bir soru olarak gözükse de bu tür polemiklerin yeniden yaratılmaya çalışılmasının bedelini Fenerbahçe çok ağır ödüyor. Elbette herkesin fikrine saygı duyulur. Mesela Erol Bulut Göztepe maçına Valencia ile başladı Ama on binlerce taraftar neden Valencia ile başladın neden Ferdi, Thian veya Sinan Gümüş ile başlamadın diye sorabilir fakat Ferdi ile başlasa idi bir başka on binlerce taraftar neden Valencia veya diğerleri diye de sorabilirdi.  Çünkü yapılan bu transferler sonucunda Erol Bulut’un elinde geniş alternatifler var ve bırakalım oyunun durumuna ve futbolculardan alınan verime göre tercihini Erol Bulut yapsın. Gazeteci arkadaş taraftarı bu tür polemikler oluşturacak sorular ile yanlış yönlendireceğine Göztepe maçında da oluşan ve kasıtlı olduğuna inandığım hakem hatalarına yöneltsin ki yıllardır Fenerbahçe üzerine oynanan oyunlara karşı taraftar birleşsin tek vücut olsun.




Maçın hakemi Atilla Karaoğlan rakibin Tisserand’ın yüzüne vurduğu darbeyi görmedi. Evet, faul verdi ama bırakım kırmızı kartı sarı kart dahi göstermedi. Peki, o sırada VAR da görev yapan Ali Şansalan ne iş ile meşgul idi? Bu pozisyonun birkaç dakika sonrasında ise Türkiye’nin Burak gidince yeni emek hırsızı olan Guilherme’nin ayağına basmadığı halde Gustavo’ya sarı kart gösteren gene aynı hakem idi. Gulherme’nin kameralara yansıyan yüz ifadesi değme tiyatro sanatçılarına taş çıkarttı.



Daha sonra ise Serdar Aziz’in sebep olduğu penaltı pozisyonu var ki o da evlere şenlik. Bu pozisyonu ilk bakışta penaltı olarak görebilirsiniz iyi ama VAR neden var? Hakem diye adlandırdığımız Ali Şansalan bu pozisyonu VAR da izlerken Serdar Aziz’in rakibi ile teması olmadığını görmedi mi?



Göztepe maçının bitiminde ise Rıdvan Dilmen’in haftalar önce işaret ettiği talimatlı gazeteciler güruhu Fenerbahçe’nin galibiyetine gölge düşürmek amacıyla hakem hatalarını konuşmak yerine Serdar Aziz üzerinden kamuoyu oluşturmaya başladılar. Hepsinin aynı anda bir koro ayarında aynı şeyleri çığırtmaları Rıdvan Dilmen’in işaretlerinin ne kadar haklı olduğunun bir göstergesidir.




İşte bu gazeteci arkadaş taraftar içinde polemik yaratacak sorular yerine bu hakem hatalarını ve Fenerbahçe’ye yapılan bu sistemli saldırıları gündeme taşısa Fenerbahçe’ye daha çok faydası olur.


Fenerbahçe iyi yolda gidiyor. Karagümrük maçında kurtardığı penaltı ile kazanılan üç puanda büyük faydası olan kaleci Altay Göztepe maçının son dakikasında da rakibin altı pas içinde yaptığı kafa vuruşunu da kurtararak alınan üç puanda yine büyük pay sahibi oldu. Gustavo bu maçta nerede ise kusursuz oynadı ve tabi ki Ozan Tufan her geçen gün gitgide daha etkili oynuyor. Göztepe maçında Yunanistan’a çok pardon Pelkas’a  😅😅😅 yaptığı assist unutulmayacak kadar güzeldi. İlk maçında başarılı bir oyun ortaya koyan Nazım Sangare böyle giderse 77 numaramız forma göremeyecek 😅.




Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet