Ozan Tufan

 Dün akşam Ozan Tufan belki de kariyerinin en iyi gollerinden birini Almanya-Türkiye arasında oynanan hazırlık maçında attı. Bu genç kardeşimizi oynadığı oyun ve attığı golden dolayı defalarca tebrik etmek lazım. Bir Fenerbahçeli olarak da gurur duymak gerekiyor.



Fakat sosyal medyada bu golle ilgili yapılan bazı yorumları okuyunca çok şaşırdım. Bu yorumların rakip takım taraftarlarından geleni benim için pek önemli değil ama Fenerbahçeli veya Fenerbahçeli görünümlü hesaplardan gelmesi beni çok üzdü.

Neymiş? Ozan Tufan bu golü şansına, balına atmışmış. Ne olmuş? Ozan topu Hanya’ya doğru vurmuş da top birinin poposuna çarpıp Gonya’ya mı gitmiş? Hayır. Defalarca izledim. Ozan’ın topa kaleye doğru vurduğu açıkça gözüküyor. Ozan’ı engellemeye çalışan üç tane Alman futbolcuya rağmen o dar alanda topun kimseye temas etmeden kaleye gittiği de ortada. Ozan’ın ani vuruşunu beklemeyen ve hareketsiz kalan kaleci de ortada. Bir de topun süzülerek filelere gittiği bir aşırtma vuruş var. Şapka çıkartmaktan başka bir şey yok bence.



Yıllarca Boliç’in  Old Trafford’’da topun rakibin ayağına çarparak aşırtma vuruş haline gelerek Fenerbahçe’ye galibiyet kazandıran golü ve Johnson’un Ali Sami Yen’de serbest vuruşta topun baraja çarparak Galatasaray filelerine giden golü unutulmadı.  Ozan Tufan’ın golü mü beğenilmeyecek?

Ozan Tufan Bursaspor’da Şenol Güneş ile beraber çalıştığından beri Şenol Güneş’in ve bazı kesimlerin gözdesidir. Şenol Güneş Beşiktaş’ a göreve geldiğinde Ozan’ı da yanına almak istedi fakat Fenerbahçe Ozan’ı transfer etti. Şenol Güneş Beşiktaş’ta görev yaparken çeşitli sinsice oyunlar ile Ozan’ı takımına transfer etmek istedi.

Türlü isimler ile takas söylemleri ve itibarsızlaştırma haberleri ile Ozan’ın Fenerbahçe ve taraftarı tarafında gözden düşmesi sağlanmaya çalışıldı.   Zaman zaman başarılı olundu fakat şu ana kadar Ozan Fenerbahçe’den koparılamadı. Bu güruhun içinde bir de Fenerbahçeliler, Fenerbahçeli görünümlü sosyal medya hesapları ve sözde Fenerbahçeli gazeteciler var. Düşünün Türkiye’de bir teknik direktör iki tane menajer tarafından bir futbolcuyu transfer etmesi için 50 B € rüşvet teklif edildiğini açıkça söylüyor. Direk teknik direktöre rüşvet teklif edebilen menajerler gözlerine kestirdikleri futbolcunun transferi için itibarsızlaştırma veya itibar artırma çalışması için sözde gazetecilere ve sosyal medya fenomenlerine neler teklif etmezler ki?

3,5 milyon € bonservis bedeli ödeyerek Beşiktaş’tan transfer ettiğimiz Tolgay Arslan’ın bir buçuk yıl sonra Udinese’ye sıfır bonservis bedeli ile transfer olması ilginç değil mi? Tolgay’ı transfer ederken Ersun Yanal’ın ‘orta sahadaki pas trafiğimizi düzenleyecek’ açıklamalarını unutmamak lazım.

Yaz başından beri sürekli Ozan Tufan’ı itibarsızlaştırma çalışmaları yapan sosyal medya hesaplarını ve sözde gazetecileri bir kenara not alın lütfen.  Edin Visca, Bakesetas takaslarını temcit pilavı gibi gündeme getirenleri unutmayın.  Sezon başında Ozan’ın çok kilo aldığı, göbek yaptığını bir çöp olduğunu söyleyen, Fenerbahçe’nin satış ve takas listelerinde en başa yazanların Fenerbahçeli olduklarına inanmak istemiyorum. Bu tür işlerin içinde bir filozofik menajer parmakları olduğunu düşünüyorum.

Fenerbahçe ne zaman transfer etmek istediği bir futbolcuyu takas yolu ile transferini önerse karşı takımdan gelen ilk takas edilecek isim önerisinin Ozan olması da onun ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Bakınız Okan Buruk.



Ozan henüz 25 yaşında Fenerbahçe kaptanlık pazu bandını takmış bir futbolcu. Transfer sezonunda hakkında çıkartılan bütün olumsuz söylemlere lig başından beri oynadığı futbol ile en güzel cevabı verdi. Galatasaray maçında Galatasaray’ın orta sahasını çökertti. Dün akşam Almanya maçında attığı gol dışında sahanın en iyi futbolcusu idi. Öne doğru hızlı top sürüşleri sayesinde takımını ileri taşıyor. Güçlü fiziği ile girdiği ikili mücadelelerin çoğunu kazanıyor.Tartışmasız şu an Türkiye’nin en önemli orta saha oyuncusudur. Fenerbahçe taraftarının elindeki bu değere sahip çıkması lazımdır. Öyle ucuz itibarsızlaştırma operasyonlarına inanıp bu değerimizi kaybetmeyelim




Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet