Ali Koç İle Fenerbahçe Nereye Gidiyor?

 


 Fenerbahçe Spor Kulübe hızla dibe doğru sürükleniyor. Dört yıl önce Euro League Şampiyonluk Kupasını kaldırmış, yıllardır Final Fourun değişmezi Fenerbahçe Basketbol Takımının durumu ortada.  Futbol Takımı ise son iki yıldır nerede ise tarihinin en başarısız sezonlarını yaşadı. Bir başka deyişle bütün bu başarısızlıklar büyük umutlar ile VİZYON söylemleriyle Ali Koç’un başkan seçilmesinden sonra oldu.



Ali Koç Aziz Yıldırım gibi bir efsane başkandan sonra Fenerbahçe için bir şanstı. Fakat ne yazık ki ya Fenerbahçe bu şanstan faydalanamadı ya da Ali Koç eline geçen bu fırsatı iyi kullanamadı. Sonuçta ortada kocaman bir hiç var. İşte Ali Koç elindeki kocaman bir hiçlik ile bu sene sonunda yeniden seçimlere girip tekrardan Fenerbahçe Başkanı olmak isteyecek.

Aslında Ali Koç Aziz Yıldırım ile başladığı seçim mücadelesinde de ‘’ötekileştirmek’’ gibi son derece kötü bir propaganda yöntemini seçmişti. Rakibinin iyi yönlerini görmezden gel, sürekli rakibini kötüle, doğru yanlış çamur at günümüzde dünyada medeni olmayan toplumlarda siyasetçilerin denediği bir yoldu. Ne yazık ki Ali Koç seviyesinde birinin bu yollu denemesi çok üzücü oldu. Ali Koç seçildikten sonra da bu kara propagandaya devam etti. Bütün başarısızlıklarının nedenini geçmiş yönetimden kaynaklandığını söyledi. Futbol takımının yaşadığı başarısızlığın nedenini takımın verilerinin Aykut Kocaman’ın yardımcıları tarafından başka takımlara satıldı iddiası ise kara mizah olarak Fenerbahçe tarihine geçecek.


Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç,’’Sezon başından itibaren yardımcı antrenörlerden biri antreman verilerini kulüp dışına sızdırdı’’dedi.

10.10.2018

 F

https://www.aa.com.tr/tr/futbol/fenerbahce-kulubu-baskani-koc-antrenman-verileri-kulup-disina-sizdirildi/1277954#


Bunlar Fenerbahçe’de tedavisi zor olacak yaralar açtı. Fenerbahçe taraftarı tamamen bölündü. Azizciler, Aliciler,Aykutcular,Ersuncular gibi söylemler ortaya atıldı. Hatta şu an Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Samandra’da bulunan resmi idari menajeri sevmediği Fenerbahçe taraftarına ‘’Azizbahçeli’’ diye hitap ediyor. Bu adam 25-30 milyon Fenerbahçe taraftarının iyi kötü maddi manevi katkılarıyla yaşayan bir Spor Kulübünden maaş alıyor. O kulübe 20 yıl başkanlık yapmış birine resmi olarak hakaret ediyor. Sayın Ali Koç seçim çalışmalarınızda bahsettiğiniz ‘’kurumsallık’’, ’’vizyon’’ bu mu?



                              Volkan Ballı: Başarısızlığın suçlusu önceki yönetim!

      Fenerbahçe İdari Menajeri Volkan Ballı, "3-4 istenen oyuncu transferi yapsaydık kesinlikle        zirvede olurduk” dedi.


Buna benzer örnekler çoğaltılabilir ama şu an odaklanılması gereken konu tam olarak bu değil.

Yine teknik direktörü istifaya çağıran söylemler ortalıkta savruluyor. Onun yerine gelecek teknik direktör isimleri konuşuluyor. Hala sorunun teknik direktör olduğunu ve transfer edilecek yeni futbolcular ile sorunun çözüleceğini düşünen zihniyet ile kulüp şu an sürüklenmeye devam ettiği dibe bir daha çıkmamak üzere çakılır kalır.

Önce hastaya teşhisi doğru koymak lazım ki tedavi başarılı olsun. Gerekiyorsa neşteri vurup kesip atmak gerekir. Ali Koç üçüncü yılının başında yeni bir yapılanmaya gidiyoruz dediğinde herkes umutlanmıştı ama yine bir hayal kırıklığı oluştu.

Yaklaşık 30 civarı transfer yapan sportif direktör Comoli gitti. Yerine 16 -17 tane transfer yapan Emre Belözoğlu geldi. Emre gelirken beraber top oynadığı arkadaşlarını Erol Hoca’ya yardımcı antrenör olarak göreve getirdi. Erol Hoca’ya yardımcı olmak için mi yoksa Erol Hoca’yı denetlemek için mi? Bilinmez. Transfer edilen futbolcuların bazıları takımdaki genç futbolcuların küçük dayıları ile asker arkadaşı çıkarsa şaşırmamak lazım. Yine ahbap çavuş ilişkileri yönetilen bir takım durumuna gelindi.


Eğer işler yolunda gitmez ise kurban belli ; Erol Bulut.

Evet, Erol Bulut hatalı oyuncu tercihleri yaptı. Teknik taktik olarak oyunu yanlış kurguladı. Oyun içinde takıma doğru müdahalelerde bulunamadı. Takım için vermesi gereken kararları kendi veremedi Takım oyuncularına etkisi olmadı. Sonuç olarak o da gitsin. Sonra bir başkası gelsin. İşler düzelir mi? Kesinlikle hayır. Geçici bir süre düzeliyor gibi görünse dahi dibe sürükleniş sürer gider.

Ne Aziz Yıldırım’ın ne de Aykut Kocaman’ın geri gelmesini savunuyorum. Aziz Yıldırım yaşamının 20 yılını Fenerbahçe’ye veren zamanında hatalar da yapan fakat gelmiş geçmiş en iyi Fenerbahçe başkanlarından biridir. Ama artık misyonunu tamamlamıştır. Yüzyıla yeni bir Fenerbahçe yapısı gereklidir. Ali Koç başlangıçta söylemleri ile Fenerbahçe’yi bu seviyeye taşıyacağını söylediyse de eski yapının içine daha da batmıştır. Buradan çıkması gerekir. Aksi takdirde o da yok olur gider.

Aykut Kocaman ise bu tür yönetim tarzı ile kirli ahbap çavuş ilişkileri ile zaten çalışmaz, çalışamaz. Fenerbahçe’de değişim şart inanın bu işi belki Ali Koç yapar diye umutlandığım zaman olmuştu. Fakat o umut da çoktan tükendi.

 

 

 

Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet