Kirli Oyun Devam Ediyor

Türk Spor Kamuoyunda zerre kadar nesnel olabilen herkes kabul eder ki Fenerbahçe her alanda malum yapının uzantıları ve yandaşları tarafından katlediliyor. Sadece futbol değil, basketbol, voleybol gibi her branşta Fenerbahçe’nin rakipleri maddi ve manevi olarak destekleniyor. Müsabakalarda hakemler Fenerbahçeli sporcular aleyhine karar vermekten hiç çekinmiyorlar. Verdikleri bu kararlar sayesinde de ilgili federasyonlardan ödüllendiriliyorlar..


Futbol Türkiye’deki en popüler spor olduğundan da tabi ki futbolda yaşanan adaletsizlik daha çok öne çıkıyor. Son on yılda Fenerbahçe’ye karşı yapılan haksızlıkları yazmaya kalksak kitaplar dolar.

Biz fazla uzağa gitmeden geçen haftadan başlayalım. Fenerbahçe’nin çok kötü oynadığı bir maç sonucunda Fenerbahçe Gaziantep Spor Kulübüne 3-1 mağlup oldu. Maçın hakemi camianın sürekli olarak canını yakmakla sabıkalı olan hakem Cüneyt Çakır’dı. Maç Fenerbahçe aleyhine 2-1 devam ederken ve oyunda Fenerbahçe üstünlüğü ele geçirmişken Fenerbahçe’nin kazandığı nizami gol ofsayt nedeniyle iptal edildi. Bilin bakalım kimin tarafından? VAR da bulunan diğer sabıkalı hakem Mete Kalkavan tarafından. Sonuçta. Malum sabıkalı hakemler marifetiyle Fenerbahçe puan veya belki de puanlar alabileceği bir maçı 0 puanla kapadı

Maç ertesinde medyada Cüneyt Çakır’ın bir daha Mete Kalkavan ile çalışmak istemediğini MHK’ya bildirdiği yazıldı. Bu haberin doğru olup olmadığı teyit edilmedi ama sonuçta kamuoyunda bir algı oluşmasına yetti.

Ne tesadüf ki Başakşehir maçının da VAR hakemi olarak Cüneyt Çakır atandı. Bu Cüneyt Çakır Gustavo’nun pozisyonunda kurban Bahattin Şimşek’i VAR’a çağırarak kırmızı kart var mı yok mu araştırmasını yaptırdı ve sonuçta hareket sarı kart ile geçiştirildi. Aslında bu karar üç hafta önce Beşiktaş maçında De Souza’ya gösterilmeyen kırmızı kart kararının MHK nezdinde aklanması kararıdır. Bak De Souza’ya da göstermedik Gustavo’ya da göstermedik demektir. Kaldı ki De Souza’nın hareketine tartışmasız kırmızı kart gösterilmesi gerekirdi.

Daha sonra maç içinde yine tartışmalı kararlar verildi. Bu kararlar verilirken kontrol mekanizması VAR da oturanın Cüneyt Çakır olduğunu unutmayalım.

Yaratılmak istenen algı evet Fenerbahçe aleyhine hakem hataları oldu ama bakın Fenerbahçe lehine de hakem hataları oluyor algısıydı. Nitekim daha futbolcuların terleri kurumadan malum rakibin ‘’Türk Futbolunda Kara Gece’ başlıklı basın açıklaması oynanan oyunun ne denli geniş çaplı olduğunu gösterdi.

Tabi futbolda ‘sarayın takımı’’ lakaplı takımın başkanı ve teknik direktörü ise yaptıkları açıklamalar ile ortalığı kasıp kavurdular.  İnsanın ister istemez aklına iki yıl önce malum rakibin sahasında teknik direktörleri dayak yediğinde bu başkanın neden bir açıklama yapmadığı sorusu geliyor. Ama sorunun cevabı ise başkanın malum takımın şampiyonluk uçağında amigoluk yaptığı görüntüler izlenince verilmiş oluyor.


Düşünün ki malum rakip haftalardır penaltı atmadığı maç nerede ise yok denecek kadar az ve bu penaltıların çoğu şaibeli. Ayrıca haftalardır malum takımın rakipleri maçlarını on bir kişi tamamlayamıyorlar. Malum rakibin teknik direktörü hakeme sen artık Türkiye’de bekçi dahi olamazsın diye tehditler savurabiliyor. Ama ne yazık ki ceza almıyor.

Türkiye’de futbol o kadar kirli ki böyle kurgulanan algı operasyonları ile bu kirliliği bırakın temizlemeyi halının altına dahi süpüremezsiniz..

Bazı Fenerbahçeliler maçta Başakşehir’in hakkı yendi, bu maç milat olsun. Fenerbahçe TFF’ye bu maçın yeniden oynanması için başvursun diyorlar. Bu Don Kişot’un yel değirmenlerine savaş açmasından farklı bir şey değildir.

Bu maç sanki futbolda adalet var,evet zaman zaman hakem hataları her takıma oluyor algısı yaratmak maçıdır; Fenerbahçe’nin önümüzdeki maçlarda haklarının daha çok yenileceğinin bir işarettir.




 

 

 





 

Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet