Gelinen Son Nokta : HEZİMET

 

Ali Koç başkanlığının üçüncü yılında futbol takımını ve basketbol takımını (Taraftarın gözünde dünyanın en güzel takımıydı) tabiri caiz ise dibe vurdurdu.



Ali Koç başkan seçildiğinde futbol takımı Lig Şampiyonluğunu ve Türkiye Kupası Şampiyonluğunu son maçlarda kaybetmiş bir takım idi. Futbol otoritelerine göre bir veya iki nokta transfer ile gelecek sezonda şampiyonlukların en büyük adayıydı.

Basketbol Takımı ise Euroleague Şampiyonluk Kupasını Türkiye'ye getirmiş ve yıllarca Final Fourların değişmezi bir takımdı.





Önce futbolda kurulu takımı teknik yönetiminden futbolcusuna kadar değiştirdi. Teknik direktör seçimlerinde saçma sapan hatalar yaptı. Onlarca işe yaramaz çöp transferler yaptı. İlk iki yıl sonunda küme düşme potasından son maçlarda çıkılan bir sezon ve ligi yedinci bitirilen ikinci sezon Fenerbahçe taraftarına  kaldı. Bu arada yitirilen 20 yıllık ve 15 yıllık yenilmezlik serileri de işin tuzu biberi oldu.

Basketbol takımı da geçen sene çok başarısız bir sezon geçirdi. Üstüne üstlük heykeli dikilmesi gereken Fenerbahçe Basketbolunun Efsanesi Obradoviç ile de yolları ayırması sonucu takım  hızla dibe doğru sürüklendi.


Basketbol takımı ile ilgili bir yorum yapamam. Fakat sezon başında futbol takımı için yeni bir yapılanmaya gitmesi ona inanan ve inanmayan herkesi umutlandırmıştı. Taraftar iki yıl içinde yaptığı hatalardan ders çıkardığını ve daha tutarlı hareket edeceğini düşünmüştü.

Örneğin çalıştırdığı takımlarda sistemli disiplinli futbol oynattığı izlenimi veren Erol Bulut Hoca ile anlaşması bu işin bir göstergesiydi. Fakat pek öyle olmadı. Gerekli veya gereksiz, yaşlı,genç birçok futbolcu transfer edildi. Erol Bulut'a yardımcı olarak eski futbolculardan oluşan bir ekip getirildi. Tabii bir de transferlerde çok başarılı diye yerlere göklere sığdırılamayan Emre Belözoğlu vardı.

Sonuçta sezon başından beri iyi futbol oynayamayan bir takım ile bir kaç maç kazanıldı. Duran toplardan ve Caner ve Gökhan'ın ceza sahasına doldurduğu toplardan bulunan gollerle bu galibiyetler alındı. Takımın başka organize bir atakla ve ayağa yapılan paslarla bulduğu gol nerede ise yok denecek kadar azdı.

Takımın bu zaafını ilk çözen ise İsmail Kartal'dı. Daha sonra Sergen'de Erol Bulut'a benzer bir tuzak kurdu. Malatyaspor maçında ise Hamza Hamzaoğlu bırakın taktik olarak, kondisyon  ve güç olarak bitmiş bir takıma karşı son derece kolay bir galibiyet aldı.

Maç sonunda Erol Hoca ''bir sorunumuz var onu bulup çözeceğiz'' diye bir demeç verdi. Anlaşılan o da sorunun ne olduğunu bilmiyor.

Bence sorun Samandra'da dır. Samandra'nın patronu kimdir? Erol Bulut mu? Yoksa Emre Belözoğlu mu? Bir de Volkan Ballı var. Kırmızı kart gören futbolcuları sahadan soyunma odasına kadar eşlik eden zat-ı muhterem.




Peki, Futbol Şube Sorumlusu Selahattin Baki ne iş yapıyor?

Erol Bulut takımın oluşturulmasında tek başına mı karar veriyor? Yoksa Emre, Volkan ve Selahattin Baki bu işlere müdahil oluyorlar mı? Bu transferlerin yapılmasında Erol Bulut ne kadar sorumlu?

Bir de Fenerbahçeli yöneticinin Beyaz TV ekranlarında açıkladığı gibi yönetim toplantılarına katılan Abdülkerim Ağabeyleri var. Çünkü bu Abdülkerim Ağabeylerinin temsil ettiği taraftar grubu sezon başında Gökhan Gönül ve Caner Erkin'in transferleri için yönetime çok baskı yapmıştı. Ayrıca takımın en iyi topçularından biri olan Ozan Tufan'ın da itibarsızlaştırılma çabası  gene aynı güruhun  marifetiydi..

Hani derler ya ''nerede çokluk orada b.....'' İşte bence Samandra'da çok patron var ve hepsi sonuçta Erol Bulut'un işine karışıyorlar. Acaba Emre yıllarca beraber top koşturduğu Gökhan Gönül'ün oynaması için Erol Hoca'ya baskı demeyelim de katkı yapıyor mu? Gökhan Gönül'ün sözleşmesinde oynadığı maç başına ödeme yapılır maddesi  mi var? Sezon başında transferi için ortalığı yıkan genç taraftar grubunun temsilcisi katıldığı yönetim toplantısında Gökhan Gönül'ün oynaması gerektiğini mi söylüyor?


Buna benzer soruları Sosa için de soramaz mıyız? Evet, Gökhan da Sosa da iki şer gol attılar ama her ikisi de sahada fizik olarak bitmiş bir görüntü sergiliyorlar. Erol Bulut gibi ömrü futbolda geçmiş biri bunu göremiyor mu? Eğer zaten göremiyorsa Fenerbahçe Teknik Direktörlüğünde ne işi var?

 

Erol Bulut'tan çok umutluydum ama Rizespor maçı hariç geriye düşülen maçlarda hiç bir teknik ve taktik müdahale ile oyunu geri çeviremedi. Oyunu iyi okuyamadı. Rakip takım teknik direktörlerinin yaptığı analizlere karşı bir hamle geliştiremedi. Fenerbahçe Teknik Direktörü böyle olmamalı.

Sonuçta eğer Erol Bulut bu kararları kendi alıyorsa ve işine müdahale edilmiyorsa Erol Bulut için yapacak çok fazla bir şey yoktur. Fakat  her hangi bir müdahale oluyorsa Erol Bulut'un bu sorunu çözmesi ve kendi işine bakması gereklidir.

Tabii ki asıl sorumlu Ali Koç'tur. Bu transferleri, bu seçimleri kendisi tercih etmiştir. Zamanında Fenerbahçe ile problem yaşamış ne kadar kişi varsa onları tekrar Fenerbahçe bünyesine dahil etmiştir. Düşünün ki Fenerbahçe ile menfaatleri bitti diye ''Fenerbahçe şike yapmıştır'' diyecek kadar rezil birini  Samandra'da idari menajer yapmıştır. 

2017/18 sezonunda Fenerbahçe başarılı olmasın diye beyaz camda ''maçlara gitmeyin'',''Fenerium'dan alış veriş yapmayın'' diye bağıran bir adamı baş tacı yapmış yönetim toplantılarına katmaya başlamıştır.

Fenerbahçe Spor Kulübünde tam bir başı bozukluk söz konusudur.Samandra'da ne yaptığı veya ne yapmadığı belli olmayan eski futbolcular,idari menajerler,futbol şube sorumluları ile bir karmaşa vardır. Bütün bu düzensizliklerin olduğu bir ortamda futbol takımından başarı beklemek hayaldir.

Sonuçta bu güne kadar gelinen noktada Ali Koç'un hanesinde yazan HEZİMETdir. Umarım bundan sonra bu kötü gidişatı hiç olmaz ise bir nebze olsun durdurabilecek  bir kaç doğru hamle yapabilir. Aksi takdirde mayıs veya haziran ayındaki seçimlerde 16092 rakamını bir daha asla göremez.



Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet