Futboldaki Kirli Düzen

Fenerbahçe-Nordsjaeland maçından sonra aynen şöyle yazmıştım.

Ankaragücü ve Antalyaspor maçında çokça konuştuğumuz hakem kararlarından sonra eyyamcı olmayan bir hakem üçlüsü yönetiminde sadece futbol seyretmek güzeldi.

 Türkiye Liglerine dönünce ve özellikle Fenerbahçe maçlarından sonra  yine eyyamcı hakemleri konuşmaya başlıyoruz. Bir gün önce malum takıma çalınan ucuz penaltıyı konuşurken bugün Szymanski'ye çalınmayan penaltıyı konuşuyoruz. Fenerbahçe'nin attığı buz gibi tertemiz golün yaklaşık 4 dakika boyunca neden VAR tarafından incelendiğini sorguluyoruz.

 


 Sezon başından beri TFF'nin güdümündeki eyyamcı hakemler her maç  Fenerbahçe'yi doğrama çabası içindeler. Malum takım yine aynı hakemlerin çaldığı ucuz düdükler ile puanları toplarken, Fenerbahçe futbol takımının önünü  kesmeye çalışıyorlar. Görünen  şu ki  Fenerbahçe Takımı'na yönelik bu katliam sezon boyunca devam edecek.

 

Teknik Direktör İsmail Kartal da takımının sahada mücadele ettiğini fakat futboldaki bu kirli düzenle  de mücadele edilmesi gerektiğini yönetime hatırlatmaya çalışıyor.



Burada taraftara da büyük görev düşüyor. 'HEP DESTEK,TAM DESTEK' ilkesi ile takımı koşulsuz sonuna kadar desteklemelidir. Alanyaspor maçının sonunda takımın taraftarıyla bütünleşmesi görülmeye değerdi.

 

Bir de futbol kamuoyuna  kendilerini gazeteci diye tanıtan bu kirli  düzenin  troller ordusu var. Bunlar sürekli fake haberler ile aldıkları talimat doğrultusunda Fenerbahçe'yi karalamaya çalışıyorlar.

 


Bir kaç gün önce yine bu tayfanın dinozorlarından olan birinin Fred ve Manchester United hakkında yaptığı yalan haber canlı yayında yüzüne vurulunca nasıl çirkefleştiğini seyrettik.

 

 

 Maça gelince Fenerbahçe takımı her geçen gün mücadele gücünü artırarak kazanmasını biliyor. 

 Livakoviç’in yan toplarda ne kadar öz güvenli olduğunu gördük. Yıllar önce Fenerbahçe kalesini koruyan İvançeviç'in yan toplardaki becerisini hatırlattı bana.

Aylardır 6 numara diye ortalıkta kopan yaygaraya Nordsjaeland maçında oynayan Crespo ve Alanyaspor maçında  neredeyse kusursuz oynayan İsmail Yüksek en güzel cevabı verdi.

 


İsmail Kartal Hoca gün geçtikçe takımına daha çok öz güven aşılıyor. Takımdaki arkadaşlık, dayanışma duygusu gittikçe güçleniyor. Son 5 yıla göre takımın pas yüzdesi oldukça yüksek


.
Takım geçmişe göre daha kaliteli ayaklardan oluşuyor. Sonuçta ortaya iyi bir takım çıkıyor. İsmail Hoca geçmişteki teknik direktörlerin aksine formayı adaletli bir biçimde dağıtıyor Futbolcu İsmail Hoca'ya inanıyor. Bu birliktelik Fenerbahçe'yi yıllardır beklenen başarıya ulaştırabilir. Önündeki tek engel belirttiğim kirli düzendir. Onu da yenmenin yolu futbolcusuyla, teknik ekibiyle, yönetimiyle ve taraftarıyla tek yürek olmaktır. Yönetim İsmail Hoca'nın uyarılarını dikkate almalıdır. 

 

 


 

 

Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet