Twente Maçlarında Skorlar Çok Güzel Ama...

 

Fenerbahçe UEFA Avrupa Konferans Ligi Play Off elemelerinde rakibi Hollanda Ligi Ekiplerinden Twente'yi her iki maçta da yenerek gruplara çıkmayı başardı.

Kadıköy'de kazanılan 5-1 lik maçın ardından Hollanda da 1-0 galibiyet aldı. Skorlara bakınca Hollanda Liginin güçlü ekibi karşısında alınması çok sevindirici.

Fakat sadece skorlara bakarsak aldanırız diye düşünüyorum. 

 


Twente genç bir takım. Koşuyor, baskı yapıyor ve rakibinin oyununu bozmaya çalışıyor. Nitekim Kadıköy'deki ilk maçta oyunun ilk bölümünde Fenerbahçe'ye top yaptırmadı. Fenerbahçeli futbolcuların oyun kurmasına izin vermedi. Ön alanda yaptığı baskı sonucu kazandığı toplarla da sonuca gitmeye çalıştı. Hemen maçın başında da kazandığı topla golü buldu öne geçti. Takiben skoru iki farka taşıması işten bile değildi, fakat bu anda Kaleci İrfan Can ortaya çıktı. Altı pas içinde yapılan vuruşa müthiş bir refleks ile müdahale etti ve skorun iki farka çıkmasına müsaade etmedi. Bence bu pozisyon maçın birinci önemli kırılma noktasıdır.

Daha sonra Oosterwolde ceza sahası yayından yaptığı kafa vuruşu ile skoru eşitledi. Bu dakikadan itibaren maçın başından beri sert oynayan Twenteli oyuncular daha da sert oynamaya başladılar arka arkaya yapılan sert hareketler sonucu bir oyuncusu  kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Bence bu da maçın ikinci önemli kırılma noktasıdır. Twente 10 kişi kaldı.

 

Fenerbahçe eksik kalan rakibi karşısında baskıyı kırdı ve topa sahip olup kaliteli ayaklarıyla sonuca gitti. Skoru 5-1 e taşıyarak tur için büyük avantaj elde etti.

 

Hollanda'da oynanan maçta Twente ilk maçın sonucuna aldırmaksızın yine Fenerbahçe üzerinde yoğun bir baskı oluşturdular. Gol pozisyonlarına girdiler, iki pozisyonda topları direkten döndü fakat sonuca gidemediler.

 


Fenerbahçe nadiren bu baskıyı kırarak bir kaç pozisyon bulsa da nerdeyse bütün maç baskı altında oynadı. En sonunda oyuna sonradan giren King kalitesini ortaya koydu. Yoktan var ederek kazandırdığı penaltı ile Fenerbahçe'yi galibiyete taşıyan adam oldu.

 

Twente savaşçı bir takım ama kaliteli ayaklara sahip değil.



Fenerbahçe ise kaliteli ayaklara sahip . Bu kaliteli ayakları sayesinde belki de  turu geçmeyi başardı. Fenerbahçe'nin iki maçta da 11 e 11 oynanan zamanlarda Twente'nin oluşturduğu baskıyı kıramaması düşündürücü bir durum. İsmail Hoca'nın bu problemi çözmesi gerek. Aksi takdirde ilerleyen maç trafiğinde karşılaşılacak rakipler Twente kadar cömert olmayacaktır. 

 

 


 


Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet