FENERBAHÇE-RİZESPORMaçının ardından.






2.03.20019 günü Fenerbahçe-Rize maçı Fenerbahçe açısından çok önemli bir maç idi ve geçen hafta Beşiktaş deplasmanında 3-0 dan geri dönüş büyük moral kaynağı idi.Fakat maçın başında yenen sürpriz gol bir anda morallerin bozulmasına neden oldu.

Fakat takım olarak bu moral bozukluğundan çabuk kurtulundu ve biraz telaşlı olsa da rakibin üstünde bir baskı oluşturuldu.Belli ki Beşiktaş maçında yaşanan geri dönüş takıma bir öz güven  getirmişti.Her zamanki gibi çıkarken Tolgay'ın ve Valbuena 'nın yaptığı tehlikeli top kayıpları dışında ilk yarı sonuna kadar çok iyi bir oyun ortaya kondu.

Dirar'ın maç günü sakatlanması ve kadrodan çıkarılması büyük şanssızlık idi. Ersun Yanal'ın oluşturduğu kadro ise  iyi idi.Lakin Tolgay yerine Jailson ile başlaması çok daha iyi olurdu.Nitekim Tolgay gene birinci bölgede çok kritik top kayıpları yaptı.Özellikle Rizespor 1-0 önde iken yaptığı top kayıpları skoru 2-0 a getirse idi işimiz çok daha zor olacaktı.

Valbuena müthiş bir ilk yarı oynadı. Valbuena'nın geçmiş yıllarda gördüğümüz fizik kondisyon eksikliği nerede ise yok olmuş.Artık 90 dakikayı tamamlayacak düzeye geldi diyebiliriz.İnanılmaz bir yaratıcı oyun zekası var ve sürekli arayış içinde.Soldado'nun attığı ikinci gol öncesinde Zayc'a attığı çok güzel pas ile golün hazırlayıcısı oldu.Gene maç 1-0 iken onunda yaptığı bir top kayıbı  skoru 2-0 a getirebilirdi onu da unutmamak lazım.

Zayc bence Fenerbahçe'ye gelmiş son yıllardaki en büyük genç yetenek.Maç boyunca hep koştu çalıştı hep pozisyon arayışı içinde oldu.Umarım Fenerbahçe'ye çok yararlı olur.

Sonuçta ilk yarının son bölümünde  gelen Soldado golü ile 2-1 öne geçtik.Rizespor'dan Morozyuk'un da ikinci sarı kart tan kırmızı kart görmesi ile rakip te10 kişi kaldı.


KABUS GİBİ BİR İKİNCİ YARI.

İkinci yarı sanki Fenerbahçe 10 kişi rakip Rizespor 11 kişi gibi oynandı.Orta sahada oynayan Tolgay,Zayc ve Valbuena oyunun kontrolünü elimize alamadılar.Sürekli top kayıpları yaptılar ve bu top kayıpları sonucu art arda gelen hatalar ile golü yedik.Sonuç 2-2 ye geldi 10 kişi müthiş bir mücadele örneği ortaya koyan Rizespor takımının hakkını yememek gerekli.Lakin bu oyuna müdahale edemeyen,ettiğinde de yanlış müdahalelerde bulunan Ersun Yanal'ın da Rizespor'un  bu başarısında katkısı olduğunu ortaya koyalım.

Ayew bu sene Fenerbahçe'ye transfer edilen en kötü üç futbolcudan biridir.Mücadele gücü olmayan umursamaz tavırları ile sezon başından beri  attığı bir kaç gol dışında takıma hiç katkısı olmayan bir futbolcudur  Zayc Ayew değişikliği tamamen Ersun Yanal'ın hatasıdır. Zayc gibi dinamik genç bir oyuncu yerine Eljif kenarda otururken Ayew'i almak oyunu okuyamamaktır.Eljif yerine Mehmet Ekici'yi de düşünebilirdi ama Ayew kesinlikle yanlış tercihti.

Hakem Halil Umut Meler  Fenerbahçe'nin hızlı ataklarını kes talimatı almış gibi idi.Hızlı çıkmak istenen her atağı sakatlık bahanesi ile durdurdu.Hızlı ataklar sonucu kazanılan her hızlı kullanılmak istenen  korner atışı öncesi ceza sahası içinde itişen oyuncuları uyarmak bahanesi ile korner atışını kullandırtmadı.Böylece rakip takım oyuncuların yerleşmelerini sağladı.İki tane kritik penaltı pozisyonunda VAR a bile gitmedi.Tabi VAR hakemi Fenerbahçe dostu :)) Hüseyin Gökçek'de nedense uyarmadı.Maçın uzatma dakikalarında yerde yatan sakatlanmış Fenerbahçe'li futbolculara oyun berabere iken Rizespor'lu sakatlanmış futbolculara göstermiş olduğu duyarlılığı göstermedi.

Sonuçta VAR a gidilen penaltı pozisyonunu iptal ettirmek için yan hakemden,ve 4.hakemden yardım istemesine rağmen ettiremedi.Çünkü 40 bin taraftarın baskısı onu korkuttu.İşte bu yüzden Büyük Fenerbahçe Taraftarına bu maçı kazanmamızda en büyük güçtü diyelim.Onlara bir kez daha teşekkür edelim.




Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet