HASAN ALİ KALDIRIM




                 HASAN ALİ KALDIRIM



Kayserispor'da oynar iken  Hasan Ali'nin Fenerbahçe için çok faydalı olacağını düşünmüştüm.Nitekim teknik heyet ve yönetimde aynı şeyi düşünmüşler ki ertesi sene Fenerbahçe'ye transfer edildi.Fenerbahçe'ye 2012 yılında transfer edildiğinde henüz 23 yaşında idi.Uzunca bir süre genellikle Caner'in arkasında yedek bekledi.Fakat sürekli çalıştı ve ne zaman görev verilse hazır olduğunu gösterdi.O dönemde Caner formunun zirvesinde idi fakat hırçın bir futbolcu olması nedeniyle aldığı cezalar Hasan Ali'nin zaman zaman forma şansı yakalamasına izin verdi.

Hasan Ali Fenerbahçe'de yedi yıldır görev yapıyor ve bu süre içinde futbolunu geliştirmek için çalışıyor.Nasıl mı? Masraflarını kendi ödediği ve Almanya'dan getirdiği özel hoca ile eksik yönlerini geliştirmek için takım idmanlarından ayrı çalışmalar yapıyor.Örneğin rakip ceza sahası civarında topu iyi kullanmak ve kaleye şut atmak konusunda çalışıyor.İşte bu çalışmaların sonucudur ki son Beşiktaş maçında o muhteşem beraberlik golümüzü 30 metreden Beşiktaş ağlarına bırakabiliyor.
 Özellikle son iki yıldır,ve özellikle sosyal medyadaki genç Fenerbahçe^'lilerin Hasan Ali konusunda olumsuz bir algı yaratmaya çalıştıklarını görüyoruz.Her transfer döneminde Hasan Ali'nin yerine muhakkak transfer yapılması gerektiği yazılıp çiziliyor,Fenerbahçe'nin sol beksiz oynadığı dile getiriliyor. 
Maçlarda Hasan Ali'yi protesto ediyorlar,onun moral kondisyonunu sıfırlamak için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar.Hasan Ali ise bütün bu olumsuz baskılara karşı göğüs gerip çalışmaya ve futbolunu oynamaya çalışıyor.Bu sezon başında baskılar o boyuta vardı ki nerede ise Hasan Ali futbolu bırakacaktı.Burada devreye Başkan Ali Koç girdi ona destek verdi ve bu futbol cahili güruhun sesini bir müddet de olsa kısmasına neden oldu.
Hasan Ali şu an 29 yaşında ve bir futbolcu için en verimli çağda.
Milli Takımının sol bekidir.Şenol Güneş gibi biri kendi takında oynayan Caner Erkin'i değil de Hasan Ali'yi Milli Takıma çağırıyor.
Ama sosyal medya da ise Caner Erkin Fenerbahçe'ye geliyor diye Caner güzellemeleri yapılıyor.Caner ağır bir sakatlık geçirdi,eski Caner değil.Bırakın Milli Takıma çağrılmayı kendi takımı Beşiktaş'da dahi ilk on birde sahaya çıkamıyor.Ama gene sözde futbol uleması güruh sosyal medyada Caner çığlıkları atıyor.Üstelik bu güzellemelere bir de Aygün,Ahmet,Sercan gibi Fenerbahçe Yönetiminin de desteklediği gazeteci grupta katılıyor.














Başkan Ali Koç taraftarı FENER OL kampanyasına çağırıyor.Kampanyada toplanan para ile 32 yaşına gelmiş ve spor ahlakı bakımından zaafları olan Caner Erkin'i mi transfer edecek?Yoksa 2 yıldır vizyon olarak anlattığı şeyi yapıp,alt yapıdan gelen gencecik Abdülcebrail'in önünü mü açacak.?
Hasan Ali'nin sözleşmesi 2020 yılında bitiyor ve şu an tartışmasız Türkiye'nin en iyi sol bekidir..İsmail Köybaşı'nın ise  iki ay sonra Fenerbahçe ile yaptığı bireysel emeklilik sözleşmesi de bitiyor ve Fenerbahçe'den ayrılıyor.Caner Erkin ile yeni bir bireysel emeklilik sözleşmesi yapıp taraftarın canından dişinden kesip bağışlayacağı parayı çöpe atmayalım.Kuşkusuz şu an Türkiye'nin en iyi sol beki Hasan Ali'nin ağabeyliğinde Abdülcebrail'i bu takıma kazandıralım.
Abdülcebrail Akbulut
Bu arada şunu da eklemek isterim. Genç Fenerbahçe'li futbol ulemalarından en çok tepki gören Hasan Ali ve Mehmet Topal Fenerbahçe'nin Milli Takıma gönderdiği futbolculardır.




Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet