Sivasspor Maçı ve Ersun Yanal





Dün akşam Fenerbahçe taraftarı olarak öldük öldük dirildik.Gene bir geri dönüş yaşadık.1-0 dan geri dönmemizi küçük görmeyelim ,çünkü golü yediğimizde maçın bitmesine 17.dk vardı.

Bu maçta 3 puan almamız gerekli idi aksi takdirde ne olacağını düşünmek bile istemiyorum.Şimdi G.Saray maçından önce bir Ankaragücü deplasmanımız var ve bu maçta oynadığımız oyun bu deplasman için pek umut vermiyor.

Ersun Yanal'ın maça Tolgay ve Ayew ile başlaması büyük risk idi.Onun bu Tolgay sevdası Allah korusun bizi küme düşürebilir.İtiraf etmeliyim ki beklentimin aksine  Tolgay maça iyi başladı.İki tane Sivasspor kontra atağında belki de gol olabilecek pozisyonu  geri gelerek kesti.Fakat fizik gücü ve kondisyonu çok düşük.Yoruldukça topu oyuna sokamadı,presi yenemedi,ve geri dönüşleri azaldı.Nitekim Sivas'ın golünde golü atan futbolcuyu takibini bıraktı ve adam bom boş pozisyonda golü attı.

Ayew ise başka bir konu.Maç başladı ve Ayew ayağına gelen ilk üç topu kaybetti.Bir tanesi birinci bölgede idi ve gol yemediysek şanslıyız.Daha sonra Ayew!i oyunda görmedim ta ki kaleci ile karşı karşıya kalıp topu kaleciye nişanlaması dışında.Belki istatistiklere göre en çok koşan futbolculardan biridir ama hep gölge koşusu yapan rakibe baskı yapmayan oynuyormuş gibi gözüken biri.

Maç boyunca Fenerbahçe topu birinci bölgeden değil üçüncü bölgeye ikinci bölgeye dahi taşıyamadı.Topu oyuna sokmak önce stoperler ile yani Skirtel ve Sadık ile başlar ama ikisi de Sivasspor'dan büyük baskı yediler ve özellikle Sadık bu konuda çok yetersiz olduğunu gösterdi.Stoperlerin en büyük yardımcıları da
Topal ve Tolgay olmalı idi.Topal'ın zaten bu konuda fazla iyi olduğu söylenemez.Beklenti Tolgay'dan ama o da bu baskıyı çözemedi.
                           


15-16 haftadır takımın başında teknik direktör olarak sahaya çıkan Ersun Yanal herhalde bu sorunu görmüştür.Ama bir çözüm üretebiliyor mu? Takım bu hafta sırat köprünü geçti ama gelecek maçlarda ne olacak onu düşünmek lazım iken Ersun Yanal basın toplantısında gelecek yılın planlamasından bahsediyor ve bazı futbolcuların takip edildiğini falan söylüyor.Sayın Ersun Yanal sen önce dereyi geç okyanusu geçmeyi sonra düşünürsün.Kaldı ki 15-16 maçlık performansın ortada.Yok takımın istatistikleri Ersun Yanal görev aldıktan sonra yükselmiş ama puan cetvelinde değişen bir şey yok.Oyun anlayışın olarak da bir şey gözükmüyor. 







Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet