Başakşehir-Fenerbahçe maçının ardından

                            Ersun Yanal başarılı mı?



Son derece önemli Başakşehir maçını son  dakikalarda yediğimiz gol ile kaybettik.Bu maçtan alacağımız bir puan bile kümede kalma mücadelemiz açısından(burayı utanarak yazıyorum ama ne yazık ki gerçek bu) çok önemli idi.

Aslında ilk yarı bittiğinde umudum hiç yoktu,fakat ikinci yarı yapılan oyuncu değişiklikleri ile takım biraz toparlanmış ve güzel oynamaya başlamıştı.

Maç boyunca pek varlık göstermeyen Soldado'nun yoktan var ettiği gol ile beraberliği de yakaladık.Daha sonra Zayc'ın yakaladığı pozisyonlar ile öne de geçebilirdik ama olmadı.Hatalar zinciri sonucu son dakikalarda gelen gol ile mağlup olduk.



İlk yarı boyunca Fenerbahçe Futbol Takımı'nın bu kadar kötü bir görüntü vermesinin nedeni Ersun Yanal dır.Yanlış oyuncu seçimleri ve yanlış oyun kurgusu buna neden olmuştur.

 .

Maç başlarken ilk on birde orta sahada topu ayağında tutup oyunu yönlendirebilecek tek isim olarak Tolgay'ı gördüm.Fakat Ersun Yanal'ın gözdesi Tolgay değil topu ayağında tutmak kendini ayakta tutamadı.Eljif çok genç ve yetenekli biri ama onun oyun karakteri bu maç için uygun değildi.Ersun Yanal Mehmet Ekici ile başlamalı idi Nitekim ikinci yarı bu gerçeği gördü,ama koskoca bir ilk yarı boşa geçti ve ilk yarı süresince takımı rakibi karşısında ezdirdi.

Topal ve Dirar'ın sakat olması da büyük şansızlık idi.Ön liberoda Jailson ile oynamak zorunda kaldık.Jailson birinci bölgede çok top kaybı  yaptı ve pozisyon hatası yaptı.Jailson yerine Roman ile başlanabilir mi idi sorusu akla gelmiyor değil. 

Maç sonunda baktım trendlerde Volkan'ın adı geçiyor.Bu maçın günah keçisi Volkan ilan edilmiş.Evet Volkan topu olması gereken şekilde yumruklayamadı ve kısa düştü,hatalı.Ama bu maçın faturasının ona kesilmesine sebep vermez.Jailson birinci bölgede top kaybı yapıyor,sonra İrfan Can ortayı yapmadan önce Tolgay ile kedi ile farenin oynadığı gibi oynuyor.Sonuçta top Volkan'a geliyor o da gerektiği şekilde yumruklamıyor. Takım tam atağa çıkarken topu kaptıran Jailson suçlu değil,İrfan Can'ın karşısında maskara olan Tolgay suçlu değil,daha ileri gidelim,Beşiktaş'ın çöpü dediğimiz adama bir çuval para ödetip transfer ettiren,Ersun Yanal suçlu değil,Volkan suçlu.



Zenit maçında da günah keçileri Topal ve Hasan Ali idi.Alınan her kötü sonuç sonrasında bazı günah keçileri yaratılıyor.Bunlar genellikle eski yönetim döneminden kalan futbolcular.Yeni yönetimin transfer ettiği yaklaşık 15 futbolcu için,takımın başındaki teknik direktör için mümkün olduğu kadar eleştiri getirmekten kaçınan ve suçu hemen eskiye atmaya çalışan bir güruh var.

 Fenerbahçe'miz küme düşme tehlikesinde.Elimizdeki değerlere sahip çıkalım.Eğer Volkan kötü kaleci ise yeni yönetim onu neden af edip kadroya dahil etti?Neden Ersun Yanal ona formayı verdi?Maça Harun ile başlasa idi.Volkan'ı yerin dibine batıracağınıza yönetime ve Ersun Yanal'a bu soruları yöneltin.Zenit maçında günah keçisi ilan edilen Topal sakat olmasa idi belkide İrfan Can'ın karşısında Tolgay gibi maskara olmayacaktı.Gene Zenit maçının günah keçisi Hasan Ali nasıl oldu da Beşiktaş maçının unutulmaz golüne imza attı veya dün akşam Zayc'a verdiği pası gol olsa idi o gol kime yazılırdı?

Bütün bu kötü gidişin  baş sorumlusu yönetimdir.Yanlış transferler,yanlış teknik direktör seçimleri,haksız ve anlamsız kadro dışı bırakmalar gibi hatalar bazılarıdır.
Diğer sorumlu ise yaklaşık 15 maçtır takımın başında olan fakat hala bir fark yaratamayan Ersun Yanal dır.Basın toplantılarında klasik söylemlerin arkasında başarısızlığını gizlemeye çalışmaktadır.''Fenerbahçe büyük bir camiadır','Bu oyun bizim oyunumuz değil' ,'Biz büyük bir takım gibi olmalıyız' veya 'Her zaman oyunun karşılığı puan olmuyor' gibi söylemler dinliyoruz.Bir gazetecinin kendinizi başarılı mı başarısız mı buluyorsunuz sorusuna karşılık 'Başarılı ve başarısız göreceli bir iş' gibi yuvarlak bir cevap veriyor.



Ersun Yanal başarısızdır.Muhtemelen sezon sonuna kadar takımın başında kalacaktır.Tek amacının Fenerbahçe'yi kümede bırakmak olmasını idrak etmeli ve onun için gerekirse kopya çekmelidir.Nasıl mı?Keşke bu maça çıkmadan önce geçen sene Fenerbahçe'nin Başakşehir'i deplasmanda 2-0 yendiği maçın videosunu izleyip,nasıl bir oyun planı kurgulaması gerektiğini anlasa idi.

Ersun Yanal'ın Fenerbahçe kariyeri Fenerbahçe'yi nisanda şampiyon yaptı diye anılıyor,umarım Fenerbahçe kariyerine Fenerbahçe'yi küme düşüren teknik direktör eklentisi almaz.


.


Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet