Ersun Yanal Neden İstifa Etmeli?


21 yıllık seriden sonra alınan Galatasaray mağlubiyetinden sonra, kısa bir süre sessiz kalan Ersun Yanal belki de geldiğinden beri en talihsiz açıklamasını yaptı.

                      Bu takımı ben kurmadım.
Dedi.

Arkasından 11/11 de yapma hedefini ve Türkiye Kupası hedefini ortaya koydu. Bu takımı kimin kurduğu ayrı bir tartışma konusu. Bilinçli Fenerbahçe taraftarı bu takımı kimin kurduğunu veya kimin kurmadığını çok iyi biliyor. Önemli olan konu Ersun Yanal bu söylem ile zaten bu takımın iyi olmadığını başarısızlığın nedeninin kendisinin değil kurulan takımın kötü olmasını  ifade etmesidir. Yani bu takıma bir güvensizlik ifadesidir.

Ersun Yanal güvenmediği kendisi kurmadığı için kötü algısını yarattığı takıma nasıl 11/11 hedefi ve Türkiye Kupası hedefi koyabiliyor asıl cevaplaması gereken budur.

Takımdaki futbolcular ne düşünürler? Bu takımı hoca kurmamış, demek ki biz hocanın isteği ile burada değiliz, hoca aslında bizim yerimize başkasını istiyormuş, hocanın gözünde biz iyi futbolcu veya iyi takım değiliz gibi onlarca yüzlerce düşünce akla gelebilir. Böyle bir düşüncelere kapılan ve bu sezon en fazla 3/3 yapan bir takım hangi moral motivasyon ile 11/11 yapacak? Üstelik rakiplerinin yanında TFF;MHK ve yandaş medya da karşısında rakip olacaktır. Bu tamamen günü kurtarmak için söylenmiş bir açıklamadır. Antalya deplasmanında eğer puan kaybedilirse hedef 10/10 mu olacak? 


Sercan Hamzaoğlu
Fenerbahçe’de futbolcu performanslarında büyük gerileme var. Vedat ve Ozan Başakşehir maçından sonra ciddi bir düşüş gösterdi.Deniz Türüç bekleneni veremedi üstüne amatörce takımı10 kişi bıraktı. Hasan Ali hazırım demeci verdi ama performansı kötü bile denilemeyecek kadar kötüydü

Ersun Yanal  resmi olmayan basın sözcüsü Sercan Hamzaoğlu kanalı ile taraftarın önüne yem olarak attığı Hasan Ali'yi nasıl motive edecek?

Ersun Yanal'ın şu andan itibaren Fenerbahçe takıma katabileceği bir şey yoktur. Çünkü sezon başından beri yaptığı 'biz şampiyon olacağı’, ‘Fenerbahçe’nin büyüklüğü' gibi içi dolmayan boş açıklamalar ile dolan su bardağını ''bu takımı ben kurmadım'' açıklaması ile taşırmıştır. İstifa etmemesi veya yönetim tarafından gönderilmemesi futbol takımını daha da kötü bir girdaba sürükleyecektir.

Yol yakın iken Ersun Yanal istifa etmeli ki Fenerbahçe ile olan ilişkilerini koparmadan yani ileride tekrar dönüş olasılığını her zaman açık tutarak şimdilik görevinden ayrılmalıdır. Aksi takdirde daha derin yaralar oluşur ise Fenerbahçe ile Trabzon'da olduğu gibi bir daha hiç bir şekilde yolları kesişmez. Aslında 21 yıllık seriyi bitirdi daha derin ne yara olabilir ki diye de  sorulabilir ama işte...


Fenerbahçe yönetimi de bütün bu olasılıkları göz önünde tutarak acilen yeni bir teknik yapılanmaya gitmelidir. Bir yandan önümüzdeki sezona hazırlanırken ligde alabileceği en yüksek dereceyi yapıp Avrupa Kupalarına gitmek ve Türkiye Kupasını kazanmak hedefini zorlamalıdır.
    





Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet