Işıldayan Yıldız İsmail Yüksek #Fenerbahçe

 

Aman nazar değmesin İsmail Yüksek her geçen gün futbolunu geliştiriyor. Fenerbahçe takımında başlayan yükselişi Milli Takımda da devam ediyor.



İsmail 2020 yılının Ağustos ayında Fenerbahçe'ye Gölcükspor'dan transfer edildi.  Balıkesirspor, Adana Demirspor ve Bursaspor'a kısa dönemlerde kiralık verildi. 2022 yılı Haziran ayında ise Fenerbahçe kadrosuna geri dönüş yaptı. Geçen sezonun teknik  direktörü Jorge Jesus sezon başında İsmail'e şans verdi .Dinamo Kiev maçında İsmail tecrübesizliğinin eseri olarak kırmızı kart gördü ve takımı 10 kişi bıraktı. Bu maçta  İsmail kırmızı kartı sadece maçın hakeminden değil aynı zamanda Jorge Jesus'dan da gördü.

Jesus İsmail'in yerine kendi transfer ettirdiği  Aroa'ya formayı teslim etti. Ve İsmail'i unuttu. Oysa İsmail çok yetenekli. enerjik mücadeleci fakat tecrübesiz bir genç idi. Eğer İsmail'e daha çok süre verseydi İsmail'in gelişimi daha da hızlanacaktı.

Sezon sonunda yetersiz Aroa ile yeni kurulan kadronun ilerleyemeyeceği açıktı. Onun için menajerlerin de algılarıyla taraftarda bir 6 numara  feryadı başladı. Her gün yeni bir isim medyaya servis edildi. Sonuçta belki maddi nedenlerden dolayı belki de teknik yönetimin İsmail'e güvenmesinden dolayı Fenerbahçe yönetimi 6 numara transferini yapmadı.

İsmail Kartal tereddütsüz formayı İsmail Yüksek'e teslim etti.

Peki İsmail ne yaptı?

Fred, Szymanski, Tadiç, Dzeko gibi yanında oynayan yıldızlar ile beraber o da ışıldayan bir genç yıldız gibi oynamaya başladı. Bu yükselişi onu Milli Takıma taşıdı.

İsmail bu başarılı grafiğini Milli Takımda da sürdürdü. Özellikle Hırvatistan maçındaki istatistikler ile herkesi büyüledi.


Pas %: 89
İkili mücadele: 16/25
Top kapma: 8
Sahipsiz top kazanma: 12
Çalım: 3


İsmail'in bu yükselişi malum takım trollerini rahatsız etmiş ki Letonya maçı sonrası teknik direktör Montella'ya İsmail'in neden Letonya maçında Hırvatistan maçı kadar iyi oynamadığını soruyorlar. Halbuki İsmail Letonya maçında da çok başarılıydı. Hatta kendi atabileceği pozisyonda Cenk Tosun'a 4.golün asistini yapmıştı.

Amaç çamur at izi kalsın 




Peki, Fenerbahçe taraftarı ne yapmalı?

Ara transfer döneminde menajer algılarıyla yine 6 numara arayışına girerek henüz 24 yaşındaki genç İsmail'i demoralize olmasına mı sebep olacaklar? Yoksa İsmail'i sonuna kadar destekleyerek gencecik bir yıldızın önünü mü açacaklar?

Malum takım trollerinin karalamaya çalıştıkları İsmail'e taraftar sahip çıksın, İsmail de bu moralle daha çok çalışıp takımının başarısına ortak olacaktır..

Umarım bir sakatlık olmaz, nazar değmez ve Fenerbahçe'ye uzun yıllar hizmet eder.🙏



Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet