Kirli Düzen Rizespor Maçında da Başaramadı#Fenerbahce

 


Fenerbahçe sezonun başından beri üstüne  koyarak daha güzel bir futbol ortaya koyuyor.  Bence   Rizespor ligin zorlu ekiplerinden biri. Fenerbahçe Atatürk Stadyumuna gelirken puan cetvelinde 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi ile dördüncü sırada idi. Beklentiler zorlu bir mücadele olacağından yanaydı ama olmadı. Tabiri caizse Fenerbahçe rakibini ezip geçti.

Maçtan sonra Rizespor'un genç, umut vaat eden başarılı teknik direktörü İlhan Palut yaptığı açıklamada hiç bu kadar zor durumda kalmadıklarını, Fenerbahçe'nin oyununu daha üst noktalara taşıdığını, sahada bu kadar yok olacaklarını düşünmediklerini belirtti..  Fenerbahçe'yi tebrik eden Palut, takımının yeniden öz güven kazanıp mücadeleye devam etmesi gerektiğini söyledi..

 


Eğer  rakip teknik direktör bu kadar samimice itirafta bulunuyorsa burada Fenerbahçe'nin oynadığı futbolu daha da ballandıra ballandıra anlatmanın gereği yoktur. Fenerbahçe Türkiye Liglerinin bir kaç seviye üstünde futbol oynuyordur. Tartışmaya gerek yok.



Haftalardır Fenerbahçe'deki bu olumlu gelişmenin önüne set çekmeye çalışan 'Kirli Düzen' her maç başka bir isimle kamuoyu gündemine geliyor.

 

Fenerbahçe'nin nizami bir golünün iptal edildiği, en az 2 tane penaltısının verilmediği Rizespor maçını Fenerbahçe 5-0 kazandı.


Maçın VAR hakemi sicili bozuk Hakan Ceylan  öncülüğünde bu doğrama işi yapıldı. Fakat sahada güçlü olan Fenerbahçe daha önceki haftalardaki gibi oynanmaya çalışılan kirli oyunu bozdu.

 





 

Bir futbol takımı bütün sezon boyunca bu kadar üst düzey futbol oynayamaz,1golü ve en az 2 penaltısının iptal edildiği her maç rakibe5 gol atamayabilir. İsmail Hoca ve futbolcuların şimdiye kadar gösterdikleri çabaya saygı duymak lazım. Onların verdiği mücadeleye her alanda destek olmak gerekir.





Ankaragücü maçı sonrası İsmail Hoca bu kirli düzen ile ilgili uyarısını Fenerbahçe yönetimine yapmaya çalışmıştı. 

 

Fenerbahçe yönetiminin çıkıp bir kaç sert söylem ile basın açıklaması yapması yeterli değildir. TFF ve MHK içindeki yerleşik kirli düzen unsurlarını takip etmeli, hakem atamalarına ve Fenerbahçe takımı aleyhine alınan kararlara şiddetle karşı çıkmalıdır. Ali Koç’un 5 yıl önce göreve başlarken TFF ve MHK içindeki delegasyon seçimlerine aday göstermeyeceğiz kararının ne kadar yanlış olduğunu gördük. Bu karadan ivedilikle geri dönülmelidir.

r.

 

Medyada malum takım lehine algı oluşturmaya çalışan gazeteci görünümlü unsurlara karşı  hukuki mücadele verilmelidir.





Tabii  ki Fenerbahçe'nin en büyük gücü taraftarıdır. 3/7 deki hain şike kumpasına karşı çıkarak FETÖ saldırısını püskürten Fenerbahçe taraftarı bu saldırıyı da yenecektir. Stadyumda gösterdiği dayanışma ve birliktelik ile kirli düzenin hakemlerini  ve rakipleri baskı altına alacaktır.  Sosyal medya da taraftarın mücadele edeceği bir diğer platformdur. Malum takımın yarattığı fake sosyal medya hesaplarının algı operasyonlarına yine en güzel cevabı Fenerbahçe taraftarı verecektir.









Sosyal medyada organize olan malum takımın taraftar hesapları her hafta yeni bir algı operasyonu peşindedirler. Bu

 operasyona  en büyük destek de medyada gazeteci görünümlü dinozorlardan geliyor.






Fenerbahçe sahada  sporcusuyla,  teknik adamı le, yöneticisiyle ve en büyük gücü taraftarıyla her platformda bu kirli düzenin unsurlarına karşı mücadele etmelidir.


Bu platformda 2017 yılından beri sadece Fenerbahçe ile ilgili yazlar yazıyorum. Bu dönem zarfında halen Almanya'da faal hakemlik yapan ,Teksas tribününden beri arkadaşım olan değerli Dr. Ahmet Safaltın'a  da katkılarından dolayı çok teşekkür ederim.

  

 

 

 

 


Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet