Başakşehir'den 3 Puan

Siyasi erkin ve malum yapının güdümündeki Büyükekşi'nin federasyon başkanı olduğu bir futbol ikliminde artık Fenerbahçe için kolay bir maç yoktur.
Fenerbahçe Takımı sahada mücadelesini gerektiği şekilde yaptığı müddetçe kazanabilir ve sezon sonu arzuladığı başarıya ulaşabilir.





Önceki Samsunspor maçında Fenerbahçe takımı   en az 9-10 tene net pozisyon üretmişti. Başakşehir maçında ise ilk yarı boyunca en az 6 tane net pozisyon yakaladı. İkinci yarı ise 11 e 10 oynanan maç zaten Başakşehir ceza sahası içinde geçti ve sayısız pozisyon gol yapılamadı.

Sezon başından beri Fenerbahçe tüm rakiplerine karşı  çok daha üst seviyede futbol ortaya koyuyor. En yakın rakibinden 16 gol fazla atmış ve averajı da +12 daha iyi.
Samsunspor ve Başakşehir maçlarında da takım eskisi gibi üretmeye devam etti. Fakat ne yazık ki son vuruşlarda sonuca gidemedi. Takımda artan stres bence en büyük nedendir. İsmail Kartal'ın bu krizi yönetmesi gerekir.

Başakşehir maçında ilk yarıda girilen 6 net pozisyonun 5 inde Tadiç ve Dzeko isimleri var. Bazısında son vuruşu yapmışlar bazısında son vuruş öncesi pasları vermişler. Zaten sezon başından beri Dzeko 20 gol 7 asist ile oynarken Tadiç de 11 gol ve 7 asist ile katkıda bulunmuş.




Maçın sonunda ise Tadiç konusunda eleştiriler oluştu. Tadiç 'in çok ağır kaldığı yerine Emre Mor'un tercih edilmesi gerektiği söyleniyor. Haklılık payı var ama ne zaman?

Fenerbahçe’nin rakipleri maçın başında kendi sahalarında kapanarak ve Fenerbahçe’ye oynayacak alan bırakmamaya çalışarak oyuna başlıyorlar. İşte bu dar alanda Emre Mor kendisine oynayacak alan bulmakta zorlanıyor. Tadiç ise bu baskıda verkaçlar veya üçgenler ile defansı açmaya yönelik varyasyonlar yaratabiliyor. Ferdi, Szymanski veya bir başkasını defansın arkasına kaçırılarak sıfırdan yapılabilecek ortalarla rakip defansın yapısı bozulabiliyor.

Emre Mor ise büyük yetenek ama geniş alanlarda yeteneğini daha çok ortaya koyabiliyor. Ne zaman ki Fenerbahçe skorda öne geçer ve rakip öne çıkmaya başlar işte o zaman Emre Mor'un kendisini gösterebileceği boş alanlar oluşur. Başakşehir maçında Fenerbahçe ancak 90. dakikada öne geçebildi.

Emre Mor'un büyük bir yetenek olduğunu ve Fenerbahçe kadrosunda kalması gerektiğini bir kez daha belirteyim. Oyunun gidişine göre daha çok süre alması gerektiğini de ilave edeyim.

Başakşehir maçında sahanın iki tane yıldızı daha vardı. Ferdi ve Oosterwolde.




Oosterwolde ön alanda baskı yapmaya çalışan Fenerbahçe defansının arkasına atılan uzun topları inanılmaz bir hızla geri dönerek toparlayan bir yetenek. Bu maçta da bunları yaptı. Topu oyuna çok bilinçli bir şekilde soktu. Fakat kronikleşmiş hatalarından birini yine yaptı. Bu hataları 2 gol yenilmesine neden olmuştu. Bu maçta da kale önünde ayağının altından kaçırdığı top yeni bir gol yenilmesine neden olabilirdi. Skor 0-0 idi ve rakip 1-0 öne geçseydi telafisi bu maç koşullarında  çok daha zor olabilirdi.

Ferdi Kadıoğlu




Ferdi için yazılacak o kadar çok şey var ki kitaplara sığmaz. Bu delikanlı bence Fenerbahçe'nin her şeyi.
Beş yıl önce takıma geldikten sonra gelişimini hepimiz adım adım izledik. Ondaki yeteneği göremeyenler, kadroya alınmasını istemeyenler, satılmasını, kiraya verilmesini isteyenler gördük. Ama ona inanlar da vardı ve bu delikanlı ona inananların yüzünü kara çıkarmadı. Bu hırs, bu enerji, futbol yeteneği ve bilgisi ile birleşince ortaya harika bir yetenek çıkıyor. Bir yıldız doğuyor. 🙏Allah nazardan saklasın
 
 
 


 

 

Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Kirli Düzen

Trabzonspor Maçı Öncesinde Kirli Düzen Operasyonları

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

Türk Futboluda Kirli Oyun #kirlidüzen #MehmetBüyükekşiistifa