Hep Destek Tam Destek #Fenerbahce


Samsunspor maçının kolay geçmeyeceği belliydi. Çünkü Samsunspor teknik direktör değişiminden sonra Alman teknik direktörüyle disiplinli bir oyun ortaya koymaya başlamıştı. Sahayı çok iyi parselliyor ve rakibine  ön alanda baskı yapan , direençli bir oyun ortaya koyuyordu.


Bu  dirençli oyuna rağmen Fenerbahçe maç boyunca 9-10 tane net gol pozisyonu üretti. Bu pozisyonlardan ancak bir tanesini gole çevirebildi. Gol başlangıcında Fred'in bekletmeden Szymanski'ye oynadığı pas bu sezon Fenerbahçe'nin geçiş oyunlarındaki başarısını bir kez daha gösterdi. Şiir gibi bir gol atıldı.




Bir takım düşünün ki iyi bir alan savunması yapan rakibine karşı maç boyunca 9-10 tane gol pozisyonu üretti. Bir tanesini gol yapabildi. Daha sonra rakibin serbest vuruştan baraj hatası ile kazandığı gol sonucu maçı kazanamadı.




Bence yenilen golde Livakoviç'in hatasından  önce  Fred ve Szynanski'nin oluşturduğu  baraj hatası vardı. Barajı dağıttılar ve o boşluktan top geçti. Livakoviç'in beklemediği bir noktaya gitti top. 

Onun için bir hafta önce Gaziantep'de son saniyelerde rakibin vuruşunu kurtararak Fenerbahçe'nin 3 puan kazanmasına büyük katkı veren Livakoviç'i de haksız yere eleştirmeyelim.

Bu arada hakemin golden önce  çaldığı serbest vuruşta da Fenerbahçeli İsmail'in rakibine bir faulu yoktu. Samsunlu oyuncu kurnazca faulu aldı
.

Futbolda bu tür maçlar vardır. Kadıköy'de şampiyonluğun kaybedildiği Trabzonspor maçını hatırlayın. Bu maçta sonuçta 2 puan kaybedildi. Umarım telafi edilir. Ne olursa olsun takımın kazanma isteğini kaybetmemesi bence daha önemli.  Son saniyelerde Kruniç'in ceza sahası içinden vuruşu gol olsaydı belki daha başka şeyler konuşulacaktı.




İsmail Yüksek genç bir yetenek. Orta sahada Fenerbahçe'nin oyununa büyük katkı veriyor.. Zaman zaman olmayacak pozisyonlarda yaptığı müdahaleler ile top çalıyor ve takımı öne taşıyor.  Zaman zaman ise aşırı özgüven nedeniyle çok basit top kayıpları yapıyor. İsmail Yüksek'in bu top kayıplarını aza indirmesi gerekir. 
 
Sosyal medyada takımın bu maç sonunda sert eleştirilere maruz kalmasını kabul etmiyorum. Takımda her bireyde sonuna kadar kazanma arzusu var. Bazen top sizi sevmez.

Son yıllardır taraftarın unuttuklarını tekrar bize yaşatan bir takım var. Bu takımın başında da İsmail Hoca var. Böyle bir süreçte sonuna kadar desteklenmeli.

 Bu arada geçen yazımda TS-GS maçlarının klasikleşmiş senaryosunu yazmıştım. Bire bir gerçekleşti. Skorun  çok farklı bir sonuçla bitmesi malum takımın averajının Fenerbahçe'ye göre çok kötü olmasıdır. Averajı düzeltme isteğidir.
 
Fenerbahçe'nin sahada rakibine, hakeme ve kirli düzene karşı kendi mücadelesini kendisinin vermesi gerektiğini  bir kez daha gördük.
 

 

 
 
 
 

Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet