Cengiz Ünder Farkı

İstanbulspor maçında alınan  skor çok güzel. Atılan goller çok daha güzel. 

 Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen suskun Cengiz sonunda bir patlama yaptı. Maça damgasını vurdu.



Soğuk havaya rağmen takımı yalnız bırakmayıp Atatürk Olimpiyat Stadını dolduran yaklaşık 25 bin Fenerbahçe taraftarı da mutlu.

 

Fakat bu güzellikleri abartmamak gerekir.

Fenerbahçe ligin 47 puanla lideri. İstanbulspor ise  topu topu 5 puan toplamış ve ligin dibinde bulunan bir takım.

Her iki takımında puan cetvelindeki konumlara bakacak olunursa maçın sonucu çok şaşırtıcı bir durum değil.

 

Kaldı ki Fenerbahçe takımı zayıf rakibine en az 4 tane net gol pozisyonu vermiş ve bunlardan 1 tanesi de gol olmuş. Becao ve Djiku'dan sonra Fenerbahçe'nin defans yapısı bozuldu. Bu maçta da Serdar ve Oosterwolde ikilisi defansın arkasına çok adam kaçırdılar. İsmail ve Crespo her ne kadar ofansif anlamda katkı sağladılarsa da defans dörtlüsünün önündeki alanı yeteri kadar kapatamadılar. Bu da defans dörtlüsünün kademe anlayışını olumsuz yönde etkiledi.

 

Bu böylesi maçlarda tolere edilebilir ama daha ciddi rakipler karşısında büyük sıkıntı yaratabilir. Daha konsantre oynamak gerekir diye düşünüyorum.



 


Rakip ne kadar zayıf olursa olsun Cengiz'in  nihayet Cengiz Ünder gibi oynaması İsmail Kartal Hoca'nın elini güçlendirdi.
Tadiç çok büyük bir topçu. Fakat sezon başından beri 3 tane penaltı kaçırması düşündürücü. Bu maçta kaçan penaltı telafi edilebildi ama telafi edilemeyecek maçlar da olabilir. Penaltı için bir süre Tadiç'in dinlendirilmesi ve yerine Szymanski'ye şans verilmesi düşünülebilir mi?

 


Büyükekşi ve TFFnin Fenerbahçe üzerindeki kirli oyunu devam ediyor. Fenerbahçe'nin zayıf rakibi karşısında yoluna taş koyma şansları yoktu. Ama alışmış kudurmuştan beterdir derler. Yine skor 5-1 iken  Volkan Bayarslan önünde İsmail'e yapılan net penaltıyı çalmadı veya çalamadı. VAR da Volkan'ı hiç uyarmadı. Tıpkı Pendikspor maçında skor 5-0 iken son saniyede Ferdi'ye yapılan net penaltıyı çalmayan Abdülkadir Bitigen gibi.

 

 Hakemlerin isimleri değişir ama aldıkları talimat gereği Fenerbahçe'nin puanlarını ve haklarını gasp etmeleri değişmez.





 

Bu arada malum takımın Konyaspor ile oynadığı maçta orta hakem Ali Şansalan'nın yaptıkları ile bir maçın nasıl alındığını gördük.  Ali Maçalan lakabını  nasıl hak ettiğini bir kez daha kanıtladı.

Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet