Alanyaspor Maçı Ve Çağdaş Atan ''SKORA BAKSIN''

 

Fenerbahçe ligin güçlü ekiplerinden Alanyaspor’u zor da olsa yenerek 17.haftayı üç puanla kapattı. Maçın sonunda bazı çevreler Fenerbahçe’nin galibiyetini ve puan cetvelinde oluşan yeni sıralamayı konuşacağına maçtaki topa sahip olma oranları üstünden Fenerbahçe takımına eleştiri getirdiler.




Aslında Erol Bulut Alanyaspor’a bir tuzak hazırlamış. Topu Alanyaspor’a bırakarak topun arkasına geçmiş ve takım savunmasıyla Alanyaspor’u durdurmak istemiş. Maç başlar başlamaz da Fenerbahçe takımı en az altı futbolcusuyla Alanyaspor’a 1.bölgede şok baskı yapmış ve kazandıkları toplarla da gol pozisyonuna girmiş. İlk yarı boyunca Sinan’ın kazandırdığı güzel gol dışında Fenerbahçeli futbolcular gol pozisyonundan önceki final paslarını düzgün yapabilseydiler zaten maç ilk yarı bitmiş olacaktı.



Buna karşılık ilk yarı boyunca Alanyaspor’un Efecan ile girdiği ve Altay’ın kurtardığı pozisyon dışında pozisyonu yok. Alanyaspor’un %70 topa sahip olarak oynadığı ilk yarı boyunca sadece 1 gol pozisyonuna girerken %30 topa sahip olan Fenerbahçe takımı ilk yarı boyunca kazandığı gol dışında en az üç veya dört tane net gol girişiminde bulundu. Evet, istatistikler önemlidir ama bazen istatistikler de bu maçta olduğu gibi yanıltabilir.

Alanyaspor’un teknik direktörü Çağdaş Atan Fenerbahçe’nin büyük takım olarak nasıl oyun oynadığına eleştiri getireceğine kendi takımının %70 topa sahip olmasına rağmen neden Fenerbahçe takımına bu kadar gol pozisyonu verdiğine kafa yorsun. Eğer Fenerbahçeli futbolcuların final paslarında biraz daha dikkatli olsaydılar nasıl bir sonuç ile karşı karşıya kalacaktı onu düşünsün. Eyyamcı Halil Umut Meler penaltı pozisyonunda Alanyaspor kalecisine kırmızı kart göstermedi. Çağdaş buna sevinsin. Daha önce de belirtiğimiz gibi Türkiye’de Fenerbahçe üzerine oynanan kirli oyun devam ediyor. Alanyaspor kalecisine gösterilmeyen kırmızı kart ve Fenerbahçe aleyhine çalınan penaltı bu kirli oyunun sahneleridir. Sadık’ın koluyla yaptığı şarja penaltı çalındığı başka benzer bir pozisyon henüz Türk Futbolunda görülmemiştir.

Altay, Ozan, Gustavo ve Pelkas’ın ön plana çıktığı bir maç izledik. Taraftar Altay, Ozan ve Gustavo’nun böyle üst düzey performanslarını daha önceden de alışık. Fakat Pelkas için ayrı bir sayfa açmak gerekiyor. Pelkas orijinal pozisyonun da oynadıkça üstüne koyarak geliyor. Attığı gol usta işi bir goldü.



 Aşağıda iki tane twitini paylaştığım arkadaş ise sözde Fenerbahçeli muhabir. İlk twitini maçın devre arasında atmış. Malum takım ve rakip takımlar adına muhabirlik yapanları gördükçe bu arkadaşı Fenerbahçe muhabiri olarak düşünemiyorum

Aygün Özipek #EvdeHayatVar

@aygunozipek

 

Burası Kadıköy ve topla oynama oranı yüzde 30 twit bu kadar

 

İkinci twitini de maçtan sonra atmış. Hedefi geçen haftanın kahramanı Fenerbahçe’nin askeri Sadık’tır. Ama bu oyuna da yabancı değiliz. Yazın transfer sezonunda Ozan Tufan’ın satılması veya takasta kullanılması için sürekli yazdı çizdi. Ozan şu an Türkiye’nin tartışmasız en iyi orta saha oyuncularından biridir.  Sadık ise yetenekleri kısıtlı olsa dahi tekmeye kafasını koyan Mehmetçik Basri ruhu ile oynayan bir futbolcumuzdur. Şampiyonluk yolunda Fenerbahçe’nin zaman zaman bu ruha ihtiyacı fazlasıyla vardır. Menajerlerden aldığı talimatlarla haber yapan bu tür muhabirler Fenerbahçe’ye zarar verir. İtibar etmeyin.



Aygün Özipek #EvdeHayatVar

@aygunozipek

 

Penaltıyı yaptıran Sadık, rakip forvete ceza sahası içinde müdahale edemeyen gene Sadık...Ara transferde mutlaka kiraya verilmeli veya takasta kullanılmalı

 

< 


Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet