Sivasspor Maçı Ve Hep Destek Tam Destek

 

Geçen hafta maçın en iyi oyuncularından biri olan Tisserand maçın hemen başında af edilemez bir hata yaptı. Ama biraz Altay’ın çabası biraz da şansın yardımı ile Fenerbahçe gol yemedi. Bu hatanın yarattığı baskı nedeniyle mi yoksa hava şartlarından mı bilinmez sakatlandı ve yerini Lemos’a bıraktı.

Lemos’un ise girdikten biraz sonra Tisserand’a nazire yaparcasına yaptığı hata ve takip eden hatalar zinciri ile Fenerbahçe alışık olduğu maç başı golünü yemekte pek gecikmedi.

Yaklaşık -15 C ye kadar düşen hava sıcaklığında ve son derece kaygan bir zeminde ligin güçlü ekiplerinden biri olan Sivasspor deplasmanına 1-0 geride başlamak bir kâbustu. Üstelik ilk yarı boyunca hemen hemen iki pas dahi yapamadığın bir oyun kurgusu da işin tuzu biberi oldu. Fenerbahçe taraftarı umutsuz ve çok kötü bir ilk yarı geçirdi. İlk yarı sonunda bence biraz da şansın yardımı sonucu kazanılan penaltıyı belki de maçın en verimsiz adamı Valencia kötü bir vuruşla gole çevirince Fenerbahçe hiç ummadığı anda beraberliği yakaladı.

Samatta ile  ilk yarıda girilen tek gol pozisyonu




Valencia penaltı 



                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
 İkinci yarı ise özellikle Sosa’nın oyuna girmesi ile Fenerbahçe orta sahada topu tutmaya ve pas yapmaya başladı. Bunun sonucu olarak belki de öne geçebilecek fırsatları yakaladı ama olmadı. Fakat defans hattında da zaman zaman hatalar zincirleri devam etti ve Sivasspor da öne geçebilirdi.

Kim ne derse desin Sadık ve maçın adamı Gustavo defansı toparlamaya çalıştılar. Sadık’ın kaleye atılan sert şutu kafası ile kesmesi onun nasıl bir cesur yürek olduğunun göstergesidir.

Gustavo ise Fenerbahçe tarafından maçın kahramanıdır. Maçın sonlarına doğru Nazım’ın kaptırdığı topu yetişip kesmeseydi belki de Fenerbahçe maçtan mağlup ayrılacaktı.

Orta sahada sivrilen bir diğer oyuncu da Pelkas’tır.

Maçın başında Erol Hoca’ya sahaya çıkan on birde neden Caner ve Serdar Aziz yok diye eleştiriler yöneldi. Geçen hafta da Ferdi niye kadroda yok eleştirisi yapılmıştı. Serdar Aziz’in ağrılarının devam ettiği için görev almadığını öğrendik.

Geçmiş olsun Ferdi

Ferdi’nin ise maç günü operasyon geçirdiğini öğrendik. Fenerbahçe üç günde bir maç yapıyor. Erol Bulut mecburen rotasyona gitmek ve sakatlıklarla da uğraşmak zorunda kalıyor. Bütün bir hafta boyunca futbolcuları ile beraber çalışıyor ve onları en iyi o gözlemliyor. Bu gözlemleri sonucu en iyi kadroyu sahaya sürmeye çalışıyor.


Futbolda ‘yenemiyorsan yenilmeyeceksin’ diye bir söyleyiş vardır. Sivas’ta zor şartlarda alınan beraberlik ise bence iyidir. En azından kötünün iyisidir. Fenerbahçe son haftalarda futbol adına çok olumlu şeyler sahaya koyamadı fakat ne olursa olsun 6 maçta kazanılan 16 puan onu bir anda zirveye taşıdı. Böyle bir zamanda takımı desteklemekten başka bir seçenek yoktur. Sosyal medyada Erol Hoca’yı istifaya çağıran hesaplar kesinlikle Fenerbahçeli görünümlü hesaplardır. O hesaplara itibar etmemek gerekir. Bir de bazı sözde gazeteciler var onlar da inceden Erol Hoca aleyhine çalışıp eski teknik direktörlerine zemin hazırlamaya çalışıyorlar. Bütün bu faaliyetler böyle bir dönemde Fenerbahçe’ye zarar verir. Erol Hoca’yı ve takımı eleştirebiliriz ama eleştirirken dahi destek verdiğimizi belirtmek gerek diye düşünüyorum.

 

 


Yorumlar

POPÜLER YAYINLAR

Olimpiakos Maçı ve İsmail Kartal

Trabzon'da Fenerbahçe'ye Yine İğrenç Saldırı #TrabzondaKaraGece

Pelkas Kadıköy'den Vurdu Trabzon'da Gol Oldu

Kirli Düzen

Yağmurlarla,Çamurlarla İstanbul'da Deplasmanda

FENERBAHÇE ALT YAPISI

MHK'da Rezalet